Conecteaza-te cu noi

Anchete

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Avatar

Publicat

in

Într-o perioadă în care Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR susține că le-a declarat război pensionarilor speciali, dar și acelor angajați din sistemul bugetar care au și pensie, și salariu, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pun șefi de instituții pensionari din Ministerul de Interne.

Mai precis, recent, Clotilde Armand l-a „uns” director general la Poliția Locală Sector 1 pe Horotan Edward Radu, fost angajat al Poliției Române, în prezent pensionat.

Nici Ciprian Ciucu nu s-a lăsat mai prejos. Primarul din Sectorul 6 l-a numit director general-adjunct la Poliția Locală pe Marian Tufan, fost șef-adjunct la Brigada Rutieră.

Întrebat la B1 TV, dacă este de acord cu angajarea pensionarilor speciali la Primărie sau în instituțiile subordonate acestora, Ciprian Ciucu a oferit un răspuns incredibil.

Citește și După ce a angajat un pensionar MAI la șefia Poliției Locale Sector 6, Ciprian Ciucu a declarat că nu știe ce sunt ‘pensionarii speciali’

Nu știu ce sunt aceia pensionari speciali”, a spus Ciucu, în cadrul emisiunii „Bună, România!”.

Omul făcut șef de Clotilde Armand, pensie de serviciu anuală de 105.000 lei

Directorul general numit de Clotilde Armand, Horotan Edward Radu, nu și-a depus declarația de avere în acest an.

Potrivit ultimei declarații de avere, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în 2019, actualul șef al Poliției Locale Sector 1 a încasat o pensie anuală de 105.000 lei.

De asemenea, ca polițist local la Sectorul Edward Horotan a avut un venit anual de 58.369 de lei.

În ceea ce privește pe Marian Tufan, fostul polițist numit directorul general-adjunct de Ciprian Ciucu, declarația sa de avere nu apare pe site-ul Poliției Locale Sector 6.

Vezi și PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Vine ‘apocalipsa’ economică peste Europa? Căderea acestui tip de industrie arată primele semnale de sărăcie în rândul populației

Vești importante! Toți cei care vor să își cumpere vechime pentru pensie sunt vizați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Avem confirmarea de la CNSAS! Primarul PNL din Băile Govora, tatăl șefului CSM, a făcut poliție politică!

Avatar

Publicat

in

De

Primarul PNL al orașului Băila Govora, Mihai Mateescu, a făcut poliție politică, a precizat, pentru Bugetul.ro, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Mihai Mateescu este tatăl șefului Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Bogdan Mihai Mateescu. Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe primarul din Băila Govora. Edilul ne-a declarat că „Legea nu interzice” să ocupe o funcție publică, chiar dacă a făcut poliție politică în regimul comunist. Când l-am întrebat dacă recunoaște că a făcut poliție politică, primarul a afirmat, pentru Bugetul.ro: „ Eu nu am făcut niciun fel de tapet”. Mai mult, Mihai Mateescu a precizat, pentru Bugetul.ro, că se gândește să dea în judecată CNSAS-ul, „pentru că, când am venit aici ca învățător, la Băile Govora, aveam 19 ani, acum 30 și ceva de ani…”. 

În Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, din 17 mai 2001, a fost publicată o „Listă a persoanelor care au desfășurat activități de poliție politică”. A treia persoană care se regăsește pe această listă este un anume Mihai Mateescu, născut în Popești, județul Vâlcea.

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS ne-a confirmat că Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora, este aceeași persoană care figurează pe „Lista persoanelor care au desfășurat activități de poliție politică”.

Potrivit Legii electorale, Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora, a depus o declarație pe propria răspundere, în momentul în care a candidat, că nu a fost lucrător/colaborator al Securității. Falsul în declarații intră sub incidența Codului Penal.

Răspunsul primit de la CNSAS:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Deranj mare în Ministerul de Interne! Plângerea făcută de Poliția Capitalei pe numele șefului Poliției Sector 3 a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Avatar

Publicat

in

De

Comisarul Cristian Ghica, șeful Serviciului Poliție Centrul Vechi, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că șeful Poliției Sector 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, a falsificat un document secret. Așa cum a scris Bugetul.ro în luna aprilie, în interiorul Poliției Capitalei a fost demarată o anchetă internă, pe tema falsificării respectivului document. Luni, Poliția Capitalei ne-a comunicat că, în data de 12 aprilie, au fost declanșate verificări „efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern”. Totodată, DGMPB ne-a precizat că „aspectele rezultate” au fost înaintate către „unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța”. Astăzi, Bugetul.ro a aflat că Poliția Capitalei a depus plângerea pe numele comisarului-șef Gabriel Șchiopu la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, nu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, așa cum era de așteptat.

Doar ce a fost primită plângerea, nu a fost înregistrată. E pe circuitul administrativ. E o sesizare a Poliției Capitalei împotriva domnului Șchiopu. Cam atât vă pot spune acum”, a precizat, pentru Bugetul.ro, procurorul Anca Toader, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Vezi și Cazul din Poliție, prezentat de Bugetul.ro în exclusivitate, a ajuns pe masa procurorilor! Reacție a Poliției Capitalei

La 28 aprilie, Bugetul.ro a prezentat, în exclusivitate, o situație incredibilă petrecută în interiorul Poliției Capitalei. „Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, lansează acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa”, după cum am scris AICI.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

La acea vreme, Cristian Ghica ne-a declarat că, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Constantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Luni, Poliția Capitalei ne-a confirmat spusele lui Cristian Ghica. La solicitarea Bugetul.ro, DGPMB ne-a comunicat că, în data de 12 aprilie au fost declanșate verificări „efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern”. Poliția Capitalei ne-a precizat că „aspectele rezultate” au fost înaintate către „unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța”.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la Poliția Capitalei:

La nivelul Poliției Sectorului 3, în baza dispoziției directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din data de 12.04.2021, au fost declanșate verificări, efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern.

Cercetările au vizat stabilirea situației de stat și de drept, aspectele rezultate fiind înaintate către unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța.

Alte informații nu pot fi comunicate având în vedere cercetarea în desfășurare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 544/2001, aceste informații sunt exceptate de la liberul acces la informațiile de interes public”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend