Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liberalii lui Mitrofan au luat-o razna: Vor ca cetăţenii să plătească în avans apa pe 6 luni !

Publicat

in

În lipsa unor propuneri serioase care să le arate competenţele, liberalii din Curtea de Argeş vin cu o idee halucinantă in ceea ce priveste problema apei potabile, una care aminteşte de perioade de mult apuse şi care nre au nicio legătură cu o economie capitalistă a anului 2019. Mai mult, ideea vine de la un partid care a avut permanent, in ultimii 20 ani, consilieri locali şi chiar primari sau vicepirmari la Curtea de Argeş. Adica, puteau rezolva problemele de la Aquaterm cu alte solutii şi în niciun caz pe cârca bietului argeşean plătitor de taxe şi impozite. Aşa că ţineţi-vă bine: unul dintre liderii liberali a propus plata apei de către cetăţeni în avans, până la sfârşitul anului 2019!!! Scopul ar fi ca Aquaterm sa faca rost de bani pentru investitiile urgente dar vechi de pe vremea liberalului primar Gheorghe Nicuţ sau a viceprimarului liberal Cristian Mitrofan, ambii un fel de protectori ai Aquaterm si ai directorului Bolovan. Acum, ce s-au gandit liberalii: dacă nu am fost in stare sa facem ceva in ultimi 20 ani nici la primărie, nici in consiliu, nicio investitie in retelele de apă, hai sa plateasca fraierii de ceteateni facturile in avans. Nu mai spunem ca ceea ce vor liberalii este o premiera mondiala şi nciunde in lumea asta, nici macar in Madagascar sau Venezuela, serviciile de utilitati publice nu se plătesc în avans cu jumatate de an. Este înca o dovadă ca liberalii nu se gandesc deloc la argeşeni şi ca, majoritatea lor, au salarii de 1300 – 1400 lei-lunar din care abia isi permit sa plateasca facturile curente. Liberalii din Curtea de Argeş încă nu au aflat că nu toti argesenii au baruri cu pacanele, firme mai mari sau mai mici sau sunt directori de instituţii publice ca să îţi permită să plătească tocmai incopmpetenţa lor !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Noi decese în România ale unor persoane confirmate cu coronavirus! Ultimă oră

Publicat

in

De

Noi decese anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, care citează INSP. Potrivit INSP, alte trei persoane confirmate cu coronavirus au decedat.

Bilanțul este acum de 1.219 decese.

Deces 1217

Femeie, 71 ani, județ Neamț.

Data confirmare: 14.05.2020.

Data deces: 25.05.2020.

Comorbidități: DZ tip II, obezitate, bigeminism ventricular, sepsis cu punct de plecare pulmonar cu pseudomonas aeruginosa.

Deces 1218

Bărbat, 75 ani, județ Bistrița-Năsăud.

Dată confirmare: 06.05.2020.

Dată deces: 25.05.2020.

Comorbidități: angină pectorală de efort, status post bypass aorto-coronarian, insuficiență renală.

Deces 1219

Femeie, 60 ani, județ Alba.

Dată confirmare: 09.05.2020.

Dată deces: 27.05.2020.

Comorbidități: DZ tip II.

Rectificare

Sursa: INSP

Deces 1211 – sex masculin, nu feminin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu a recunoscut! Ce se întâmplă cu pensiile

Publicat

in

De

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a făcut, la România TV,  declarații  cu privire la majorarea pensiilor și la probleme care ne așteaptă în următorii ani.

“Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii.

Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a anunțat oficialul din Guvern la România TV.

Florin Cîțu a explicat foarte clar că în momentul de față privind situația în care ne aflăm, bugetul nu este construit pentru a suporta și Legea pensiilor, mai exact, nu are sursă de finanțare.

„Aşa cum este construit bugetul astăzi şi problemele pe care le avem, Legea pensiilor şi alte legi similare care au trecut prin Parlament NU au sursă de finanţare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis şi este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanţate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Aşa cum arată toate agenţiile de rating, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a mai explicat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend