Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

La restaurantul Domnesc una e în meniu, alta e în farfurie ! Năravuri neschimbate

Avatar

Publicat

in

Fiind minivacanta de inceput de vara si avand vedere reactiile dupa un material publicat cu exact o luna in urma in ziarul nostru pe tema restaurantelor din Curtea de Arges, incepand de astazi vom face un nou tur al acestora pentru a vedea daca patronii sunt pregatiti pentru sezonul estival.

Prima oprire, restaurantul Domnesc, preluat recent de afacersitul Alin Ciucu. Impresia generala este ca mare branza nu s-a schimbat, macar cat sa dea impresia ca se doreste si o schimbare de atitudine. Aceleasi mese si scaune arhicunoscute, aceeasi asezare, aceeasi linie traditionala si cam acelasi personal. Plusul il constituie plasarea la vedere a cuptorului de pizza si modificarile din meniu, in special pe partea de desert, slabutul sortiment de dulciuri provenind de la o cofetarie ce apartine aceluiasi om de afaceri. Fiind dimineata am zis sa incercam un mic dejun. Am studiat meniul si am comandat. Surpriza insa, una cerusem si alta am primit. Dupa vreo 5 minute de asteptare a unui ospatar, am reusit sa atragem atentia ca una e in scris meniu si alta in farfurie. Dupa scuzele de rigoare, fata a plecat spre bucatarie si a venit… cu ceea ce lipsea dupa ce terminasem de mancat. Pare-se ca putinii ospatari erau speriati de cineva, asta pentru ca, de fata cu putinii clienti, o alta ii tot avertiza in gura mare pe toti ceilalti: “Şase, şase ! Vine ! Şase… şase ….!”

Publicitate

Asadar, la capitolul atitudine nota 4, cat despre diferentele dintre ce este scris in meniu si ce ti se aduce in farfurie…. numai OPC poate da o nota ! Asadar fiti atenti cand comandati ca sa nu va treziti cu ceva lipsa prin farfurie ! De apreciat ca in ciuda unor majorari aproape insesizabile de preturi, acestea sunt acceptabile, chiar decente.  O bila alba se poate acorda curateniei din sala si terasa, inclusiv de la toalete. Din pacate aceasta e singura bila pe care o putem oferi deocamdata restaurantului Domnesc, asteptari si pretentii mari care ne demonstreaza, insa,  valabilitatea proverbului cu lupul care-si schimba parul sau cel cu pomul laudat….

Comenteaza cu profilul de FB

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Avatar

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

Publicitate

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

“Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!”, declară primii turiști români în Grecia

Avatar

Publicat

in

Primii turiști români au ajuns în Grecia chiar pe 15 iunie, când grecii și-au redeschis granițele pentru turism. Cele mai căutate sunt plajele din nordul Greciei, unde se ajunge mai ușor cu mașina.

Împreună cu soția și alți patru prieteni de familie, Cosmin Curelariu a ajuns pe plaja însorită din Haldikiki chiar în ziua în care Grecia și-a deschis granițele pentru turiști.

Publicitate

„Am așteptat trei ore în vamă, nu a fost așa de rău. Era într-adevăr aglomerat, dar un minut maximum de mașină a durat. Nu au mai controlat absolut nimic, decât buletinele și atât, nu ne-au luat temperatura, absolut nimic. Majoritatea mașinilor erau din România, zic că undeva la 80-90%”, a povestit Cosmin Curelariu la Digi24.

După trei luni de restricții, românii se vor bucura timp de 15 zile de soarele Greciei.

„Pe plajă deocamdată nu este foarte multă lume, de ieri s-a dat drumul la sezon, dar în zilele următoare sigur vor veni, pentru că eram foarte mulți în vamă”, a mai spus Cosmin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend