Conecteaza-te cu noi

Administratie

La Schitu Goleşti, barza buclucaşă a făcut cinci pui anul trecut

Publicat

in

A rămas antologic momentul în care, ministrul Graţiela Gavrilescu a emis un Ordin pentru strămutarea cuibului unei berze, din stâlpul unde aceasta trage în fiecare primăvară. Acest ordin a venit ca urmare a plângerii săteanului din Schitu Goleşti care era deranjat de prezenţa berzei. A fost construit un cuib în formă de coş, la câţiva stâlpi distanţă, numai că înaripata a revenit la vechiul cuib. Glumind, primarul Marcel Palaghiu spune că: “nu am putut să o învăţăm pe barză cu noul cuib, dimpotrivă, ne-a învăţat ea pe noi – a făcut cinci pui anul trecut. Sunt curios în această primăvară ce se întâmplă, unde se va instala barza buclucaşă”. Marcel Palaghiu 2Lăsând gluma la o parte, primarul Palaghiu spune că pentru Schitu Goleşti prioritatea numărul unu este reţeaua de canalizare şi staţia de epurare ce urmează să  fie construită la extremitatea sudică a localităţii. A fost efectuat studiul de fezabilitate, iar în acest moment este în faza de obţinere a avizelor. Edilul din Schitu Goleşti speră ca până la finalul anului să fie realizat şi proiectul tehnic, în aşa fel încât să poată fi demarată lucrarea. Din fericire, pe raza localităţii îşi desfăşoară activitatea un agent economic producător de matriţe auto. Acesta, pe lângă faptul că asigură un număr important de locuri de muncă pentru locuitorii comunei, contribuie la bugetul localităţii cu ceva peste două miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă un adevărat balon de oxigen pentru autorităţi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ! Cunoscut polițist din Curtea de Argeș, infectat cu COVID 19

Publicat

in

De

Coronavirsusul loveste si in oamenii legii, acesta fiind si rezultatul faptului ca, in special cei de la ruiteră, intra foarte des in contact cu multi oameni. Zilele acestea, un cunoscut politist din cadrul Politiei Rutiere Curtea de Argeș a fost confirmat pozitiv la după efectuarea testului. Potrivit informatiilor, au mai fost testati si alti colegi ai acestuia insa, oficial, pana la aceasta ora, doar un politist este confirmat pozitiv. Din fericire, starea de sanatate a acestuia este buna, in general. Cunoscutul politist nu mai efectueaza serviciul in aceasta perioada si asteapta rezultatele noilor teste cu speranta ca acestea vor iesi, cat de curand, negative.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Domnești, tânăr de 25 ani, reținut după ce a furat butelii și cupru la Corbi

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au continuat cercetările în cazul a două dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și l-au reținut pe C. Petruț – Cătălin, un bărbat de 25 de ani, din Coșești. Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iunie a.c., bărbatul ar fi sustras 15 butelii dintr-un rastel metalic aparținând unei societăți de pe raza localității Corbi.

De asemenea, în noaptea de 05 spre 06 iulie a.c., cel în cauză ar fi pătruns într-o povarnă de pe raza localității Corbi, de unde ar fi sustras elemente din cupru ale unor cazane pentru distilarea alcoolului. Prejudiciul creat în ambele situații a fost de aproximativ 8.000 de lei, care a fost recuperat parțial și restituit părților vătămate. După administrarea probatoriului, în ziua de 8 iulie a.c., bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Artgeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend