Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Laura Chiriac, jefuită în centrul Capitalei, după ce a plecat de la B1 TV

Avatar

Publicat

in

Jurnalista Laura Chiriac a fost jefuită, miercuri seară, în centrul Bucureștiului, după ce a plecat de la un post de televiziune. 

“Am plecat din studioul televiziunii B1 TV in jurul orei 23.05, cu un sentiment de disconfort! Am comentat un film despre escaladarea criminalitatii in randul tinerilor musulmani de la periferia Parisului. Apasator… Recunosc, m-am bucurat ca traiesc in Bucuresti! Am traversat Calea Victoriei in tihna, cu un sentiment de calm imperturbabil! Am intrat in masina, gandindu-ma la ceea ce ar trebui sa mai cumpar in drum spre casa. Portiera din dreapta s-a deschis violent! Rapid! O mana imi smulge poseta de pe scaunul pasagerului din fata si fuge! Afara intuneric… Nu bag mana in foc, dar mana a parut micuta, de pusti… S-a facut nevazut. Mai repede decat revolta, m-a cuprins frica! Efectul filmului comentat… poate! Ce i s-ar fi intamplat pustiului daca in locul meu era un barbat? Ce patea daca il prindea? Cat de bine organizate sunt retele care ii exploateaza pe acesti copii, obligandu-i sa isi riste viata, sa fure din masini, in plina noapte, in centrul Bucurestiului…Cine le apara, cine le face sa prolifereze…?”, a scris Laura Chiriac, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Un DJ din Hong Kong s-a retras la 96 de ani

Avatar

Publicat

in

De

Ray Cordeiro, un DJ în vârstă de 96 de ani din Hong Kong, a găzduit ultima sa emisiune la radio, după mai bine de șapte decenii de carieră, relatează BBC, arată Mediafax.

Cordeiro le-a mulțumit ascultătorilor săi, la încheierea programului „All The Way With Ray”, de sâmbătă seara.

Programul său era difuzat la radioul public RTHK din Hong Kong din 1970.

Cordeiro este cunoscut pentru vocea sa de bariton, șapca pe care o purta și lista de cântece.

În 2000, Guinness Book of World Records i-a acordat titlul de cel mai rezistent DJ din lume.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Cordeiro, care s-a născut în Hong Kong din părinți de origine portugheză, a declarat într-un interviu recent că este „cel mai norocos om din lume”.

De-a lungul carierei sale de 72 de ani, a ajuns să cunoască unele dintre cele mai mari nume din lumea muzicii, inclusiv Beatles, Cliff Richard și Tony Bennett.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – VIDEO Europenii sunt solidari cu palestinienii: manifestații de sprijin în mai multe orașe din UE, inclusiv în România

Avatar

Publicat

in

De

Mii de manifestanţi au coborât sâmbătă în străzile mai multor oraşe din Europa şi în Tunisia în semn de solidaritate cu palestinienii pe fondul violenţelor în curs de desfăşurare între militanţi palestinieni şi Israel, relatează AFP, informează Agerpres.Manifestații au avut loc chiar și în România, la Cluj-Napoca și București.

Franța

În Franţa, manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe, inclusiv la Paris, unde ele fuseseră interzise de autorităţi evocând evenimentele din 2014 când un marş propalestinian degenerase în violenţe urbane.

Poliţiştii au aplicat în capitala franceză consemnele de “dispersare sistematică şi imediată” a manifestanţilor care încercau să se regrupeze, utilizând tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Potrivit jurnaliştilor, confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc în cursul după-amiezii în cartierul popular Barbes din nordul Parisului.

“Palestina va trăi! Palestina va învinge!” se putea auzi. Pe bulevardul Barbes, un grup de 100 de persoane scandau “Israel asasin!”. Drapele palestiniene erau agitate sau purtate pe umeri.

“Franţa este singura ţară democrată care a interzis aceste manifestaţii”, au protestat avocaţii Asociaţiei palestinienilor din Ile-de-France.

Marea Britanie

La Londra, mii de persoane au manifestat în centrul oraşului, cerând guvernului britanic să intervină pentru a face să înceteze operaţiunea militară israeliană.

Germania

În Germania, mii de persoane au răspuns apelului unor colective propalestiniene şi au manifestat la Berlin şi în alte oraşe.

În capitala ţării, trei manifestaţii au fost autorizate pentru sâmbătă, dintre care două în cartierul popular Neukölln, în sudul oraşului.

Având cuvântul de ordine “Marş al poporului palestinian pentu libertate şi revenire”, mii de persoane s-au adunat în Hermannplatz, piaţa centrală a cartierului, agitând drapele turceşti şi palestiniene, precum şi pancarte care invitau la “boicotarea Israelului”.

Manifestanţii scandau “Eliberaţi Gaza!”, “Salvaţi Sheikh Jarrah’!”, cartier din Ierusalimul de Est, unde familii palestiniene sunt ameninţate cu evacuarea de colonişti israelieni.

Spania

La Madrid, circa 2.500 de persoane au defilat în linişte. “Tăcerea unora este suferinţa altora”, “Ierusalimul – capitala eternă a Palestinei!”, se putea citi pe bannere şi pancarte agitate de manifestanţi.

“Acesta nu este un război, este un genocid!”, scandau ei îndreptându-se dinspre gara Atocha spre piaţa Puerta del Sol.

“Ei sunt pe cale să ne masacreze. Suntem într-o situaţie în care Naqba (“catastrofa”, în arabă) se desfăşoară în plin secol XXI”, a declarat pentru AFP Amira Cheikh-Ali, 37 de ani, fiica unor refugiaţi palestinieni, referindu-se la acest termen utilizat pentru a desemna exodul palestinienilor după crearea statului Israel în mai 1948.

Polonia

La Varşovia, circa 300 de persoane, în principal palestinieni stabiliţi în Polonia, au manifestat în faţa Ambasadei Israelului. Cu drapele palestiniene în mână, ei agitat pancarte cu înscrisul “Stop holocaustului palestinienilor!” şi “Ierusalim – capitala Palestinei!”, scandând sloganuri în favoarea “Palestinei libere”.

Tunisia

În Tunisia, manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe. Sute de manifestanţi înfăşuraţi în drapele palestiniene s-au adunat în centrul Tunisului, defilând apoi pe bulevardul Habib Bourguiba, sub supravegherea poliţiei.

Printre sloganurile manifestanţilor, care au încălcat izolarea în vigoare până duminică, se putea auzi:”Tunisieni şi tunisiene susţineţi Palestina!” şi “Poporul vrea să incrimineze normalizarea cu Israelul!”.

Sprijin și din România

O manifestație de susținere a avut loc și la Cluj-Napoca, unde mai mulți susținători ai cauzei au protestat în Piața Unirii. De asemenea, un eveniment similar a avut loc și în Capitală, în București, de la ora 12.00 la 14.00.

Sursa foto: Asociația Solidaritate România-Palestina

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend