Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LA STRADA – TU CE PĂRERE AI ? Argeşenii nemulţumiţi de locurile de muncǎ

Publicat

in

Din ce în ce mai mulţi argeşeni se plâng de faptul cǎ un loc de muncǎ este tot mai greu de gǎsit. Promisiunile privind înfiinţarea unor fabrici sau atragerea investitorilor s-au dovedit întotdeauna deşarte astfel cǎ majoritatea celor aflaţi în şomaj au ajuns în pragul disperǎrii. Un sondaj de opinie realizat de redactorii PROFIT aratǎ cǎ principala problemǎ a argeşenilor sunt locurile de muncǎ, fie inexistente fie prea prost plǎtite.
Mǎdǎlina N, 45 ani: „Este aproape imposibil sǎ trǎieşti dintr-un salariu din croitorie. Nici 700 lei nu ai de unde lua. Iar la vârsta mea altǎ variantǎ nu existǎ. Nu te mai ia nimeni la muncǎ. Nu gǎseşti nimic nici la Curtea de Argeş şi nici la Piteşti şi nicǎieri. E foarte greu atât pentru femei cât şi pentru bǎrbaţi”
Anonim: „Am tot auzit cǎ vin investitori, cǎ încep lucrǎrile la autostradǎ şi se fac angajǎri dar toate au fost numai minciuni. Nu avem nici o şansǎ sǎ ne revenim, ca ţarǎ, ca economie… Curtea de Argeş e un oraş mort din acest punct de vedere şi nu cred cǎ existǎ şanse sǎ ne revenim prea repede. Eu nu am loc de muncǎ şi de trei luni caut în zadar. Nici la forţele de muncǎ nu am gǎsit nimic.”
Gheorghe Radu: „De bine de rǎu la Piteşti mai gǎseşti câte ceva de muncǎ. Pentru tineri e foarte greu pentru cǎ li se cere experienţa iar pentru cei în vârstǎ şi mai greu pentru cǎ  nu îi mai acceptǎ nimeni. Pǎcat este cǎ nu mai investeşte nimeni, nu mai deschide nimeni nimic. Eu sunt dezamǎgit în primul rând de faptul cǎ autoritǎţile locale şi judeţene nu fac nimic pentru acest domeniu, pentru atragerea de investitori.”
Anonim : « In judeţul Argeş dacǎ locuieşti la Mioveni şi lucrezi la Dacia te descurci de minune, ba chiar trǎieşti o viaţǎ foarte bunǎ. Dacǎ nu, e nasol. Nu prea ai şanse nici sǎ faci vreo carierǎ şi nici sǎ câştigi bani sǎ îţi permiţi sǎ trǎieşti mǎcar decent. »

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Fost parlamentar al Republicii Moldova: ‘Nu sunt de neglijat astfel de amenințări. 50% din cetățenii nu își doresc să ia arma în mână și să lupte pentru Republica Moldova’

Publicat

in

Ana Guțu, fost parlamentar al Republicii Moldova, a spus, că amenințările lui Serghei Lavrov la adresa Chișinăului sunt o cacealma și reflectă nervozitatea lui Putin cu privire la evoluția luptelor din Ucraina:

„Este o cacealma în jurul lui Putin pentru că în fiecare zi el are adunări, reuniuni cu instituțiile de forță dar și cu cele care sunt responsabile de frontul din Ucraina, treburile nu merg bine, Iranul nu furnizează dronele promise la timp și Lavrov a fost certat pentru asta, după care Putin l-a înjurat așa cum a știut el mai bine și Lavrov atât a putut face să își ceară scuze de la Putin și a venit cu acest interviu în presă în care s-a legat de Republica Moldova. Întrebarea a fost foarte directă din partea jurnalistului. Care este următorul stat care va avea soarta Ucrainei, iar Lavrov  a spus Republica Moldova fiindcă are o conducere aleasă non-democratic și că își dorește Unirea cu România”.

Ana Guțu a mai spus că potrivit sondajelor, 50% din cetățenii Republici în Moldova nu își doresc să ia arma în mână și să lupte pentru Republica Moldova:

„Astfel de amenințări am mai auzit la adresa R. Moldova. Pentru ca rușii să ajungă în Republica Moldova trebuie cumva să pună mâna pe teritoriul din jurul Odessei, să aibă un coridor spre Transnistria. Nu știu în ce măsură acest lucru este posibil dar nu sunt de neglijat astfel de amenințări. Noi știm că Rusia are multe rachete, armata Republicii Moldova este cam slabă. Nici oficialii locali, nici experții nu au dat un răspuns foarte clar pentru noi care ar putea fi soarta noastră. Ne va apăra NATO sau nu, ne va apăra România sau nu, ce va fi cu noi, să ne apărăm noi singuri? 50% din cetățenii Republici în Moldova nu își doresc să ia arma în mână și să lupte pentru Republica Moldova. Majoritatea au cetățenie română și cel mai probabil o să se urce în mașini și vor trece Prutul unde au rude, cunoștințe”, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lupte pe viață și pe moarte în nordul Bahmutului! Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia: ‘Forțele ucrainene nu se retrag nicăieri. Se luptă până la capăt’

Publicat

in

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, a declarat duminică că lupte aprige au loc în părţile de nord ale oraşului ucrainean Bahmut, unde atenţia forţelor ruse s-a concentrat de mai multe săptămâni, scrie The Guardian.

Prigojin a declarat că forţele ucrainene nu se retrag, relatează Reuters.

Forţele ruse încearcă să încercuiască şi să captureze Bahmut, un oraş din estul regiunii Donbas, de săptămâni întregi.

Prigojin a respins relatările din mass-media ruse conform cărora trupele ucrainene ar fi abandonat Bahmutul. „Forţele ucrainene nu se retrag nicăieri. Se luptă până la capăt”, a spus el într-o declaraţie publicată pe canalul său Telegram.

„În cartierele nordice au loc bătălii aprige pentru fiecare stradă, fiecare casă, fiecare scară”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în repetate rânduri în ultimele zile că situaţia din jurul oraşului este dură.

Bahmut a devenit „din ce în ce mai izolat”, potrivit ultimei evaluări a Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Vineri, Zelenski a promis că forţele sale vor lupta pentru Bahmut „atâta timp cât vom putea”, dar situaţia de acolo devine din ce în ce mai gravă pentru forţele ucrainene.

Dacă forţele ruse reuşesc să captureze oraşul, care a fost decimat de luni de bombardamente de artilerie, acesta ar fi cel mai important avans strategic al lor din vara trecută, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend