Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat jandarmii la mitingul din 10 august, îl contrazice pe şeful Brigăzii Speciale: Presa să stea în spatele jandarmilor, în siguranţă

Avatar

Publicat

in

Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat jandarmii la miting, a spus că jurnaliştii trebuie să se poziţioneze, la manifestări, în spatele forţelor de ordine pentru a fi în siguranţă, evitând să se alinieze declaraţiilor şefului Brigăzii Speciale, care preciza că presa trebuie să rămână într-un ţarc.

„Consider că atunci când avem acte de violenţă şi jandarmeria intervine pentru intervenţia ordinii publice, ar fi bine ca presa să stea în spatele jandarmeriei şi să nu meargă neapărat la faţa locului. (…) În spatele echipelor de jandarmerie. Jandarmul, în timpul intervenţiei, este mereu atent, încearcă să elibereze perimetrul, adică să creeze o zonă de siguranţă. El să se asigure că nu are în jurul lui alte elemente care duc la pericol. De asta sunt şi unele recomandări care li se par nejustificate la unii. Cred că ar fi momentul să înţelegem că aceste aspecte ţin şi de siguranţa noastră şi a dumneavoastră”, a declarat, la TVR1, Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, cel care a coordonat jandarmii la mitingul din 10 august.

Acesta a mai subliniat că jurnaliştii ar trebui să evite să filmeze de foarte aproape intervenţia forţelor de ordine, însă a recunoscut că imaginile presei au reprezentat dovezi importante la care ei nu ar fi ajuns.

„Nu trebuie să mergem acolo cu camera de luat vederi, la un metru sau doi, să vedem cum încătuşează Jandarmeria. (…) Nu vrem să vă obturăm vizibilitatea. (…) Nu am fi putut vedea multe dacă jurnaliştii nu ar fi fost acolo”, a mai spus Laurenţiu Cazan.

Pe de altă parte, Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a declarat, într-un interviu că, din contră, el ar fi obligat jurnaliştii să rămână într-un spaţiu delimitat foarte bine şi că nu trebuie să alerge după jandarmii care încătuşează, pentru a filma momentul.

„Dacă aş fi condus, aş fi pus ca jurnaliştii acreditaţi să vină să facem un model de ecuson, inclusiv noaptea, să fie prezentat înainte şi să ştim că e jurnalist. (…) Din punctul meu de vedere putem merge pe două variante. Prima – un spaţiu special delimitat pentru presă în care să fie delimitată foarte bine, să pună elemente care să poată proteja presa. (…) În ziua de azi, cu camerele pe care le are presa nu cred că trebuie să alerge cineva după mine cu microfonul să mi-l pună în gură când poate să facă un zoom. (…) A doua variantă ar fi cea despre care v-am spus, să facem nişte legitimaţii standard care se dau înainte de miting. (…) Legea stipulează că jurnaliştii nu trebuie să asculte indicaţia forţelor de ordine. (…) Acum dacă facem o strictă delimitare că eu sunt în desfăşurarea unei operaţiuni, jurnalistul vine şi-mi pune microfonul sau camera când eu trag cu arma sau fac o încătuşare, nu mi se pare normal nici asta”, a declarat Cătălin Paraschiv, pentru Kamikaze.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Trafic intens pe DN1, Brașov-București. Polițiștii recomandă rute alternative

Avatar

Publicat

in

De

Traficul este intens, duminică la prânz, pe DN1, atât pe sensul de mers către Brașov, cât și pe cel spre Capitală, iar polițiștii le recomandă șoferilor să folosească rute alternative, potrivit Mediafax.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, este aglomerație pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov, fiind formată coloană în mișcare pe raza stațiunilor Bușteni, Azuga și Predeal.

De asemenea, traficul este intens pe sensul către București, pe tronsonul kilometric 138 – 132, de la limita cu județul Brasov până în stațiunea Bușteni.

Polițiștii le recomandă șoferilor următoarele rute alternative pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Șoferii sun sfătuiți, de asemenea, să adapteze viteza la condiţiile de drum și să respecte indicaţiile poliţiştilor din teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Giuseppe Conte a semnat – Restricții drastice în Italia

Avatar

Publicat

in

De

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit duminică restricţiile contra coronavirusului, după publicarea cifrelor record de infectări, în ciuda opoziţiei guvernatorilor regiunilor şi a manifestaţiilor anti-izolare, scrie AFP, potrivit news.ro

Cinematografele, teatrele, sălile de gimnastică şi piscinele se vor închide începând de luni şi până la 24 noiembrie potrivit acestor restricţii noi, iar barurile şi restaurantele îşi vor înceta activitatea după ora 18.00, au anunţat serviciile premierului.

Aproape 20.000 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Italia, potrivit bilanţului anunţat de autorităţi sâmbătă, un record naţional. În total, peste 500.000 de cazuri de infectare şi 37.000 de decese au fost recenzate în prima ţară europeană afectată dur de pandemie.

“Semi-izolare pentru o lună”, titrează cotidianul La Reppublica, subliniind că Giuseppe Conte nu a depus prea multe eforturi pentru a-i linişti pe liderii regiunilor care au luat măsuri mai puţin drastice pentru a salva companiile puternic afectate de izolarea din primăvară.

Citește și: CE a DECIS: în timp ce medicii anunță că românii MOR în spitale, România trimite 30 de ventilatoare ATI Cehiei

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, în timp ce 75% dintre cursurile la licee şi universităţi vor avea loc online. Populaţia a fost îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

Noile măsuri au fost anunţate la câteva ore după o manifestaţie cu zeci de susţinători ai extremei drepte care au protestat faţă de izolare, care au înfruntat forţele de ordine în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul Romei.

Aproape 200 de militanţi mascaţi aparţinând unei grupări neo-fasciste Forza Nuova au lansat proiectile către poliţişti şi au incendiat pubele. La Napoli, incidente au izbucnit deja din noaptea precedentă.

Acestea au avut loc ca urmare a deciziilor luate săptămâna acesta de a impune izolarea în trei regiuni: Lazio, Lombardia şi Campania.

Dar guvernatorii regiunilor au avertizat că închiderea afacerilor va provoca tensiuni sociale în momentul în care izolarea din primăvară a împins Italia în cea mai gravă recesiune economică de supă război.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend