Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Larisa Iordache a câștigat primul aur din postura de antrenoare

Publicat

in

Larisa Iordache şi-a încheiat la finalul anului trecut cariera de gimnastă şi a trecut la următoarea etapă din viaţa ei profesională, cea de antrenor. Ea este colegă la CS Dinamo cu foştii săi tehnicieni, Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, şi în weekend a obţinut primul aur în noua postură, informează News.ro.

După o carieră de 21 de ani ca sportivă, Larisa Iordache recunoaşte că încă se obişnuieşte cu noua ipostază în care se află.

„Am început să accept. Când intram în sala de gimnastică, mie îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei, acum trebuie să stau un pic de o parte, pentru că sportivul pe care îl antrenăm este în atenţie. E mai greu că sunt la început, abia m-am retras dar cu siguranţă cred că mă voi obişnui şi trebuie să accept această situaţie. La urma urmelor există un final în orice pentru a avea un nou începu şi cred că mă descurc cât de cât cred că e ok”, a afirmat Larisa Iordache.

La Ploieşti, la Campionatul Naţional pe Echipe şi Individual al Junioarelor III şi II, au participat 150 de sportive cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani. A fost pentru prima dată, după doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Coronavirus, când spectatorii au avut acces în sala de competiţie. 12 cluburi din ţară, LPS Cetate Deva, CS Petrolul Ploieşti, CSS 1 Timişoara, SCM Bacău, CS Farul Constanţa, CSS Bârlad, CSM Arad, CSM Oneşti, CS Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSS Focşani şi CSS Viitorul Cluj, şi-au înscris în competiţie sportivele, iar eleva Larisei a fost cea mai bună dintre toate la grupa ei de vârstă.

Anastasia, fetiţa de 9 ani pe care Larisa Iordache şi Lăcrămioara Moldovan o pregătesc, a câştigat aurul la individual compus.

„ Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică. Categoric are calităţi şi talent nativ. Este foarte serioasă, munceşte extrem de mult la antrenamente şi îi place ceea ce face. Am avut emoţii, e normal pentru că îţi doreşti ca gimnasta pe care o pregăteşti să facă foarte bine exerciţile”, spune Larisa Iordache.

Anastasia are 9 ani şi a început gimnastica la 5. „La primul meu concurs a fost foarte bine, credeam că va fi mai rău, dar n-am descurcat. Sunt bună la paralele”, a spus Anastasia Stancu, medaliată cu aur la individual compus, la Campionatul Naţional pe Echipe şi Individual al Junioarelor III şi II.

Micuţa sportivă, care se antrenează câte 4 ore şi jumătate în fiecare zi, are un vis şi un idol în gimnastică. „Vreau să ajung la Olimpiadă cum a făcut şi Larisa. Ea este modelul meu”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend