Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liberalii în competiţie directă cu social –democraţii la promisiuni de creşteri salariale în sectorul bugetar.

Avatar

Publicat

in

Nu se prea mai înţelege unde se termină doctrina social –democraţilor şi unde începe cea liberală din moment ce astăzi liberalii au promis salarii medii în sectorul bugetar de peste 4000 de lei pe lună , începând chiar de la 1 ianuarie 2017, dacă vor fi aleşi. Cu astfel de promisiuni liberalii îşi doresc de fapt să contrabalanseze oferta PSD-ului.

În vizorul liberalilor, se află acum, în plină campanie electorală, şi legea salarizării unitare a personalului din sectorul bugetar, o lege despre care au vorbit toate partidele dar deocamdată nimeni nu a reuşit să o materializeze în vreun fel. Acum, proiectul se află în lista de promisiuni electorale ale PNL .Prezent la conferinţa de presă a PNL Argeş , senatorul liberal Ion Popa , a declarat că, în urma analizelor efectuate de către liberali, s-a constatat că există diferenţe prea mari de salarizare în sectorul bugetar şi prin urmare s-ar impune noi legi. Popa susţine că felul în care PSD găseşte de cuviinţă să acorde măriri salariale, chiar încălcând prevederi legale, va atrage după sine discrepanţe şi mai mari între angajaţii de la stat .

Sectorul privat pare însă, în mod paradoxal, Cenuşăreasa politicienilor, în ciuda faptului că e singurul care produce plus valoare. Niciun partid nu pare a fi deranjat de faptul că acest sector abia îşi trage sufletul şi că fără el va fi greu dacă nu imposibil să  acopere toate promisiunile electorale de factură salarială.

Liberalii au punctat oarecum la şi altele faptul că au prevăzut o serie de facilităţi fiscale pentru antreprenori, cum ar fi limitarea la 16 % a cotei pentru contribuţiile sociale şi pentru angajat şi pentru angajator.

Senatorul liberal Ion Popa a mai adăugat că tot pentru investitorii români, aia câţi mai sunt sau care mai pot rezista pe o piaţă tot mai neprimitoare cu românii care vor să desfăşoare afaceri, PNL are în program realizarea unui fond de investiţii urban-rural  şi a unei Bănci de Dezvoltare şi Investiţii a României. Propunerilor par a fi bune dar experienţele pe care le-au avut românii  cu Banca de Comerţ Exterior a României din anii 90 sau cu Banca Agricolă din anii 2000 ne determină să fim sceptici cu privire la altfel de realizări.

Nici singura banca românească ce mai există pe piaţa bancară de la noi, nu este tocmai un exemplu de insituţie orientată către antreprenorul roman sau către cetăţeanul roman obişnuit. Una peste alta, în bătălia electorală par a conta mai mult pentru politicieni, bugetarii şi pensionarii în timp ce electoratul care munceste în sectorul privat sau care face afaceri este aproape invizibil.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marius Budăi, despre numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională: ‘Cu toții cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat că în ceea ce privește decizia de numire a fostului premier Viorica Dăncilă într-un post de consultant la Banca Națională a României (BNR) este una care aparține guvernatorului acestei instituții.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a declarat Budăi la Parlament.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, Marius Budăi a răspuns: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

El a adăugat că fostul premier nu i-a cerut să voteze în Parlament pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu.

„Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic”, a afirmat deputatul PSD.

Marius Budăi i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, care, de asemenea, ar fi fost angajat la BNR.

„Eu ştiu că este membru PSD (Paşcu – n.r.). La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a spus Budăi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit biroului de presă al băncii centrale.

„Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie”, precizează sursa citată, informează agerpres.ro.

Citește și:

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, în echipa lui Mugur Isărescu! Și Petre Roman ar urma să se angajeze la Banca Națională

BNR confirmă: Dăncilă, consilierul lui Mugur Isărescu! Ce o recomandă pentru această funcție

Angajată consultant la Banca Națională, Viorica Dăncilă va avea un salariu baban! Cât va câștiga fostul premier

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend