Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Laura Chiriac: ‘În toată perioada asta, nu ar fi fost rău să ne retragem puțin în bibliotecă. Războiul acesta ar fi trebuit să ne întoarcă puțin către istorie ca să înțelegem mai bine’

Publicat

in

Laura Chiriac a vorbit despre jurnaliștii de război care și-au asumat în această perioadă să meargă în Ucraina pentru a simți fizic ceea ce se întâmplă acolo și a putea relata informațiile într-o manieră realistă, direct de la fața locului.

„Eu cred că, în toată perioada asta, nu ar fi fost rău să ne retragem puțin în bibliotecă. Războiul acesta ar fi trebuit să ne întoarcă puțin către istorie ca să înțelegem mai bine. Jurnaliștii de front sunt importanți, iar viața lor este în pericol. Au fost confrați de-ai noștri care și-au pierdut viața în Ucraina în condiții absurde. Nu doar în Ucraina, toate teatrele de luptă sunt pline de jurnaliști care ar fi meritat să trăiască. Sunt jurnaliști care au murit în condiții misterioase, Anna Politkovskaia (n.r. jurnalistă din Rusia asasinată în fața locuinței sale în anul 2006)…“, a spus Laura Chiriac.

„Vorbim de jurnaliștii de investigații sau, mă rog, protestatarii, că și opinia e la fel de ‘periculoasă’“, a completat Val Vâlcu.

„Sigur că da! E vorba și de noi, cei care nu am avut șansa să relatăm de la fața locului, iar aici e o mică paranteză: E un filosof francez, Bernard-Henri Lévy, a cărui analiză domină actualitatea franceză de foarte mulți ani. L-am văzut într-un tren din Ucraina, acum câteva săptămâni, deci nu în această perioadă, ci atunci când bombardamentele erau în floare. S-a dus la fața locului ca să aibă despre ce să scrie, ca să simtă, să aibă contactul direct cu oamenii și, după aceea, cartea sa nu va fi una scrisă din fața televizorului, ci va fi una scrisă în condițiile de subiectivism asumat de la fața locului“, a spus, la DC News, Laura Chiriac, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru mii români! Riscă amenzi usturătoare dacă fac această faptă în spațiile publice

Publicat

in

De

Tinerii cu vârsta sub 18 ani ce nu vor respecta viitoarea regulă vor putea fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Practic, minorilor li se vor aplica aceleași sancțiuni care se aplică acum pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii sau în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice sancționează identic, adică cu amendă de la 100 la 500 de lei, consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani în spațiile publice amintite mai sus.

Inițiatorii motivează apariția propunerii prin faptul că “legislația din România nu conține prevederi prin care să fie sancționat consumul produselor din tutun de către minori și, drept urmare, eforturile autorităților, cadrelor didactice și persoanelor implicate în prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie sunt lipsite de rezultate.”, conform avocatnet.ro.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Nu poți adera la NATO cu țară aflată în război. Ne ducem chiar în Al Treilea Război Mondial unde nebunul de la Kremlin poate folosi, până la urmă, o armă nucleară’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că ”nu poţi adera la NATO cu ţară aflată în război. În momentul acela, s-ar aplica imediat Articolul 5. În afară de declaraţia politică nu există procedură accelerată de aderarea la NATO”.

Klaus Iohannis a semnat o declarație comună cu mai mulți președinți din Europa Centrală și de Est prin care se cere aderarea Ucrainei la NATO. Totuși, de ce nu poate şi nu trebuie ca Ucraina să adere rapid la NATO?

Ar însemna o ancoră de stabilitate în plus în Estul Europei, dar nu poate fi vorba despre aşa ceva. Dincolo de entuziasm, dincolo de sacrificiu, criteriile de aderare la NATO sunt foarte clare. E ca şi cum m-aţi pune pe mine să pilotez un Boeing. Ca să pilotez Boeing-ul trebuie să trec nişte examene. Pentru un stat care aderă la NATO, trebuie să îndeplinească nişte criterii: să aibă democraţie, să fie stat de drept, să aibă economie funcţională de piaţă ş.a.m.d. Dincolo de asta, să nu ai probleme cu vecinii! În 1997, pentru că România dorea să fie invitată în NATO la Summitul de la Madrid, noi am semnat Tratatul de pace cu Ucraina, consfinţind vrând nevrând Pactul Ribbentrop-Molotov.

Mai mult, nu poţi adera la NATO cu ţară aflată în război. În momentul acela, s-ar aplica imediat Articolul 5. În afară de declaraţia politică nu există procedură accelerată de aderarea la NATO. O să spuneţi… bine, dar Suedia şi Finlanda sunt pe cale să facă pasul în şapte luni de zile. Păi, Suedia şi Finlanda sunt două democraţii superconsolidate, două economii de piaţă funcţionale, două armate foarte puternice. Ori Finlanda ori Suedia, singură, ţine pe loc Armata Roşie cu ce armate au, mici dar eficiente! Sunt un furnizor de securitate pentru NATO.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Pe de altă parte, se ştie că statele membre NATO au furnizat arme Ucrainei. Chiar se discută intens, în ultima perioadă, că războiul lui Putin nu este cu Ucraina, ci cu America.

Bogdan Chirieac a reacţionat: „Asta e propaganda rusă! O escadrilă de avioane F-35 termină toată aviaţia Armatei Roşii. Hai să fim serioşi! E tipul de propagandă absurdă cu care l-am auzit pe Vladimir Putin. Este foarte înţeleaptă poziţia lui Joe Biden şi a liderilor NATO să nu implice oficial Alianţa în război. Păi… ne ducem chiar în al III-lea Război Mondial unde nebunul de la Kremlin poate folosi, până la urmă, o armă nucleară? Nu. Fac ceea ce trebuie să facă. Antrenează militari ucraineni, le dă armament, dăm ajutoare umanitare să treacă şi ei iarna, să aibă ce mânca, ce îmbrăca şi cu ce se încălzi… Asta e una! Dar nu e tancul NATO care să intre pe teritoriul Rusiei sau să elibereze teritoriul Ucrainei! Era singura formulă raţională posibilă în acest moment”

Reamintim că Vladimir Putin a afirmat, zilele trecute, că dacă suveranitatea teritorială a Rusiei va fi afectată, va face abuz de arme nucleare. „Dimitri Medvedev, care acum e preşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei şi a fost preşedinte şi prim-ministru al Federaţiei Ruse, şi-a pierdut uzul raţiunii! Părea un om echilibrat. Acum a devenit noul Jirinovski, cel care spunea că în 24h cucereşte România cu Armata 14 din Transnistria şi alte lucruri de-astea… le spunea până-n anii ‘ 90. Este absurd ce spune domnul Medvedev! Cum la fel de absurd e şi tot acest parcurs politico-militar al Federaţiei Ruse. Sunt şi oameni cu şcoală pe-afară, intelectuali, în Rusia, că nu-s făcuţi toţi de KGB. Toţi îşi dau seama de situaţia catastrofală în care Putin a băgat Rusia! Sperăm să trecem de impactul ăsta şi, mai departe, să vedem ce va face lumea. Nicio dictatură nu mai trebuie tolerată!„, a conchis Chirieac, conform dcnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend