Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liberalii din Timiș ARUNCĂ ÎN AER alianța cu USRPLUS: Alin Nica anunță VOT ÎMPOTRIVA majorării impozitelor locale

Publicat

in

Preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că liberalii nu susţin propunerea administraţiei Fritz de majorare a impozitelor pe clădiri şi taxelor locale şi a afirmat că demersul “este neserios”, pentru că nu s-a consultat cu partenerii de alianţă în administraţia locală, în acest sens.

“Am văzut propunerea de majorare a taxelor locale, promovată de primarul Dominic Fritz şi de USR PLUS. Noi nu vom susţine acest lucru, nu vom susţine împovărarea populaţiei, suplimentar faţă de ceea ce este acum. PNL susţine scăderea fiscalităţii. E deficitară colectarea şi este necesară atragerea de fonduri europene şi doar ca ultimă soluţie putem apela şi la majorarea impozitării cetăţenilor. Sunt surprins de decizia lui Dominic Fritz, pentru că el susţinea înainte de a fi primar că nu va majora niciun impozit în mandatul de primar”, a afirmat, Alin Nica, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Citește și: HORECA din Timișoara îl UMILEȘTE pe Fritz din cauza creșterii impozitelor: Un MINUSCUL necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb

El s-a declarat nemulţumit de faptul că liberalii nu au fost consultaţi cu privire la această iniţiativă, în condiţiile în care există o alianţă la nivel local cu cei de la USR PLUS.

“Deşi suntem în alianţă, noi, PNL, nu am fost consultaţi, aflăm din presă despre majorare. E un demers neserios, în plus e şi lipsa primarului la dezbaterea pe tema impozitării, care arată că nu există dialog şi consultare. Spuneau că e nevoie de transparenţă. În primul rând, trebuia să se consulte cu partenerii de alianţă locală şi să luăm de comun acord decizii pe probleme atât de importante, precum sunt majorările de impozite şi taxe locale”, a subliniat Alin Nica.

Liderul liberalilor timişeni a anunţat că PNL Timiş va susţine o serie de amendamente, suplimentar faţă de refuzul de a vota majorările semnificative propuse. Unul dintre acestea va fi menţinerea reducerilor cu 10% pentru plata anticipată de către firme a impozitului.

“Cred că eliminarea facilităţii pentru firme e injustă, cu efect la buget. Companiile nu vor mai plăti în prima parte a anului, ci vor lăsa plata impozitului pentru final de an şi va fi o sincopă de disponibilitate (financiară, n.r.). Îşi bat singuri cuie în talpă cu astfel de proiecte de hotărâre”, a mai punctat Alin Nica.

Şi grupul consilierilor locali ai PSD Timişoara a anunţat, în urmă cu două zile, că se opune intenţiei de majorare a impozitelor pe clădiri, anunţată de administraţia Fritz, şi că va propune trei amendamente la proiectul de Hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în municipiu pentru anul 2022, care va fi votat în plenul Consiliului Local la finalul acestei luni.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Apel disperat din partea lui Emil Boc către PNL, USR, UDMR și PSD: ‘O să pierdem bani pentru diverse proiecte’

Publicat

in

De

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, atrage atenția că actuala criză politică ar putea avea efecte și în plan local. Edilul aduce în discuție formarea bugetului în administrațiile locale, buget care trebuie elaborat mai întâi de Guvern.

„Păi noi, administrațiile locale, nu ne putem face bugetele pentru anul următor, pentru că nu este un Guvern plin care să poată elabora bugetul de stat.  Noi din nou o să pierdem bani pentru diverse proiecte. Nu poți să aduci un proiect nou dacă nu ai proiect de buget depus și aprobat”, a spus Emil Boc la Napoca Live.

Despre formarea Guvernului

„Prima opțiune este evident că e acum un Guvern minoritar PNL-UDMR. Singura coerență politică în momentul de față e între PNL și UDMR. În rest nu există compatibilități politice.  Nu pot fi rezolvate de pe o oră pe alta. Soluția lui Ciucă e prima opțiune pe care o avem în lucru. Dar se discută și se negociează.

E o tripliă criză suprapusă: politică, început de criză economică (…) și medicală.  Aceste creșteri ale prețului la utilități chiar dacă Guvernul a luat măsuri foarte bune de a plafona prețurile la energie și gaz ecoul lor nu o să se stingă la prețuri și o să găsim din nefericire în lanțul acesta creșteri de prețuri, așa cum am și văzut deja.  E o speță mai complicată.

Alegeri anticipate?

Politic e complicat și din punct de vedere constituțional. Practic n-am avut niciodată o asemenea situație: a mai fost în 2009 când am fost eu premier; am avut tot așa un Guvern căzut prin moțiune de cenzură și care a mai stat până în decembrie, dar atunci era un element de referință: erau alegerile prezidențiale. Știam că se curmă socoteala. Acum nu avem un asemenea element care să încheie cu siguranță acel moment. Singurul moment care poate fi sunt alegerile anticipate. Numai că sunt extrem de complicate și într-un moment în care țara are nevoie de decizii care să fie luate de un Guvern plin. (…) Eu cred în maturitatea clasei politice. De la romani este o vorbă: salvarea republicii este legea supremă! Să se găsească o soluție politică prin care Guvenrul Ciucă să treacă. După care avem timp: trece pandemia, stabilizăm prețurile și avem timp și de bătălii politice”, a conchis Boc.

Vezi și: Ultimele informații de pe frontul politic: negocierile continuă la foc automat, dar există un licăr de speranță .

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Neghinita vaccination centre temporarily shut down; prosecutors collect evidence for fake certificates issuance

Publicat

in

De

The vaccination centre against COVID-19 Neghinita was temporarily closed, as prosecutors and police officers went to this location on Thursday to pick up evidence related to the issuance of fake immunisation certificates, Mayor Radu Mihaiu informed, agerpres reports.

“Starting today, the Neghinita vaccination centre is temporarily closed. Although we need each and every vaccination centre as air during this time, we are forced to interrupt the activity here, for a while. The prosecutor’s office, together with the police, went to the location early in the morning on Thursday, as there were suspicions that a number of fake certificates were issued at this centre. We have immediately called the relevant authorities, and today it has been confirmed that such fake green certificates have been issued here repeatedly. So we cannot risk to continue collaboration with anyone from here until the prosecutors complete the investigations,” Radu Mihaiu wrote on Facebook.
He mentioned that he will change the whole team at the Neghinita Centre, and that in the shortest time this location will restart its activity, because there is a great need for immunisation during this period.

“We will redirect all the people scheduled here to the other vaccination centres. We have added a new vaccination point at Cora Pantelimon. We will also add two new points at the Obor Market centre these days. And we are also about to open a new centre at the Mega Mall,” added Radu Mihaiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend