Conecteaza-te cu noi

Campulung

La sfârşitul acestei luni şi câmpulungenii şi poliţiştii vor primi scrisori că au datorii la Fisc

Avatar

Publicat

in

Şeful Serviciului Fiscal Câmpulung, ec. dr. Ion Ilinca ne-a declarat că problema scrisorilor trimise de ANAF este o problemă a programului de calculator din care nu au fost scoase anumite categorii de persoane, aşa cum sunt minorii, pensionarii şi alte persoane, care nu trebuie să plătească contribuţia CAS la Finanţe.
„Există un program de calculator în care după CNA este întreaga bază de date, iar din ea nu au fost eliminaţi minorii şi pensionarii. Avem probleme şi cu poliţiştii, dar se vor rezolva. La Câmpulung nu a plătit nimeni. Scrisori vor primi, mai mult ca sigur şi câmpulungenii, că vin de la Ploieşti, cel mai probabil dup 27 – 28 ianuarie, însă nimeni nu trebuie să îşi facă probleme că trebuie să plătească aceste sume, aşa cum sunt minorii şi pensionarii, plus alte categorii unde s-au înregistrat erori.”, ne-a precizat şeful Fiscului de la Câmpulung.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bogdan Ivan: Dacă nu luăm măsuri urgent, sectorul HoReCa va dispărea!

Avatar

Publicat

in

De

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus ȋn 2020. Având ȋn vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu ȋși permite asta.
“Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să ȋnchizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu ȋși permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.
La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare, ȋn toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrate că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit ȋn aceste măsuri, Guvernul i-a ȋnchis la loc, ȋn câteva luni. E bătaie de joc.
Am văzut ȋn weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem ȋn dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineȋnțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să ȋnceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă ȋn oraș, să aibă o viață cât de cât normală.
Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, ȋn 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta ȋnseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, ȋn valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL, la comanda PRO ROMÂNIA ARGEŞ, cod mandatar financiar 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Firmă din Argeș prinsă vânzând lemne fără acte

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeșdin cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Dragoslavele, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că, administratorul societății verificate a expediat, fără documente legale, cantitatea de 16,49 m.c. de material lemnos.

De asemenea, avizele de însoțire a materialelor lemnoase nu erau înregistrate conform normelor legale.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend