Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Spitalul Municipal : na, hârtia, dă-mi, hârtia, uite săpunul, nu e săpunul!

Publicat

in

Ziarul nostru a tras un semnal de alarmă săptămâna trecută în legătură cu lipsa săpunului și a hârtiei igienice din toaletele spitalului. Ieri, după ce o comisie de la DSP Argeș a fost în inspecție prin saloanele spitalelor, un pacient de la secția chirurgie ne-a semnalat ceva demn de domeniul teatrului lui Eugen Ionescu . Înainte de sosirea comisiei de la DSP, asistentele împreună cu infirmierele au venit să facă ordine prin saloane, iar în toalete au pus suluri de hârtie igienică și săpun lichid. Frumos, din partea lor,ați zice, dar după ce a plecat comisia, infirmierele au venit și au luat înapoi săpunul și hârtia igienică! Da, ați auzit bine, au luat înapoi produsele igienice indispensabile unei toalete! Întrebate de ce le iau înapoi, infirmierele au replicat: ,,Astea costă bani, fac parte din dotarea spitalului!”Același scenariu a avut loc și în celelalte secții. Probabil, când a cumpărat săpunul și hârtia, managerul a zis: ,,Aveți grijă de hârtie și săpun, păstrați-le, că mai avem inspecții și peste zece ani!”Dacă tot v-ați demonstrat veleitățile de magicieni cu ,,uite săpunul, nu e săpunul sau uite,hârtie, nu e hârtia”, v-ați putea angaja și la altă instituție.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Daniel Dăianu trage semnalul de alarmă:Noi trebuie să ne oprim din extravaganţe

Publicat

in

De

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, la Antena 3, că o creștere a punctului de pensii cu 40% este, în condiţiile date, o măsură foarte riscantă, deoare 2020 pune sămânţa pentru 2021

„În evaluarea noastră, deficitul ar fi 4,6%-4,8% din PIB. Dacă vrem cu adevărat să ţinem lucrurile sub control, va trebui să mişcăm cheltuielile cu asistenţa socială în funcţie de spaţiul fiscal, de posibilităţile pe care le avem”, a precizat Dăianu.

„Cei de la Comisia Europeană sunt mai pesimişti, deşi nu există mari diferenţe între valorile noastre pentru deficit şi experţilor Comisiei. Există şi valori interne, economiştii serioşi şi ei au aceste evaluări. Noi trebuie să ne oprim din extravaganţe. La emisiunile de obligaţiuni pe care statul român le emite pe piaţa locală, în moneda naţională, randamentele cerute plasamentelor statului român sunt mai mult decât dublul randamentelor care sunt solicitate statului ungar, statulu polonez, statului ceh, ţări care nu sunt în zona euro, dar care îşi protejează echilibrele interne şi mai ales cele externe”, a spus el.

Comisia Europeană a emis un raport vineri, prin care s-a declanşat procedura de deficit execesiv în cazul României.

Daniel Dăianu a explicat că, în privinţa ponderii asistenţei sociale în PIB, aceasta este în jur de 11% din Produsul Intern Brut al României. Dacă punctul de pensie creşte cu 40%, poinderea ar ajunge la 11,6% din PIB, încă inferior nivelului din anii 2009-2010. În peisajul european, 12% din PIB, 11,6%, nu este mult, este un nivel scăzut în raport cu standardele UE.

Vezi și

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești pentru angajații acestui domeniu! Veți încasa banii peste șase luni

Publicat

in

De

Executarea silită a început! Foarte curând angajații din acest domeniu își vor primi salariile.

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat că au fost demarate deja procedurile pentru executarea silită în masă a inspectoratelor și direcțiilor de poliție pentru obligarea acestora de a egaliza salariile la nivel maxim, așa cum prevede Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Ne apucăm de treaba cu Bucureștiul, în primă fază, pentru că sunt mulți la București, cu Otopeni, cu celelalte. Dezvoltăm peste tot aceste procese, dar vrem o să luăm pe jurisprudență. Și în juridic sunt niște lucruri bine conturate și trebuie să le iei pas cu pas. O să facem în toată țara aceste procese, pentru că le facem pe ordonatori de credite. Executarea silită se va face individiul, pentru fiecare polițist în parte. Este o acțiune extrem de complicată, fiind acțiune individuală, și nu proces colectiv. Astfel, va trebui să facem 25.000 de acțiuni în justiție la nivel de țară și pe fiecare ordonator de credite. În Capitală avem aproape 5.000 de oameni, dacă luăm și poliția de frontieră, DGPMP-ul și Otopeni. Am vorbit cu avocații, am semnat contractele, tot, și acum începem să lucrăm. Primul pas este să facem acțiunea în instanță pe executare silită pentru fiecare polițist în parte, care este membru SNPPC. Vom executa trei ordonatori de credite, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul Național a Poliției de Frontieră și Direcția Generală a Poliției Municipiului București. Vom dezvolta acțiuni în cascadă, progresiv, începând cu competența Curții de Apel București și apoi extinzând în toată țara. Vor dura aceste acțiuni, pentru că vor fi contestații la executare, dar sperăm ca în șase luni de zile să avem soluții finale. Dacă în această perioadă, prin negociere, vor da banii de bunăvoie, s-ar putea să renunțăm la executare”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual pentru national.ro

Primii bani vor putea fi încasați peste șase luni, având în vedere că vor fi 25.000 de acțiuni de executare silită.

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend