Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

L'Equipe – Pep Guardiola şi Angel Di Maria, implicaţi în scandalul fiscal “Pandora Papers”

Publicat

in

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, şi Angel Di Maria, fotbalistul lui PSG, sunt printre personalităţile din lumea sportului implicate în scandalul fiscal “Pandora Papers”, scrie L’Equipe.

Numele lui Pep Guardiola apare în ancheta coordonată de Consorţiul internaţional al ziariştilor de investigaţie (ICIJ).

Mai mult de 600 de ziarişti din 117 ţări au examinat minuţios milioane de documente referitoare la firme offshore şi paradisuri fiscale de care ar fi profitat mai multe personalităţi, pe aproape tot globul.

Ziarul spaniol El Pais, unul dintre organele de presă care au realizat ancheta, dezvăluie că Guardiola ar fi întârziat cu câţiva ani declararea salariilor pe care le-a primit ca jucător al echipei qatariene Al Ahli, între 2003 şi 2005.

Fostul antrenor al Barcelonei ar fi deţinut un cont curent la Banca Privată din Andorra (BAP) prin intermediul unei firme din Panama, pentru a depune aici bani.

Acest lucru s-a întâmplat până în 2012, când el ar fi profitat de amnistia fiscală aprobată de guvernul de la Madrid pentru a-şi reglementa situaţia şi a plăti suma de 500.000 de euro, pe care o datora fiscului.

Alt sportiv vizat de aceste dezvăluiri, Angel Di Maria ar fi folosit o companie din Panama (Sunpex Corporation Inc) pentru exploatarea drepturilor sale de imagine, fără să le declare.

De această dată, televiziunea spaniolă La Sexta este cea care a indicat că internaţionalul argentinian, acum la PSG, ar fi gestionat mai mult de 8 milioane de euro între 2013 şi 2017 prin intermediul unei firme paravan, înainte de a depune această sumă într-un cont din Elveţia, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Se deschid primele două centre din Iași pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru copii

Publicat

in

De

Primăria Municipiului Iaşi a anunţat, marţi, că va deschide primele două centre de vaccinare COVID-19 pentru copii, în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, a declarat că aceste centre de vaccinare sunt amenajate în Cinematograful Victoria, respectiv în Corpul A al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” aferent terenului de sport din aleea Prof. Vasile Petrescu.

Amenajarea celor două centre de vaccinare a fost finanţată de municipalitate.

“Începând de săptămâna aceasta, la cele două centre vor putea fi vaccinaţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, cu sau fără programare. Programul centrului de vaccinare de la Cinematograful Victoria va fi zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, iar cel al centrului din zona Tudor Vladimirescu zilnic, între orele 14,00 şi 18,00. Programările se fac pe platforma oficială accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Prima tranşă de vaccinuri pediatrice a sosit în România astăzi, 25 ianuarie 2022, urmând ca a doua zi acestea să fie distribuite în toate centrele. La Centrul Regional de Depozitare Iaşi vor fi distribuite, în primă fază, 12.000 doze”, a mai precizat reprezentantul Primăriei Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Se îngroașă gluma pentru Ciucă: sesizarea de plagiat la teza de doctorat a fost admisă de CNATDCU

Publicat

in

De

Sesizarea făcută la CNADTCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, pentru a analiza teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat într-o anchetă jurnalistică, a fost admisă de forul din subordinea Ministerului Educației, informează Edupedu.ro.

Documentul indică, potrivit sursei citate, faptul că a mai fost depusă și o a doua sesizare în acest caz, pe lângă cea semnalată public de un deputat USR.

Potrivit procedurii legale, în următoarele 5 zile Bibliotena Națională va trimite un exemplar al tezei premierului la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Unul dintre generalii din a cărui lucrare ar fi plagiat premierul Nicolae Ciucă este generalul în rezervă Teodor Frunzeti, care a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre. El a fost și rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Teodor Frunzeti a vorbit cu Europa liberă despre presupusul plagiat al premierului.

Vezi și:  Generalul pe care l-ar fi plagiat Ciucă rupe tăcerea: ‘Putea să citeze jumătate de pagină, restul putea să comenteze el, că era băiat deștept pe vremea aia’

Context

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One. În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend