Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LENEA E CUCOANĂ MARE ! Alesii si primarul nu s-au grăbit să-şi depuna declaratiile de avere in termenul legal

Avatar

Publicat

in

Aleșii locali din Curtea de Argeş dar și cei din conducerea instituțiilorau avut răgaz legal , până pe 15 iunie, adica astazi, pentru a-și depune declarațiile de avere și interese. Deși au avut la dispoziție șase luni pentru a se prezenta cu documentele la instituțiile pe care le reprezintă, nu prea mulți s-au grăbit să își facă publice veniturile.  

La un an de la preluarea mandatelor, pe siteul primariei, ultimele declaratii de avere care apar sunt cele de acum doi ani, adica ale unor persoane care nu mai au statutul de ales local din iunie 2016.

La un an de la preluarea mandatelor, pe siteul primariei, ultimele declaratii de avere care apar sunt cele de acum doi ani, adica ale unor persoane care nu mai au statutul de ales local din iunie 2016.

Potrivit site-ului Primariei Curtea de Arges, acolo unde ar trebui sa avem parte de trasnparenta maxima prin actualizarea permanenta a informatiilor de interes public, nimeni nu si-a indeplinit obligatiile legale, nici primarul si nici viceprimarul. Ba mai mult, constatam ca nici macar de la preluarea mandatului, adica de mai bine de un an, pe siteul primariei, nu apare nici declaratia de avere care se da la inceput de mandat. Asa ca, orice argesean care ar dori sa afle ce averi au alesii nostri, va avea su[priza sa afle ca ii va fi imposibil sa afle acest lucru, asta pentru ca, apar declaratiile fostilor consilieri locali sau a fostilor primari si viceprimari.

Potrivit aceluiasi site al primariei Curtea de Arges, nici consilierii locali nu au fost mai harnici si aici lipsind cu desavarsire orice declaratie de avere sau interese.

„Declaratiile de avere şi declaratiile de interese sunt publicate in conformitate cu prevederile Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Naţionale de Integritate, modificată şi completată prin Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Legea 176/2010 Art.4, alin. (2): persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”, spune legislatia in vigoare

Contactat de redactorii PROFIT, juristul Primariei Curtea de Arges, Calin Budan, a confirmat ca, asa cum se intampla in fiecare an, alesii locali nu s-au grabit sa isi depuna actele la timp lasand totul pe ultima suta de metri.” Da, desi au avut la dispozitie 6 luni, abia saptamana trecuta si saptamana aceasta si-au mai depus din ele. In acest moment, desi termenul a expirat, exista consilier care nu a depus absolut nimic. Le vom scana, vom sterge datele personale si vor fi afisate si pe siteul Primariei . Cand exact, nu as sti sa va spun pentru ca e de munca cu ele “, a spus Calin Budan.

Raspunsul este binecunoscut. Acelas lucru am fost asigurati si in iunie 2016 la preluarea mandatelor dar, iata, declaratiile de inceput de mandat nu sunt afisate pe siteul primariei nici pana la aceasta data, adica la mai bine de un an.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Judecătorii au amânat validarea mandatului de primar al Timișoarei pentru Dominic Fritz

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații Tribunalului Timiș au amânat pronunțarea privind validarea mandatului de primar al lui Dominic Fritz. Acesta a fost contestat de trei timișoreni.

Biroul de presă al Tribunalului Timiş: „pronunţarea a fost amânată pentru miercuri”.

Marţi trebuia să aibă loc învestirea în funcţie a primarului ales Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, dar ceremonia a fost amânată până după pronunţarea magistraţilor tribunalului, în dosarul 25174/325/2020, deschis pe această speţă.

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, Monica Hărmănescu, cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie, conform agerpres.ro.

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șerban Nicolae: ‘Cei care au pierdut examenul electoral se gândesc să ajungă cât mai repede în Parlament’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul Şerban Nicolae a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că niciunul dintre cei cinci senatori PSD de Bucureşti nu a fost propus de organizaţiile din care fac parte pe listele pentru parlamentare, pentru că nu a existat nicio şedinţă a acestora.

„S-a spus că n-am fost propuşi de niciuna dintre organizaţiile Bucureştiului ale PSD. N-a fost nicio şedinţă în organizaţiile PSD Bucureşti şi lucrul ăsta e arhicunoscut. Niciun parlamentar dintre actualii senatori PSD de Bucureşti, cinci la număr, n-a fost propus de organizaţiile din Bucureşti pentru că n-au fost şedinţe. Propunerile au fost făcute de pierzătorii alegerilor locale.

Omeneşte pot să-i înţeleg, au rămas fără serviciu, au rămas pe dinafara şi îşi caută loc în Parlament. E oferta lor pentru bucureşteni: ‘Dacă nu ne-aţi vrut primari, revenim ca parlamentari’ „, a spus Şerban Nicolae, care deschide lista pe Bucureşti a Partidului Ecologist Român la Senat.

În opinia sa, „PSD a luat-o într-o direcţie total greşită şi într-o direcţie care nu respectă voinţa electoratului”.

„Este cea mai urâtă formă de înşelăciune. Este pe acelaşi plan cu cei care umblă la sacii de voturi după ce se încheie ziua de votare şi care mistifică voinţa electoratului. (…) Nu este niciun fel de diferenţă între cei care pun urmaşii lui Băsescu pe listele PSD, între cei care pun analfabeţi pe listele PNL şi cei care umblă la sacii de voturi, aşa cum au făcut-o cei de la USR”, a adăugat senatorul.

El a acuzat în context „un blat transpartinic care s-a extins la o cotă ce nu poate fi suportată”.

„Am crezut că un Guvern iresponsabil şi incompetent, aşa cum este Guvernul Orban, trebuie demis. (…) Am constatat că între opinia mea şi cea a conducerii actuale a PSD este o mare diferenţă, în folosul PNL. S-a vorbit de data alegerilor. Rata epidemiei creşte în mod constant (…) şi cu toate astea există un blat transpartinic al marilor partide – că e mai important să avem alegeri.

Pentru cine e important? Cei care au pierdut examenul electoral se gândesc să ajungă cât mai repede în Parlament, în condiţiile în care epidemia se întinde cu cifre îngrijorătoare, în condiţiile în care în estul Europei lucrurile nu sunt deloc încurajatoare. (…) Dar la noi există o înţelegere prin care sănătatea trebuie să pice pe planul 2, sunt persoane foarte importante care trebuie să ajungă repede – repede în Parlament. Acest blat transpartinic s-a extins în toate domeniile”, a susţinut Nicolae.

Acesta a dorit să precizeze, în contextul reproşurilor care i s-au adus în ultima perioadă de către conducerea PSD, că a avut peste 600 de intervenţii în plen în Parlament într-un singur mandat, peste 1.000 în cele trei mandate, „fiind căutat mereu de colegi”.

„Colegii mei mă căutau ca nu cumva să lipsesc, să fiu bolnav, să fiu plecat în delegaţie, pentru că am de făcut un discurs, o lege, pentru că am de corectat proiectele altora şi aşa mai departe. De aceea nu mi-e ruşine cu ceea ce am făcut în Parlament”, a spus senatorul Şerban Nicolae, informează agerpres.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend