Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

L'Equipe – Pep Guardiola şi Angel Di Maria, implicaţi în scandalul fiscal „Pandora Papers”

Publicat

in

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, şi Angel Di Maria, fotbalistul lui PSG, sunt printre personalităţile din lumea sportului implicate în scandalul fiscal „Pandora Papers”, scrie L’Equipe.

Numele lui Pep Guardiola apare în ancheta coordonată de Consorţiul internaţional al ziariştilor de investigaţie (ICIJ).

Mai mult de 600 de ziarişti din 117 ţări au examinat minuţios milioane de documente referitoare la firme offshore şi paradisuri fiscale de care ar fi profitat mai multe personalităţi, pe aproape tot globul.

Ziarul spaniol El Pais, unul dintre organele de presă care au realizat ancheta, dezvăluie că Guardiola ar fi întârziat cu câţiva ani declararea salariilor pe care le-a primit ca jucător al echipei qatariene Al Ahli, între 2003 şi 2005.

Fostul antrenor al Barcelonei ar fi deţinut un cont curent la Banca Privată din Andorra (BAP) prin intermediul unei firme din Panama, pentru a depune aici bani.

Acest lucru s-a întâmplat până în 2012, când el ar fi profitat de amnistia fiscală aprobată de guvernul de la Madrid pentru a-şi reglementa situaţia şi a plăti suma de 500.000 de euro, pe care o datora fiscului.

Alt sportiv vizat de aceste dezvăluiri, Angel Di Maria ar fi folosit o companie din Panama (Sunpex Corporation Inc) pentru exploatarea drepturilor sale de imagine, fără să le declare.

De această dată, televiziunea spaniolă La Sexta este cea care a indicat că internaţionalul argentinian, acum la PSG, ar fi gestionat mai mult de 8 milioane de euro între 2013 şi 2017 prin intermediul unei firme paravan, înainte de a depune această sumă într-un cont din Elveţia, informează Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Americanii au o părere mai proastă despre Curtea Supremă după decizia privind avortul (sondaj)

Publicat

in

De

Majoritatea americanilor au o opinie negativă cu privire la decizia Curţii Supreme de săptămâna trecută de a anula decizia Roe v. Wade care recunoştea dreptul la avort, conform rezultatelor unui sondaj Reuters/Ipsos date publicităţii marţi, informează Reuters preluat de agerpres.

Sondajul de opinie realizat timp de două zile a constatat că 57% dintre americani au o părere nefavorabilă despre instanţa superioară a SUA, pe care 43% o percep favorabil.

Aceasta pune opiniile despre Curtea Supremă, instituţie concepută ca entitate nepartizană, la egalitate cu opiniile americanilor despre Congres, care este perceput în mod negativ de mult timp de către populaţie. Marchează, de asemenea, o schimbare semnificativă faţă de un sondaj Reuters/Ipsos realizat în perioada 6-7 iunie, care indica faptul că 48% din americani aveau o părere nefavorabilă, faţă de 52%, care aveau o opinie favorabilă.

Aproximativ 27% dintre respondenţi au avut o părere foarte nefavorabilă despre instanţă, în creştere faţă de 14%, procentul de la începutul lunii.

Această schimbare a fost determinată aproape în întregime de creşterea opiniilor nefavorabile în rândul democraţilor, care adesea susţin mai mult dreptul la avort decât republicanii.

Un procent de 60% din democraţi au spus că au o părere mai puţin favorabilă despre Curtea Supremă decât în urmă cu şase luni, comparativ cu 23% dintre republicani.

Aproximativ 55% dintre americani cred că avortul ar trebui să fie legal în toate sau în majoritatea cazurilor, potrivit unui sondaj separat, realizat luni şi marţi de Ipsos.

Ambele sondaje au fost efectuate online, în limba engleză, pe întreg teritoriul SUA. Fiecare a adunat răspunsuri de la 1.005 adulţi, cu o marjă de eroare de 4%.

Curtea Supremă, dominată de conservatori, a anulat vineri hotărârea Roe v. Wade din 1973 care recunoaştea dreptul constituţional la avort al femeilor. Decizia, salutată de activiştii conservatori ca o mare victorie, va schimba dramatic viaţa a milioane de femei din SUA, notează Reuters.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Efect nedorit pentru ruși: unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume pleacă din Rusia

Publicat

in

De

Compania Diageo plc din Marea Britanie, unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume, părăsește piața rusă.

„După încetarea exportului și a vânzării de produse finite către clienții noștri din Rusia în martie, am luat o decizie dificilă de a reduce treptat activitățile comerciale din țară”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Interfax, adăugând că acest proces de restricționare a afacerilor în Rusia va dura aproximativ șase luni. „Ne așteptăm ca acest proces să dureze aproximativ șase luni, timp în care vom continua să ne concentrăm pe sprijinirea angajaților noștri, inclusiv pe furnizarea unui pachet extins de plăți compensatorii în deplină conformitate cu legislația rusă”, a declarat un purtător de cuvânt al Diageo.

La începutul lunii martie compania a suspendat transporturile către Federația Rusă „luând în considerare starea lanțurilor logistice globale”.

Diageo a început să efectueze propria distribuție pe piața rusă din 2006, potrivit site-ului companiei.

În 2020, compania a început îmbutelierea whisky-ului sub mărcile Bells and White Horse la fabrica din Sankt Petersburg a vinurilor spumante CJSC.

Diageo este unul dintre liderii internaționali în producția și vânzarea de băuturi alcoolice. Portofoliul companiei include branduri precum Smirnoff, Black Label, Johnnie Walker, J&B, Guinness, Baileys, Captain Morgan, Gordon’s, etc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend