Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La primarie – Salarii mai mici cu 20% si 150 de functionari dati afara

Publicat

in

Chiar dacă, anul trecut, funcţionarii Primăriei Deva au beneficiat de consistente majorări salariale, liderii sindicali ai acestora au îndrăznit să-i ceară noului primar al Devei încă o creşetere a salariilor, cu 20 la sută, astfel încât retribuţiile lor nete să nu fie diminuate în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. S-au lovit de un refuz ferm din partea primarului. Mai mult, Florin Oancea spune că va concedia 150 de salariaţi.

Conform datelor prezentate de primarul Oancea, in noiembrie 2017, Primaria Deva a platit salarii in valoare totala de 3,4 milioane de lei, aproape dublu fata de aceeasi luna a anului 2016. Fondul de salarii al Primariei Deva ar fi ajuns asftel la 10 milioane de euro, in timp ce veniturile proprii ale institutiei nu depasesc 25 de milioane de euro pe an, iar investitiile previzionate pentru anul trecut nu treceau de 3 milioane de euro.

Primăria Devei are acum o organigramă aprobată cu 902 posturi. 843 sunt ocupate. În 178 de cazuri este vorba despre persoane plătite de la bugetul de stat (însoţitori ai persoanelor cu handicap sau medici care activează la cabinetele din şcoli). Restul de 665 sunt angajaţi plătiţi din banii devenilor.

„Acum 10 ani nu ştiu dacă erau 400 de angajaţi de toţi. Ce s-a întâmplat: fiecare primar care a venit a lăsat organigrama aşa cum era, dar şi-a mai adus el oameni, prin stânga şi prin dreapta. A venit alt primar şi-a umflat din nou organigrama. Noi avem acum un număr de angajaţi mai mare ca Oradea, oraş cu 220.000 de locuitori (de trei ori mai mulţi ca ai Devei – n.red.) şi asemănător cu cel al Primăriei Arad. Sunt multe compartimente în care schema de personal este supra-dimensionată. Un exemplu: Serviciul Cantină – 13 angajaţi. Director, şef serviciu, patru bucătari, magazionere, şofer… de toţi, 13 oameni. Activitate? 67 de plase cu o pâine, două conserve şi o sticlă de ulei. Nu fac mâncare gătită. Doi oameni fac 67 de astfel de plase într-o jumătate de oră”, a declarat Florin Oancea, potrivit sursei citate.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO | NESIMȚIRE CRASĂ! Alina Gorghiu minte cu nerușinare și se cocoață pe drama unei familii, în cazul primarului din Argeș

Publicat

in

De

Punct de vedere al echipei PROFI 24 TV si ziarul PROFIT după declarațiile minicinoase ale Alinei Gorghiu de la postul B1 TV

Președintele PNL Argeș și vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, nu se deosebește cu nimic, la capitolul nesimțire crasă, de primarul PSD din Călinești sau liderii PSD care au permis acestui condamant la inchisoare să devină primar pentru ca mai apoi să abuzeze sexual o tânără angajată. Într-o intervenție la B1 TV, Alina Gorghiu a mințit cu o nesimțire cel puțin egala cu a primarului PSD, în încercarea de a se cocoța pe drama tinerei pentru a câștiga simpatia/aprecierea românilor. Printre alte minciuni, Gorghiu spune că presa din Argeș primise de trei săptămâni înregistrările dar nu a pomenit nimic si nu a luat în seamă ce se întîmplă la Călinești, lâsând să se înțeleagă că presa nu și-a făcut datoria și că , vezi Doamne, noroc cu ea că a publicat un mic fragment din înregistrările incriminatoare. Firesc, echipa trustului nostru de presă ( PROFI 24 TV, ziarul PROFIT si celelalte portaluri de știri), singura instituție de presă care primise inregistrările și care demarase documentarea ( inclusiv la IPJ Argeș) și vorbise cu familia tinerei abuzate pentru pregătirea primului material si a primei emisiuni dedicate cazului de la Călinești, nu poate să-i transmită doamnei Gorghiu decât urmatorul mesaj: cucoană, ești o mare nesimțită! Asta pentru că nu știm ce ai mata cu presa din Argeș, dar cetățenii, Poliția Argeș, conducerea PSD Argeș și liderii PNL, aflasera de cazul de la Călinești cu ceva timp înainte ca mata să publici pe facebook o postare fără prea multe detalii tocmai de la trustul nostru de presă, din emisiunea în care s-a difuzat înregistrarea, emisiune în care tatăl fetei a intrat în direct. Chiar și decizia PSD de a suspenda primarul din toate funcțiile și valul de reacții în presa națională au survenit după emisiunea Chestiuni Arzătoare difuzată și după publicarea imediată a unui articol în ziarul PROFIT, mai exact cu mult timp înainte ca mata să te lauzi că, vai, ai scos la iveală un caz incredibil la Călinești.

Concluzia: înțelegem că vrei capital de imagine cocoțându-te pe drama unei familii, dar nu minți și nu jigni o întreagă echipă de jurnaliști pentru că asta se numește, simplu, nesimțire!

Echipa PROFI 24 TV si Ziarul PROFIT

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Din SUA ar putea pleca o nouă revoluție? Comunitatea LGBT, în vizorul Curții Supreme a Statelor Unite. Judecătorul Clarence Thomas alimentează temeri cu privire la anularea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Publicat

in

De

Cresc tensiunile publice în SUA! Hotărârea prin care Curtea Supremă a Statelor Unite a ”îngropat” dreptul la avort relansează speculaţii cu privire la soarta altor drepturi dobândite de către americani recent – inclusiv dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex -, alimentate de argumentele prezentate de către unul dintre cei mai conservatori magistraţi ai Curţii, 

”În viitoare dosare” care privesc şi ele respectarea vieţii prvate, ”trebuie să revizuim toate jurisprudenţele”, scrie judecătorul Clarence Thomas, în argumentul său personal al hotărârii, relatează AFP.

Un fapt notabil este că el citează trei hotărâri – şi anume „Griswold v. Connecticut” din 1965, care consacră dreptul la contracepţie şi „Lawrence v. Texas” din 2003, care face neconstituţionale legle care pedepsesc relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex.

Clarence Thomas citeazăîn al trelea rând „Obergefell v. Hodges”, o hotărâre din 2015 care protejează căsătoria între persoane de acelaşi sex la nivel federal şi care este o ţintă proritară a dreptei religioase.

PĂREREA UNUI JUDECĂTOR

Clarence Thomas consideră că aceste jurisprudenţe au la bază aceeaşi dispoziţie din Consttuţie ca cea invalidată vineri şi care proteja dreptul la avort, iar Curtea ”trebuie să corecteze greşeala” pe care a făcut-o.

El vrea apoi să se analizeze dacă şi alte pasaje din Constituţie ”garantează miriada de drepturi” astfel ”generate”, precizează el.

Pentru moment este vorba doar despre părerea unui judecător – dintre cei nouă de la templul dreptului american -, iar nimic nu spune că acesta va reuşi să o impună celorlalţi magistraţi.

Însă remanierea profundă a Curţii Supreme de către Donald Trump, care numit trei judecători şi le-a dat astfel o majoritate zdrobitoare conservatorilor – îi face pe democraţi, jurişti şi pe multe asociaţii să se teamă că şi alte drepturi – inclusiv cel al căsătoriei între persoane de acelaşi sex – pot fi anulate în curând.

Clarence Thomas face parte din Curte din 1991, când a fost numit de către George Bush tatăl.

În urma unei divulgări care a anunţat în avans hotărârea cu privire la avort, Joe Biden a avertizat că ”toate hotărârile” cu privire la ”viaţa privată” a americanilor şi ”o întreagă serie de alte drepturi” riscă să fie puse în discuţie.

Un semn al acestor îngrijorări chiar în cadrul Curţii este faptul că cei trei magistraţi progresişti s-au disociat de majoritatea conservatoare care, acuză ei, ”pune în pericol alte drepturi la viaţă privată, precum contracepţia sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend