Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Avatar

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor-colaborator, jurnalist și totodată cel mai tânăr din echipa PROFIT, dar pregătit să demonstrez că îmi doresc să avansez în acest domeniu și să devin cea mai bună versiune a mea.

ACTUAL

VIDEO DE SENZAȚIE! În Argeș, vulpea este paznic la oi !

Avatar

Publicat

in

De

Într-o perioadă in care se vorbeste tot mai mult de prezenta ursilor mult prea aproape de gospodarii sau de atacul acestora asupra altor animale domestice, vulpile par a nu fi de acord cu ceea ce se intampla. O dovada venit zilele trecute, in comuna Cicanesti din Arges, acolo unde un frumos exemplar de vulpe pare a-si fi luat in serios rolul de paznic al unei mici turme de ori. Mai mult, stiind ca este filmata, vulpea a venit spre propietarul oilor pentru a-și etala frumoasa blana dar și, probabil, bunele intentii.

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

Publicată de Profit 24 TV pe Vineri, 18 septembrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PROMOVĂM ORAȘUL? CUM AU RĂSPUNS ARGEȘENII LA INTREBAREA UNEI TURISTE: CE SE POATE VIZITA ÎN CURTEA DE ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

De

Cu o semnalizare turistică aproape inexistenta și fără o promovare pe măsură a obiectivelor turistice din zona orasului regal, Mădălina Roșu, o tânără din Ilfov ajunsă în Curtea de Argeș a adresat o intrebare banala pe un grup de facebook dedicat orasului nostru: “Vă rog sa imi spuneti, ce se poate vizita in Curtea de Arges?
Multumesc !”

Probabil și din cauza faptului că ne aflăm în plină campanie electorală, răspunsurile argeșenilor au fost extrem de diversificate si, tragand o linie, multe dintre acestea au oferit un raspuns care cu greu poate fi incadrat la categoria “Ne mândrim cu orașul nostru, hai să-l promovăm!”

Iată câteva raspunsuri primite de tanara Madalina Rosu din Ilfov la banala ei intrebare in urma careia ar fi trebuit sa își faca un plan de minivacanta in Curtea de Argeș si sa descopere farmecul urbei… Din fericire au fost si raspunsuri care au evidentiat frumusetile orasului Curtea de Arges fapt ce a dus la enervarea altor argeseni care nu prea au fost de acord cu cei care cred in unicitatea Curtii de Arges. De aici si pana la cearta nu a mai fost decat un pas….

Ioana Maria Andreescu: Se poate vizita primăria, dar nu băgați în seama peretele care se dărâmă. Se mai poate vizita ștrandul lăsat în paragina, stația de epurare pentru care s-au pierdut banii, biobaza lăsată și ea în paragina și bulevardul orașului spart, făcut praf… când mergeți spre aceste obiective va rugam sa faceți abstracție de podul care sta sa cada, de lângă benzinărie și de străzile proaste. Toate sunt rezultatul administrației actuale a orasului! Spor! Încă ceva, aveți grija sa nu loviți vre-un câine maidanez, ii vei întâlni peste tot!

Constanta Dima: Vizitati si magazinul cu portelanuri care apartine fabricii de portelan !
Niste bijuterii !

Mariana Simoiu: Nu ai ce sa vizitezi ! In afara de transfagarasani, un loc minunat si neglijat de autorități, un drum plin de gropi ,nu am cuvinte , eu chiar fac naveta pe timp de vara la Valea Avrigului pe Transfagarasani si am ajuns să cunosc fiecare groapa , da e linstit dar un oraș trist cu o gara regala lăsată în paragină, cetatea de la Sannicora sta sa pice din moment în moment , un muzeu distrus de actualul Director nepăsător, ce ati vazut asa de va dat pe spate

Jan Dobre:  Strandul dar nu se ocupa nimeni de el

CLICK AICI CA SA VEZI POSTAREA PE FACEBOOK SI RASPUNSURILE ARGESENILOR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend