Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lămuriri oficiale: Cine primește zi liberă la autorecenzare pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Publicat

in

Pentru prima dată în istorie, Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară complet digitalizat. Institutul Național de Statistică pune la dispoziția celor care au rezidența în România o platformă de autorecenzare, disponibilă până pe 15 mai, la adresa recensamanatromania.ro, în care cine dorește poate completa online chestionarul. O altă posibilitate este cea a autorecenzării asistate, tot până la 15 mai, prin care cei care nu au mijloace tehnice, nu știu sau nu pot să se autorecenzeze pot apela la un recenzor la punctele special puse la dispoziție de fiecare primărie din țară pentru a completa chestionarul cu ajutorul recenzorilor.

În această etapă a autorecenzării, toți salariații din România, indiferent că lucrează la stat sau la privat, primesc o zi liberă dacă se autorecenzează sau sunt autorecenzați. Mai simplu spus, dacă într-o familie, capul gospodăriei completează chestionarele atât pentru el cât și pentru soție, de exemplu, iar amândoi sunt salariați, ambii primesc, individual, câte o zi liberă din partea angajatorului. Așadar, deși soția nu s-a autorecenzat, ci a fost autorecenzată de către soț, și ea primește zi liberă. Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care sunt autorecenzate asistat la punctele stabilite de primării. De ziua liberă beneficiază toți salariații autorecenzați, indiferent de modul în care s-a făcut această procedură.

Citește și: Românii se înghesuie să primească o zi liberă: Aproape 500.000 de chestionare trimise la Recensământul Populației și Locuințelor

La șapte zile de la trimiterea chestionarului în baza de date a INS, fiecare persoană care s-a autorecenzat sau a fost autorecenzată introduce CNP-ul pe platforma de autorecenzare, recensamantromania.ro, la secțiunea ”Verificarea autorcenzării” și va primi un cod care reprezintă dovada autorecenzării.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Romanian firefighters mission in France comes to an end

Publicat

in

De

The action that 77 Romanian firefighters have carried out for a week in France has come to an end, the General Inspectorate for Emergency Situations (IGSU) announced on Friday.

According to the source, the Romanian rescuers participated in firefighting missions in the south-west of France, under special weather conditions, the missions of the RO-GFFF-V module consisting in identifying and liquidating the hidden outbreaks, as well as protecting the houses in the vicinity from possible other existing outbreaks, Agerpres.

„The efforts of the Romanian military firefighters were supported by the extraordinary involvement of the authorities and volunteers from France who, in all this period, have shown solidarity in the fight to extinguish the fires recorded in their country. The aid that Romania granted to the French authorities was based on the request for international assistance issued by the Government of the French Republic through the European Mechanism of Civil Protection,” IGSU says.

Part of the module is expected to return to the country on Friday, with an aircraft of the Ministry of National Defense, and the other rescuers, together with the intervention technique, will arrive in the country by land.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

IGSU: Misiunea pompierilor români în Franţa, pentru stingerea incendiilor de vegetație, s-a încheiat

Publicat

in

De

Acţiunea pe care 77 de pompieri români au desfăşurat-o timp de o săptămână în Franţa s-a încheiat, a anunţat, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform sursei citate, salvatorii români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite, misiunile modulului RO-GFFF-V constând în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

„Eforturile pompierilor militari români au fost susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă. Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, arată IGSU.

O parte a modulului va reveni în ţară vineri, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, iar ceilalţi salvatori, împreună cu tehnica de intervenţie, vor ajunge în ţară pe cale terestră, conform Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend