Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

„Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!”, declară primii turiști români în Grecia

Publicat

in

Primii turiști români au ajuns în Grecia chiar pe 15 iunie, când grecii și-au redeschis granițele pentru turism. Cele mai căutate sunt plajele din nordul Greciei, unde se ajunge mai ușor cu mașina.

Împreună cu soția și alți patru prieteni de familie, Cosmin Curelariu a ajuns pe plaja însorită din Haldikiki chiar în ziua în care Grecia și-a deschis granițele pentru turiști.

„Am așteptat trei ore în vamă, nu a fost așa de rău. Era într-adevăr aglomerat, dar un minut maximum de mașină a durat. Nu au mai controlat absolut nimic, decât buletinele și atât, nu ne-au luat temperatura, absolut nimic. Majoritatea mașinilor erau din România, zic că undeva la 80-90%”, a povestit Cosmin Curelariu la Digi24.

După trei luni de restricții, românii se vor bucura timp de 15 zile de soarele Greciei.

„Pe plajă deocamdată nu este foarte multă lume, de ieri s-a dat drumul la sezon, dar în zilele următoare sigur vor veni, pentru că eram foarte mulți în vamă”, a mai spus Cosmin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vacanță în Grecia – Agroturismul este preferat de români

Publicat

in

Una dintre cele mai populare alegeri in domeniul destinatiilor de vacanta din ultimii ani este insasi magica Grecie. Din ce in ce mai multi romani in fiecare an vor sa viziteze celebra tara elena atat pentru istoria sa, relieful variat, dar si pentru oferta culinara pe care aceasta o ofera.

Desi majoritatea turistilor opteaza in continuare pentru pachete all-inclusive oferite de hoteluri intre 4 si 5 stele, se poate observa o tendinta noua care consta in vizitarea pensiunilor agroturistice de pe teritoriul Greciei in ultimul timp.

Agroturismul este o alternativa foarte buna pentru o vacanta in Grecia, prin intermediul acestuia puteti vizita diferite regiuni mai putin cunoscute si puteti sa va petreceti timpul liber departe de agitatia clasica a statiunilor supra-aglomerate.

Cu ajutorul agroturismului veti putea sa descoperiti cultura culinara a Greciei cu ajutorul alimentelor crescute natural, gatite conform retetelor clasice cunoscute doar de grecii autentici.

Desigur, daca preferati luxul oferit doar de hotelurile de 5 stele, atunci nu trebuie sa va faceti griji – Grecia are tot ce v-ati putea dori! Hotelurile deja celebre de la malul marii va vor transporta intr-un paradis elen care va va face sa uitati de toate grijile sau problemele pe care le-ati putea avea. Spa-uri, cocktail-uri rafinate baute pe malul marii si mancare care va va delecta simturile, toate acestea sunt oferite la preturi decente de hotelierii greci.

De asemenea, pasionatii de istorie vor fi incantati de toate minunile antice pe care Grecia le poseda. Ruine ale civilizatiilor care au modelat lumea, taramuri pe care zeii au umblat si cladiri care atesta ingeniozitatea predecesorilor nostri, toate acestea pot fi descoperite pe teritoriul Greciei. Este recomandat sa inchiriati o masina sau un scuter si sa le explorati pe cont propriu bucurandu-va in acelasi timp de o destinatie de vacanta in Grecia minunata.

Tara elena este apreciata de turisti din intreaga lume pentru faptul ca aceasta ofera foarte multe posibilitati de relaxare, distractie, dar si educare pentru toti cei care o viziteaza. Puteti intotdeauna avea o vacanta perfecta in Grecia!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend