Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

La Tigveni și Domnești, argeșeni prinși de Gardă cu lemne fără acte – AMENZI și CONFISCĂRI

Publicat

in

În ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Servicului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Ungheni. În urma verificărilor, s-a constatat lipsa unei cantități de 163,84 mc de material lemnos din depozit. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 40.000 de lei, a fost confiscată valoric.

În ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Pietroșani.

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea nu deținea, în depozitul instalației de prelucrat a materialelor lemnoase, cantitatea de 85 metri cubi lemn foc.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 8.000 de lei, a fost confiscată valoric.

Tot în ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au depistat, pe un teren agricol din localitatea Pietroșani, cantitatea de 9,115 mc de material lemnos, specia fag, iar pentru 6 mc dintre aceștia proprietarul terenului nu deținea documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 6 mc material lemnos a fost confiscată și predată ocolului silvic competent.

Transportau lemne fără acte

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat din localitatea Corbi, care conducea un ansamblu de vehicule, pe DN 73 C, pe raza localității Ciofrângeni, în timp ce transporta 34 mc de material lemnos.

Materialul lemnos a fost evaluat de un specialist silvic și s-a stabilit faptul că bărbatul transporta cu 9,13 mc în plus față de cantitatea totală ce figura în avizul de însoțire.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2020 privind contravențiile silvice, iar mateialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Șuici.

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Servicului de Ordine Publică Argeș, au depistat un bărbat din Aninoasa, care transporta, pe DN 73 C, pe raza localității Ciofrângeni, cu o autoutilitară, cantitatea de 26,614 mc material lemnos, specia plop, fără a deține documente legale.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii 46/2008, fiind dispuse măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos și indisponibilizare a autospecialei de transport, iar cercetările continuă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, face apel la calm: ‘Nu avem motive de panică! Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară!’

Publicat

in

De

Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care susține că este permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din țară pentru a se asigura că necesarul de consum intern este stabil.

Ministrul Adrian Chesnoiu, apel la calm: „Nu avem motive de panică! Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară!”

„Nu avem motive de panică! Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toți cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor și din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta țara noastră”, a scris oficialul social-democrat, luni, pe Facebook.

România, spune el, reușește anual să obțină un surplus de producție față de nevoiele de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

„Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate. România nu este în această situaţie. Noi reușim an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obținem un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală. Sunt permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil”, a adăugat ministrul Adrian Chesnoiu.

Organizația Națiunilor Unite a avertizat recent că invazia Rusiei în Ucraina ar putea să provoace o criză alimentară globală, transmite BBC. În națiunile mai sărace prețurile sunt tot mai mari, iar anumite țări s-ar putea confrunta cu o foamete pe termen lung dacă exporturile ucrainene nu revenit la nivelurile pre-război.

Conflictul a întrerupt aprovizionarea din porturile Ucrainei, care cândva exportau cantități vaste de ulei de floarea-soarelui și cereale. Astfel, aprovizionarea globală s-a redus, iar prețurile alternativelor au devenit suferit majorări. Prețurile globale la alimente sunt cu aproape 30% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele ONU, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ĂSTA DA PROFESIONALISM! Spitalul din Curtea de Argeș caută medici pe OLX – Managerul le dă bonus o locuință ANL

Publicat

in

De

Mai mulți argeșeni, printre care și 3 consilieri locali, au sesizat faptul că Spitalul Municipal din Curtea de Argeș este din nou unicat la nivel de țară. Asta după ce, pe platforma de anunțuri OLX, a apărut un anunț banal prin care unitatea spitalicească din urbea basarabilor caută medici. Deși exista platforme specializate in recrutarea personalului medical, din nu se știe care motive, cei de la Curtea de Argeș au ales varianta cea mai puțin eficientă și neprofesionistă: anunț gratuit pe OLX. Curiosi, am sunat și noi sa obtinem detalii. Surpriza, o alta mostra de așa zis profesionalism, a venit imediat cand doamna care a raspuns la telefon nu s-a recomandat, ba chiar a refuzat sa se recomande sau sa specifice ce funcție are în cadrul spitalului. „Spuneti-mi simplu, Marina !”. Ei bine doamna Marina a incercat pret de 20 minute sa ne convinga sa ne angajam prietenii și tot repeta de un bonus cum rar intîlnești. ” Veniti mâine cu prietenul d-voastra medic si managerul va da pe loc o locuinta ANL. Aaa, are și o iubită? Păi să vină și ea să se angajeze și îi dă managerul o locuință la ANL. Sunt niste apartamente superbe in curtea spitalului”. Degeaba intrebam noi daca poate managerul sa dea apartamentul ANL, ca doamna Marina o ținea sus și tare ca așa este. Contactati de redactorii ziarului nostru, reprezentantii ANL au confirmat ceea ce știam și noi dar, deh, am zis ca la Curtea de Argeș PSD o fi schimbat legea.

„După cum se cunoaște, locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri, in cazul acesta medici, cu varste intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii”, a fost răspunsul Agenșiei Naționale pentru Locuințe.

Reamintim ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat, în urmă cu două săptămâni, 12 locuinte destinate tinerilor specialisti din domeniul sanatatii, la Curtea de Arges. Blocul in care se afla cele 12 locuinte a fost construit in curtea Spitalului Municipal Curtea de Arges. “Locuintele (4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere si 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite in amplasamentul din strada Cuza Voda nr. 6-8, pe un regim de inaltime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investitie fiind de 3.164.816,26 lei (inclusiv TVA)”, informează Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend