Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Legile Justiţiei | Iordache: Şerban Nicolae lucrează noaptea şi a venit şi ne dă teme, a depus amendamente la ora 23:00

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Comisiei privind legile Justiţiei, Florin Iordache, i-a reproşat, în cadrul şedinţei de luni, senatorului PSD, Şerban Nicolae, că a depus amendamente la legile Justiţiei noaptea, la ora 23:00, precizând că acesta le-a dat „teme”.

„Observ că mai sunt colegi ca domnul Şerban Nicolae care au propus amendamente, eu înţeleg că se regăsesc pe un tabel, dar ideea era să avem şi noi tabelul”, a susţinut deputatul USR, Stelian Ion, în şedinţa comisiei în care se dezbat şi se votează legile Justiţiei cu modificările cerute de CCR.

Publicitate

Preşedintele Comisiei, Florin Iordache, a intervenit şi a declarat că este bine de precizat şi la ce oră a depus Şerban Nicolae amendamentele.

„Deci amendamentele domnului Şerban Nicolae au fost depuse aseară la ora 23.00. Ca să fim foarte corecţi unii cu alţii. Deci mi se pare normal, dacă domnul Şerban Nicolae lucrează noaptea şi a venit şi ne-a dat teme, să spunem şi când ne-a dat aceste teme! Au fost depuse aseară la ora 23.00”, a subliniat Iordache.

Stelian Ion a răspuns că nu este un fan al lui Şerban Nicolae, iar Florin Iordache a susţinut că nici el.

„Mi-aş cere scuze dacă am provocat vreo trauma vreunui membru al Comisiei că am lucrat aseară până la ora 23, încercând să fac şi câteva corelări tehnice. Sper să nu fie vreo suferinţă ireconciliabilă”, a răspuns, ironic, Şerban Nicolae.

În replică, senatoarea PNL, Iulia Scântei, a precizat: „Apreciez efortul de noapte al domnului Serban Nicolae, era bun dacă o făcea în decembrie”.

„Mă deranja muzica”, a răspuns Nicolae, făcând referire la episodul în care Stelian Ion a adus o boxă şi a pus muzică în sala comisiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

NATIONAL

Șeful AEP anunță că toate lucrurile au fost puse la punct pentru scrutin: ‘Nu vor fi probleme dacă regulile se respectă’

Avatar

Publicat

in

De

Toate lucrurile sunt puse la punct în privinţa organizării alegerilor locale din 27 septembrie şi de această dată nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea noului coronavirus dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate, a afirmat, vineri, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Constantin Mituleţu-Buică.

“Din punct de vedere tehnic, lucrurile au funcţionat şi vor funcţiona inclusiv în data de 27 septembrie, data alegerilor. La acest moment avem toate lucrurile aşezate, toate materialele necesare votării sunt la nivelul judeţelor şi vor ajunge la secţiile de votare mâine, pentru ca pe 27 septembrie să se desfăşoare alegerile locale în condiţii de pandemie. Toate materialele, inclusiv materialele de protecţie sanitară vor fi de această dată, ca noutate, în secţiile de votare. Cu excepţia condiţiilor de pandemie, cu stabilirea acestor reguli de protecţie sanitară, de distanţare fizică, nu au existat impedimente în organizarea procesului electoral din acest an”, a declarat, pentru AGERPRES, Mituleţu-Buică.

Publicitate

El a spus că alegerile se vor desfăşura “cum trebuie”, cu toate condiţiile de pandemie.

Marcel Ciolacu vrea să rupă eticheta de ‘partid corupt’ de care nu poate scăpa PSD: decizia luată în contextul alegerilor parlamentare

“Ca noutate, aşa cum ştim cu toţii, suntem în plină stare de alertă şi doar aceste reguli au creat puţin dificultăţi, ca să spun aşa, în stabilirea regulilor de urmat în secţia de votare, dar avem toate lucrurile puse la punct pe această linie şi suntem siguri că se vor desfăşura cum trebuie şi de această dată, în plină pandemie cu alegeri locale”, a adăugat preşedintele AEP.

Mituleţu-Buică a precizat că toate secţiile de votare vor fi deschise la timp, el menţionând că retragerea de până acum a mai multor preşedinţi de secţii de votare este normală şi nu va afecta organizarea alegerilor.

“Este o retragere normală. Ca de fiecare dată la alegerile locale avem retrageri odată cu această interdicţie ca preşedinţii, locţiitorii, operatorii de calculator să nu aibă rude de până la gradul al doilea inclusiv sau afini ai acestora pentru preşedinţi, locţiitori, candidaţii nu pot fi operatori de calculator şi atunci sunt retrageri după rămânerea definitivă a candidaturilor foarte multe, dar şi pe probleme de sănătate ale unor persoane care au fost desemnate în acest corp. Dar, repet, aşa cum este normal de fiecare dată când sunt alegeri locale sunt retrageri. (…) Nu cred că la acest moment putem discuta de o evaluare cu privire la o teamă de îmbolnăvire sau de transmitere a acestui virus pandemic COVID-19. Lucrurile sunt în normalitate, vom asigura deschiderea tuturor secţiilor de votare în data de 26 şi în 27 septembrie când se va vota între orele 7,00 şi 21,00”, a subliniat Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP a reiterat că nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea virusului dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate.

“Mesajul meu este clar: cetăţenii să se prezinte la vot, pentru că un număr mare de cetăţeni va asigura cu siguranţă o reprezentativitate mai mare pentru un mandat de 4 ani al aleşilor de la nivelul fiecărei localităţi. Aşa cum autorităţile s-au organizat, şi de această dată nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea virusului dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate de către participanţii în procesul electoral, membrii secţiilor de votare, cât şi de alegătorii care se prezintă la urne”, a declarat Mituleţu-Buică.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

Anunț sumbru al OMS: Vom ajunge la două milioane de morţi

Avatar

Publicat

in

De

Două milioane de morţi din cauza Covid-19, adică dublul celor decedaţi până în prezent de noul coronavirus, este o cifră “foarte probabilă” dacă nu se face totul pentru a combate pandemia, a afirmat vineri un înalt responsabil al OMS, scrie AFP, potrivit news.ro.

“Dacă noi nu facem tot ceea ce este posibil, numărul de care vorbiţi (2 milioane) nu este doar posibil, ci din nefericire foarte probabil”, a răspuns directorul pentru Situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, întrebat într-o conferinţă de presă.

Publicitate

“Dacă nu vom continua să facem mai mult, să evoluăm amploarea şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom contempla acel număr şi din păcate chiar mai mare. Acum este timpul să acţionăm”, a adăugat Ryan.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

“Nu este vorba doar de a testa şi de a urmări, nu doar de a îngriji medical, nu doar să aplicăm distanţa socială, nu doar să lucrăm la vaccinuri, faceţi toate acestea deodată”, a subliniat Ryan.

Pandemia de Covid-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China înainte de a se răspândi în toată lumea, urmează să depăşească pragul de un milion de morţi.

Potrivit ultimului bilanţ al AFP, vineri la ora 11.00 GMT, cel puţin 984.068 de persoane au murit de Covid-19 în lume.

Mai mult de 32.298.410 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate dar numărul de infecţii este considerat mult mai mare.

Cea mai afectată ţară în privinţa numărului de morţi este Statele Unite, cu 202.827 victime. Urmează Brazilia cu 139.808 de morţi, India cu 92.290 de morţi, Mexic cu 75.439 de morţi şi Regatul Unit cu 41.902 morţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend