Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LENEA E CUCOANĂ MARE !  Aleşii argeşeni nu se grabesc cu declaraţiile de avere

Publicat

in

– Deşi mai au doar o săptămână la dispoziţie, nici jumătate din primarii şi consilierii argeşeni nu şi-au depus documentele cerute de lege

Aleşii din administraţia publică a Argeşului – primari şi consilieri locali – nu se grăbesc să-și depună noile declaraţii de avere, respectând întocmai tradiția din anii precedenți. Deși termenul impus de lege pentru depunerea noilor declarații este 15 iunie și li s-a reamintit acestora de îndatorirea avută , noile declaraţii de avere şi de interese se lasă aşteptate, paginile de internet ale primăriilor argeşene fiind ultima dată actualizate, la acest capitol, anul trecut, aici putând fi consultate doar declaraţiile de avere semnate în anul 2018. După ce aleşii se vor decide că este momentul să semneze noile declaraţii, acestea vor putea fi comparate cu cele vechi, opinia publică putând să-și facă o idee despre cât și cum și-au dobândit aleșii veniturile din iunie 2018 și până în iunie 2019. Conform Legii nr. 176/2010, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii, consilierii locali şi judeţeni, parlamentarii trebuie să declare anual care sunt proprietăţile dobândite, creditele şi depozitele bancare, veniturile şi bunurile de valoare. Chestionati pe tema numarului de alesi locali care au depus declaratiile de avere actualizate, persoanele care se ocupa de centralizarea acestora din cadrul primariilor de oraşe din Argeş ne+au declarat ca nici jumatate dintre alesi nu au avut chef sa depuna documentele, cu doar o saptamana inainte de termenul limita.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela, adoptată de Senat

Publicat

in

De

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au dat 65 „pentru”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan a răbufnit: Ar trebui verificat modul în care au tras pe sfoară cetăţeni oneşti

Publicat

in

De

Totodată, europarlamentarul a identificat și principalii vinovaţi de situaţia creată.

„A sosit momentul în care statul român şi toţi europarlamentarii români să susţină acelaşi demers, respectarea drepturilor cetăţenilor. Eu mă întorc la intermediar, pentru că în cazul cetăţenilor români plecaţi la muncă în Germania o mare vină o au cele nouă firme care au intermediat contactul dintre aceştia şi agenţiile de ocupare a forţei de muncă din Germania

Ele ar trebui verificate, ar trebui verificat modul în care au semnat contractele, modul în care au tras pe sfoară cetăţeni oneşti care au semnat contracte de 14 euro pe oră şi au primit suma asta pe kilogramul cules. Sau 8 euro, că li se reţineau comisioane”, a spus Rareș Bogdan la Antena3.

Rareș Bogdan s-a declarat mulțumit de faptul că statul român a reușit să ia această probleme „în mână” și speră la o rezolvare a situației cât mai repede.

„Românilor li s-au luat 280 de euro pe biletul de avion când toate avioanele lumii erau ţinute la sol. Sunt chestiuni conexe, dar e important că statul român a luat această problemă în mână”, a adăugat Rareş Bogdan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend