Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Laszlo Tokes, declarație CONTROVERSATĂ: ‘Revoluția din 1989 a fost furată. Asistăm la restaurarea unor relații de tip comunist’

Publicat

in

Președintele CNMT, Tokes Laszlo, susține că Revoluția din 1989 din România a fost furată și înlocuită cu o lovitură de stat, spunând că, în prezent, asistăm la restaurarea unor relații de tip comunist, transmite MEDIAFAX.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Publicitate

Tokes Laszlo a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o masă rotundă prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la Revoluție, că în decembrie 1989 credea că, dacă România va scăpa de Nicolae Ceaușescu, va scăpa și de comunism.

„1989 este numit anul minunilor și eram foarte optimiști în vremea respectivă, iar fostul dictator Nicolae Ceaușescu era întruparea răului și am crezut că dacă vom scăpa de el, vom scăpa și de comunism și se va făuri o lume nouă. Această credință a fost susținută și de multe evenimente din vremea respectivă – fraternizarea românilor cu maghiarii, rugăciunile comune, posibilitatea de a folosi limba maternă, Crăciunul celebrat împreună. Am fost în biserici românești pentru slujbe, s-au tras salve de foc în onoarea mea. Credeam că lumea s-a schimbat și stăruim și acum să ne rezolvăm problemele comune. Faptul că nu s-a întâmplat acest lucru este o mare dezamăgire, Revoluția a fost furată, a fost înlocuită cu o lovitură de stat și mai tragem ponoasele acelor vremi și nu ne putem debarasa de reconstruirea unui sistem comunist în cele mai variate forme. Cu o intensitate mai mare sau mai mică, asistăm la restaurarea unor relații de tip comunist”, a spus Tokes.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, a rememorat la rândul său evenimentele din Decembrie 1989 și a spus că în 22 decembrie 1989 a venit în România, experiență care l-a marcat pentru toată viața.

„Am fost cuprinși atunci de un sentiment de solidaritate națională”, a spus politicianul ungar.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

Tokes Laszlo și Nemeth Zsolt participă, joi, la Cluj-Napoca la masa rotundă „Schimbare de regim 30: Martori și participanți”, organizată în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministerul Fondurilor Europene mizează pe fondurile europene pentru salvarea României: ‘Reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare’

Publicat

in

De

Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat joi că, în mai puţin de o lună, a distribuit 75,5% din pachete cu produse de igienă şi 34,6% din cele cu produse alimentare de la producători locali,prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, ministrul de resort precizând că fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României, în contextul în care sistemul de sănătateeste supus unei presiuni enorm, iar economia este greu încercată, relatează News.ro.

Citește și: REPORTAJ inedit din Deltă! Turiștii preferă izolarea în natură, în contextul pandemiei: ‘Suntem ultimii din Deltă care mai pescuiesc la năvod’

Publicitate

„Traversăm o perioadă în care viteza de reacţie, capacitatea de adaptare şi ajutorarea celor afectaţi sunt esenţiale şi deopotrivă de importante. Cu un sistem de sănătate supus unei presiuni enorme şi cu o economie greu încercată pentru care am alocat în total 2,5 miliarde de euro, fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României. Am reuşit să identificăm cu rapiditate resurse financiare pe care le-am realocat, am negociat cu Comisia Europeană această flexibilitate şi am creat în Guvernul României cadrul legislativ care să permită restartarea României. În acest context, vârstnicii aflaţi în izolare şi persoanele defavorizate, aproximativ 1,18 milioane de oameni, au nevoie de sprijin la fel de mult ca un antreprenor sau un medic”, explică ministrul Marcel Boloş importanţa Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), care are o alocare totală de 441 milioane euro şi este finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

75,5% din pachete cu produse de igienă şi 34,6% din cele cu produse alimentare de la producători locali au fost deja distribuite de Ministerul Fondurilor Europene în mai puţin de o lună, cu sprijinul Instituţiilor Prefectului din fiecare judeţ, în coordonarea Ministerului de Interne.

„Într-un efort comun cu Ministerul de Interne şi cu prefecturile din întreaga ţară încercăm să redăm dreptul la o viaţă decentă celor mai afectaţi dintre români”, adaugă oficialul.

Astfel, între 15 iunie şi 15 iulie au fost trimise în toate colţurile ţării 897.421 pachete cu produse de igienă şi 411.540 pachete cu ajutoare alimentare. Prima tranşă de pachete cu produse de igienă destinate celor 1.188.852 de persoane defavorizate a fost livrată în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, prioritate având judeţele afectate de criza pandemică.

În total, Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate pune la dispoziţia beneficiarilor patru tranşe de pachete cu produse de igienă şi şase tranşe de pachete cu ajutoare alimentare, care vor fi distribuite până la sfârşitul anului 2022.

”Efectul multiplicator al fondurilor europene bine investite se regăseşte nu numai în ajutorul direct pentru 1,18 milioane de români, ci şi indirect pentru producătorii români de alimente, furnizori în proiect. 35.000 de tone de făină, 28.000 de tone de mălai, 28.000 de tone de orez, 14.000 de tone de zahăr, 28.000.000 de litri de ulei, 28.500.0000 de borcane de gem şi compot. Dacă această cantitate de produse ar fi transportată în vagoane, trenul ar avea o lungime 43 de kilometri, aproximativ distanţa dintre Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii”, precizează Ministerul Fondurilor Europene.

Fiecare pachet alimentar conţine 34 produse, respectiv 14 produse de igienă.

Fiecare pachet de igienă conţine şase tipuri diferite de produse: periuţe de dinţi ambalate individual (5 bucăţi); pastă de dinţi (4 tuburi de câte 75 ml); săpun lichid (1 recipient de 500 ml); şampon pentru copii (1 recipient de 800 ml); şampon pentru adulţi (1 recipient de 500 ml); detergent granule pentru rufe colorate (1 pungă 900 g) şi detergent granule pentru rufe albe (1 pungă 1800 g). În pachetul cu produse de igienă se vor regăsi în total 14 produse.

Fiecare pachet de alimente conţine 12 tipuri diferite de produse: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g), conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g). În pachetul cu ajutoare alimentare se vor regăsi în total 34 produse.

Cei 1.188.852 de beneficiari ai pachetelor oferite din fonduri europene sunt: Familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; Familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Înscrierile la Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ încep vineri: 588 locuri, scoase la concurs

Publicat

in

De

Începând de vineri și până pe 27 iulie, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie la concursul de admitere la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Cererile de înscriere se pot depune, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unități de recrutare), aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

Publicitate

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.

În acest an, vor fi scoase la concurs 588 de locuri, dintre care 100 cu taxă, la Facultățile de Poliție, de Poliție de Frontieră, de Jandarmi, de Științe Juridice și Administrative și de Pompieri.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii legale şi criterii specifice, conform Ordinului m.a.i. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Ordinului m.a.i. nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, ambele cu modificările și completările ulterioare.

Toate detaliile despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate pe facultăți, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, inspectoratelor generale și ale unităților de recrutare.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 04 august 2020. Tot până la aceeași dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților la unitatea de recrutare, conform planificării. Avizul psihologic va fi introdus în dosarul de recrutare de către compartimentul de specialitate.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 28 iulie – 07 august 2020 (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.

Citește și: Raed Arafat, la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea: Au fost serioase şi nu poţi să permiţi aşa ceva

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 24 – 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 01 – 02 septembrie 2020. Ambele probe vor avea loc la centrele zonale de selecție, potrivit arondării unităților de recrutare.

Repartizarea și planificarea pentru susținerea probelor se realizează de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și sunt aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și al celorlalte centre zonale de selecție.

În vederea susținerii probelor de admitere, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul, iar în cazul probei de evaluare a performanței fizice și echipamentul sportiv necesar. Rezultatele obținute de candidați se centralizează la Academia de Poliție și se afișează pe site, în ordinea mediilor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor. Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în data de 05 septembrie 2020 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 06 – 07 septembrie 2020.

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 08 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă. Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.

Activitățile organizate în vederea recrutării și selecției candidaților vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a potențialelor îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul candidaților și a personalului implicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend