Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lavinia Nǎstase recidiveazǎ… în iniţiative lǎudabile -“Si eu ştiu o poveste”, o provocare pentru cei mari în beneficiul celor mici !

Publicat

in

Sǎrbǎtorile de iarnǎ sunt întotdeauna prilej de fapte bune şi de apropiere faţǎ de semeni. Acest lucru a fost, şi încǎ este dovedit de argeşeanca Lavinia Nǎstase care, în aceastǎ iarnǎ, a lansat o campanie ineditǎ, intitulatǎ “Si eu ştiu o poveste”. O initiativa laudabila a Laviniei concretizata intr-o campanie cum alta nu a mai fost în judeţ, în cadrul cǎreia, copiii care îşi petrec sǎrbǎtorile în spitalele din judeţ, sunt ajutaţi sǎ întâmpine, aşa cum se cuvine, Crǎciunul.

Lavinia Nǎstase invitǎ, de douǎ ori pe sǎptǎmânǎ, personalitǎţi din judeţ care citesc poveşti copiilor internaţi. De asemenea, aceştia primesc cadouri, dulciuri şi jucǎrii şi, dupǎ chiar ei declarǎ, se simt aşa cum ar trebui sǎ se simtǎ toţi copiii în aceastǎ perioadǎ, fericiţi.

Lorena Toma a citit şi ea copiilor

Intr-una din serile trecute, la Spitalul de Pediatrie a ajuns Lorena Toma, manager al Casei de Culturǎ “Adriana Trandafir” din Bascov. “Am participat la acţiunea iniţiatǎ de Lavinia Nǎstase. Am fost la Spitalul de Pediatrie acolo unde, în aceastǎ perioadǎ vor merge mai multe persoane, mai mult sau mai puţin cunoscute, dar care au un suflet mare. Am citit copiilor povestioara vieţii Sf. Muceniţa Filofteia , împreuna cu Dna profesor de religie la Sc Bascov, Cristina Duran şi dna Maria Gǎvan.. Copiii au primit jucǎrii şi dulciuri din partea … Lui Moş Nicolae”, a decarat Lorena Toma, redactorilor PROFIT.

Zilele trecute, la Spitalul de Pediatrie a ajuns, alǎturi de Lavinia Nǎstase şi preşedinta organizaţiei de femei Piteşti, Cǎtǎlina Dumitraşcu care, la rândul ei, a citit poveşti şi a oferit cadouri celor mici.

Campania Laviniei Nǎstase se va desfǎşura pânǎ pe 7 ianuarie, iar, de sǎptǎmâna aceasta, oameni cu suflet bun, vor rǎspunde la apelul Laviniei şi vor merge, seara, şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Piteşti.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Intrare gratuită pentru copii, la Muzeul Județean Argeș, de 1 Iunie

Publicat

in

De

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, al purității, dar și întoarcerea la inocență. De 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Județean Argeș va oferi acces gratuit copiilor la toate secțiile expoziționale din structura sa organizatorică, respectiv: Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor, Galeria Națională de Artă Naivă și Muzeul Sportului Argeșean ,,Campionii”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Echipa Colegiului Alexandru Odobescu din Pitești, premiată la cea mai importantă competiție JA, la categoria Best Business Concept for Community

Publicat

in

De

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Ieri, 27 mai, s-au desemnat câștigătorii celei mai importante competiții la nivel național organizată de Junior Achievement Romania – Compania anului 2020. Ceremonia de premiere s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, fiind prezenți atât membrii juriului, reprezentanți ai mediului de business, cât și membrii celor 34 de echipelor participante la finala națională. Tinerii antreprenori și-au expus afacerile pilot prin intermediul unei platforme online, încercând să impresioneze juriul cu idei inovatoare din diverse domenii, precum: tehnologie, e-commerce, afaceri sociale, industrii creative, educație sau agricultură.

Printre premianți se numără și Echipa Vidys de la Colegiul Național Alexandru Odobescu, Pitești, care a câștigat premiul Best Business Concept for Community susținut de Metropolitan Life. Liceeni pitestesni au fost coordonați de profesorul Mihai Mihăescu.

Membrii juriului,format din profesioniști ai partenerilor și susținătorilor competiției, au interacționat cu cele 34 de echipe finaliste ale secțiunilor de elevi și studenți, verificând fezabilitatea start-up-urilor și oferind sfaturi de bună practică.

Cele 16 echipe de studenți și 18 echipe de elevi sunt cele mai bune dintre cele 243 de mini-companii care și-au pilotat anul acesta ideile de afaceri în cadrul incubatorului educațional JA BizzFactory™. Tinerii au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor JA și au participat la 45 de webinarii live susținute de specialiști din business, dobândind astfel abilități antreprenoriale.

Câștigătorii vor beneficia de mini-granturi pentru dezvoltarea antreprenorială a echipelor și proiectelor.

Echipele câștigătoare

Marele Premiu – Secțiunea Elevi, echipă ce va reprezenta România la finala online European Company of the Year 2020 – secțiunea elevi – 22‐24 iulie 2020 (organizat de Junior Achievement Portugalia).

  • Echipa Cyber Coffee, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, din București,coordonată de doamna profesor Gabriela Ianoș

Echipa Cyber Coffee a creat un ecosistem inteligent care utilizează o aplicație mobilă și un aparat inteligent pentru a oferi o „cafea fără eroare”, adaptată preferințelor individuale ale consumatorilor. Clienții au posibilitatea de a comanda cafeaua personalizată în depline condiții de siguranță. Tinerii din clasa a X-a au proiectat acest serviciu având în vedere principii de etică și de utilizare responsabilă a resurselor.

Pentru echipele de elevi s-au acordat și următoarele premii speciale:

  • Best Business Plan susținut de Citi Romania, – echipa Pet Pub – Pet & Play, de la Colegiul Național Gheorghe Tițeica, Drobeta Turnu Severin
  • Best Business Concept for Community susținut de Metropolitan Life, – echipa Vidys de la Colegiul Național Alexandru Odobescu, Pitești
  • Innovation Award susținut de Accenture Romania –echipa MSC – Modern Software Corporation, de la Liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu, Toplița
  • Access Award susținut de FedEx Romania –echipa Track Plans & Schematic, de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale, București
  • Best Financial Plan susținut de EY Romania –echipa Home Solution Innovators, de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Oradea
  • Agribusiness Award susținut de Romanian-American Foundation,

Echipa Rainbow, de la Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu, Miroslava

Echipa Ferma Măriucăi, de la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Iași

Echipa Agra, de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir, Huși

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend