Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor-colaborator, jurnalist și totodată cel mai tânăr din echipa PROFIT, dar pregătit să demonstrez că îmi doresc să avansez în acest domeniu și să devin cea mai bună versiune a mea.

ACTUAL

TOP 5 CELE MAI RĂCOROASE TERASE DIN CURTEA DE ARGEȘ – LA DOMNESC, CELE MAI BUNE CONDIȚII

Publicat

in

De

Este vară din nou iar canicula își face simțită prezența din plin și în orașul regal. Fie că ești localnic, fie turist, tot ce îți dorești este să te refugiezi într-un loc răcoros și plăcut chiar în inima orașului. În zilele caniculare, terasele minunate din Curtea de Argeș sunt foarte căutate dar nu toate oferă răcoarea pe care o căutați, un meniu aerisist si o atmosferă primitoare . Care e topul celor mai răcoroase terase din Curtea de Argeș unde nu va fi nevoie să transpiri și să te stresezi? Echipa PROFIT si PROFI 24 TV vă prezinta clasamentul celor mai bune terase din Curtea de Argeș, cu precizarea că, fără niciun dubiu, cea mai răcăroasă terasă din toate punctele de vedere este terasa Restaurant Domnesc, situată chiar la intrarea pe bulevardul cu tei.

  • Locul 1 – Restaurant Domnesc – singurul restaurant cu terasă din Curtea de Argeș construit în așa fel incât la orice oră doresti sa servești masa sau să bei un suc, o cafea sau o bere vei găsi răcoarea atât de necesară în zilele caniculare. Meniu aerisit, simplu dar delicios și o echipă de ospătari primitori.
  • Locul 2 – Terasa Restaurant MONTANA – răcoroasă, meniu fără fițe, intarzieri in preluarea comenzilor
  • Locul 3 – Terasa Restaurant Curtea Veche – răcoroasă doar după ora 20:00. Zăpușeală și gălăgie multă pe parcursul zilei.
  • Locul 4 – Terasa Restaurant New House – răcoroasă doar la ceas de seară. Meniu bogat, lentoarea ospatarilor, un minus.
  • Locul 5 – Terasa Restaurant LA CONAC – răcoroasă doar până la orele pranzului. Meniu bogat, atmosferă un pic invechită dar ideala pentru amatorii de liniște vintage.

Alte terase:

THR, nerecomandat pe caniculă. MINUSURI – nu este răcoroasă, mese si scaune inghesuite, sistem de sonorizare deplorabil care iti da senzatia de balamuc. Plusuri – meniu extins, portii mari facute la normă.

Bistro Subcarpați, prea cald, risc major de transpirație si stres – Minusuri – excesiv de calduroasă, de evitat pe timpul zilei. PLUSURI – meniu bine structurat, vita Angus veritabilă, atenți la detalii, atmosfera prietenoasă, modernă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Orașul regal n-are așa ceva! Super ștrand deschis la Mușătești

Publicat

in

De

În timp ce la Curtea de Argeș primăria nu numai că nu a construit vreun ștrand dar l-a făcut praf pe cel vechi, în comuna Musatesti s a deschis prima zona moderna de agrement de pe Valea Valsanului cu piscine, umbreluțe și șezlonguri. În acest weekend, în satul Valsanesti, in vecinătatea DN 73 C, in locația fostului SMA, s a deschis prima zona moderna de agrement de pe Valea Valsanului. Locația este deschisa publicului pe întreaga perioada a sezonului estival. „Ii mulțumim omului de afaceri Adrian Dogaru, consătean de al nostru, pentru ca a ales comuna noastra pentru a realiza aceasta investiție.Investitia asigura 10 noi locuri de munca sezoniere pentru cetateni din comuna noastra”, a transmis Primăria Mușătești.

Din partea echipei PROFIT toate felicitările Primăriei Mușătești și omului de afaceri Adrian Dogaru. Nici municipiul Curtea de Argeș nu are asemenea ștrand, un bun motiv ca regalii să nu mai bată drumul la ostroveni sau în alte orașe. La doar cateva minute pot găsi o super oază de agrement și răcorire pe timpul verii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend