Conecteaza-te cu noi

Anchete

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Avatar

Publicat

in

Într-o perioadă în care Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR susține că le-a declarat război pensionarilor speciali, dar și acelor angajați din sistemul bugetar care au și pensie, și salariu, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pun șefi de instituții pensionari din Ministerul de Interne.

Mai precis, recent, Clotilde Armand l-a „uns” director general la Poliția Locală Sector 1 pe Horotan Edward Radu, fost angajat al Poliției Române, în prezent pensionat.

Nici Ciprian Ciucu nu s-a lăsat mai prejos. Primarul din Sectorul 6 l-a numit director general-adjunct la Poliția Locală pe Marian Tufan, fost șef-adjunct la Brigada Rutieră.

Întrebat la B1 TV, dacă este de acord cu angajarea pensionarilor speciali la Primărie sau în instituțiile subordonate acestora, Ciprian Ciucu a oferit un răspuns incredibil.

Citește și După ce a angajat un pensionar MAI la șefia Poliției Locale Sector 6, Ciprian Ciucu a declarat că nu știe ce sunt ‘pensionarii speciali’

Nu știu ce sunt aceia pensionari speciali”, a spus Ciucu, în cadrul emisiunii „Bună, România!”.

Omul făcut șef de Clotilde Armand, pensie de serviciu anuală de 105.000 lei

Directorul general numit de Clotilde Armand, Horotan Edward Radu, nu și-a depus declarația de avere în acest an.

Potrivit ultimei declarații de avere, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în 2019, actualul șef al Poliției Locale Sector 1 a încasat o pensie anuală de 105.000 lei.

De asemenea, ca polițist local la Sectorul Edward Horotan a avut un venit anual de 58.369 de lei.

În ceea ce privește pe Marian Tufan, fostul polițist numit directorul general-adjunct de Ciprian Ciucu, declarația sa de avere nu apare pe site-ul Poliției Locale Sector 6.

Vezi și PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Vine ‘apocalipsa’ economică peste Europa? Căderea acestui tip de industrie arată primele semnale de sărăcie în rândul populației

Vești importante! Toți cei care vor să își cumpere vechime pentru pensie sunt vizați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Avatar

Publicat

in

De

Gheorghe Moroșan, un bătrân de 68 de ani, a ucis doi muncitori care lucrau în apartamentul pe care l-a pierdut printr-o executare silită. În primă instanță, bătrânul i-a luat ostatici și a anunțat Poliția, cerând în schimbul 300.000 de lei – contravaloarea apartamentului pierdut în instanță.

Bugetul.ro vă dezvăluie cum a ajuns un bătrân de 68 de ani să ucidă doi oameni nevinovați cu sânge rece. 

Vezi și Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Soția bătrânului, Aurelia Moroșan, fostă gestionară la SC Chimcomplex SA Borzești, a fost somată, în 2003, să plătească suma de 8,3 miliarde de lei, fiind acuzată de furtul a peste 7 tone de titan.

În somație se preciza că, dacă fosta gestionară nu va achita suma respectivă, se va trece la executarea silită și la scoaterea la vânzare a apartamentului deținut de soții Moroșan, în Onești.

Aurelia Moroșan susținea că magaziile A05 ale Depozitului Central de la Chimcomplex, unde era gestionară, au fost prădate de trei ori. În urma inventarului, s-a stabilit că  au dispărut  de 7.606 kilograme bare de titan, robineți, corpuri de ventile, bare de oțel și inox, țevi și alte materiale. Este limpede că o astfel de acțiune nu putea fi întreprinsă decât în mod organizat.

Vezi și Video Mărturie cutremurătoare a criminalului din Onești! ‘I-a pus pistolul la cap. Dacă nu luați măsuri, cu armă de foc voi face dreptate’

Aurelia Moroșan a contestat la Tribunalul Bacău somația, decizia de imputare și decizia prin care trebuie sa predea gestiunea.

Este lispa de gestiune, dar de ce? Pentru ca s-au spart magaziile. Sa mi se aduca macar doi martori care sa spuna ca eu sint vinovata ca n-am sigilat corect magaziile, sau ca n-am pus lacatul ca lumea. Dar sa-mi demonstreze cu documente”, declara ea, pentru presa locală.

Povestea începe în anul 1994, când soția lui Moroșan, Aurelia, reținută în dosarul crimelor din Onești pentru complicitate la privare de libertate în mod ilegal, a fost dată afară de la SC Chimcomplex SA Borzești, fiind acuzată de furt.

După un an și jumătate de procese, societatea Chimcomplex a fost obligată de instanță să o reprimească la muncă pe Aurelia Moroșan și să-i achite salariile pentru perioada în care a fost dată afară.

Până la 23 mai 2002, totul a mers bine. Atunci, însă, au început să apară primele furturi.

„In jurul orelor 16.00, paznicul Constantin Moraru a observat o caruta si sase persoane aflate lânga gard. Oamenii au fugit cind au fost somati, lăsând in urma 40-50 de bucati de ventile din inox, ascunse in iarba proaspat cosita. Conducerea unitatii a fost informata de biroul de paza despre acest aspect, prin referatul nr. 98/2002″, se arata în contestația facută de gestionară, conform ziaruldeiasi.ro.

<<A doua zi, ea a constatat ca peretele din tabla ondulata a unei magazii de care raspundea fusese fortat si ca, in afara de ventile, lipsea si teava si sirma din inox. Tot ea afirma ca in informarea trimisa directorului general, Virgiliu Bancila, nu se specifica nimic despre spargere, ci numai ca serviciul de paza a recuperat 58 de robineti si 11 corpuri ventile care se afla in magazia de confiscari si care i-au fost imputate la valoare reactualizata, plus cota de aprovizionare, de 15%, si 19% TVA.
Cele 7,6 tone de titan care lispesc din gestiune au fost aduse in societate inca de pe vremea cind a fost construita sectia Cian. Ele au fost depozitate intr-una din magaziile pe care gestionara a reclamat ca a fost sparta: „In procesul verbal intocmit de revizorul contabil Victor Popa este prezentat un tabel care cuprinde o lipsa de 7.606 kg titan, dar si un plus de 1.707 kg titan, de care nu s-a tinut cont. Materialul se afla in magazia pe care am gasit-o sparta, sesizind sefa serviciului Aprovizionare, Madalina Artene”. Cu toate acestea, in urma controlului efectuat de Biroul Control financiar Intern (CFI) s-a ajuns la concluzia ca responsabila de lipsa din gestiune este Aurelia Morosan, care, „si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile care-i reveneau privind depozitarea, manipularea, gestionarea si paza produselor”. In baza acestor concluzii, pe 11 decembrie 2002 a fost emisa Decizia de imputare 240, cu suma de 8,3 miliarde de lei>>, conform sursei citate.

În cele din urmă, Aurelia Moroșan a pierdut apartamentul în instanță.

Gheorghe Moroșan: „I-a pus pistolul la cap fiicei mele”

Gheorghe Moroșan, bătrânul de 68 de ani, care a ucis doi muncitori ce lucrau la apartamentul pe care l-a pierdut în instanță, a avertizat din anul 2018 că va comite ceva cumplit, dacă autoritățile nu vor lua măsuri în cazul său.

În 2018, el dezvăluia, într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, că, în anul 2010, în momentul în care familia sa a fost evacuată din apartamentul din Onești, fiica sa a fost amenințată cu pistolul.

Vezi și Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Mai mult, spunea Gheorghe Moroșan, dacă autoritățile nu vor lua măsuri, având în vedere că familia sa a fost amenințată cu armă de foc, va răspunde cu armă de foc.

„(…) S-au prezentat la apartamentul mai sus-menționat cu ordin de evacuare. El a trecut la bruscări și amenințări, atât el, numitul Tabarcea, cât și Butnariu David. La aceste amenințări au participat și jandarmii. Unul din jandarmi, pe nume Pelin Ion, a scos pistolul din dotare și i-a pus pistolul la cap fiicei mele, că, dacă nu părăsește apartamentul, o împușcă.

În acel moment, i-a pus cătușele la mână și a dat-o afară forțat din apartament”, spunea, la acea vreme, Gheorghe Moroșan.

Familia mea a fost amenințată cu armă de foc, dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Asta am vrut să vă spun, iar dacă vreți luați măsuri. Dacă nu, o să luați mai târziu.

Vă rog, luați măsuri urgente!”, a avertizat, în 2018, Gheorghe Moroșan.

O luare de ostatici ca-n filme

Astfel, luni 1 martie 2921, executați silit din propriul apartament, situat pe Strada Stirenului din Onești, soții Moroșan au pus la cale o luare de ostatici ca în filme.

În jurul orei 11:00, Gheorghe Moroșan a luat ostatici doi muncitori care lucrau la fostul său apartament, pe care l-a pierdut în instanță și a cerut 300.000 de lei – contravaloarea imobiliului.

Negocierile, însă, au eșuat, iar finalul a fost unul tragic: ambii ostatici au murit. Bătrânul de 68 de ani a ajuns și el la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat de oamenii legii.

În momentul în care au auzit țipetele muncitorilor, polițiștii au intervenit în forță și l-au împușcat în membrele inferioare pe criminal. Acesta a fost transportat de urgență la spital, unde este ținut sub pază.

Ulterior, Aurelia Moroșan a fost reținută pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Vezi și

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Executați silit din propriul apartament, situat pe Strada Stirenului din Onești, doi bătrâni au pus la cale o luare de ostatici ca în filme. Scopul? Bătrânul, pe numele său Gheorghe Moroșan, a cerut 300.000 de lei – contravaloarea apartamentului pierdut în instanță.

Negocierile, însă, au eșuat, iar finalul a fost unul tragic: ambii ostatici au murit. Bătrânul de 68 de ani a ajuns și el la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat de oamenii legii.

Femeia, A. Moroșan, a fost reținută pentru complicitate la privare de libertate.

Povestea pe scurt:

În jurul orei 11:00, Gheorghe Moroșan a luat ostatici doi muncitori care lucrau la fostul său apartament, pe care l-a pierdut în instanță.

Chiar el a sesizat Poliția cu privire la fapta pe care a făcut-o. Mai mult, el a solicitat 300.000 de euro, să i se restituie apartamentul pierdut, să vină televiziunea și să vină un ministru (nu a precizat ce ministru), conform unupetrotus.ro.

Negocierile cu oamenii legii au eșuat, astfel că Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, i-a ucis pe cei doi muncitori.

În momentul în care au auzit țipetele muncitorilor, polițiștii au intervenit în forță și l-au împușcat în membrele inferioare pe criminal. Acesta a fost transportat de urgență la spital, unde este ținut sub pază.

Ulterior, soția criminalului, A.M., a fost reținută pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Bugetul.ro vă prezintă fotografii în premieră cu soții Moroșan:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend