Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Pitești, Smiley va sustine un concert cat o viata de OM

Avatar

Publicat

in

Smiley o sa ofere spectatorilor care vor veni in cele 15 orase in care ajunge cu turneul sau national @Smiley_Omul (https://bilete.smiley.ro/) un concert cat o viata de OM. Cele peste 2 ore de live vor traversa, cu ajutorul celor mai cunoscute piese ale lui Smiley, al povestilor video, jocurilor de lumini, noutatilor tehnologice, spectacolului coregrafic si virtual, cele patru etape ale vietii unui OM – copilaria, adolescenta, maturitatea si batranetea – cu toate emotiile, bucuriile, problemele si urmele pe care ele le lasa asupra oricarui om.

O sa fie o emotie de spectacol, de la inceput pana la sfarsit, un concert cat o viata de OM, pentru ca asta ne-am propus, sa cantam despre fiecare dintre noi, despre cele mai importante etape din vietile noastre si despre cum ne transforma fizic si emotional experientele prin care trecem.”, povesteste Smiley inainte de turneul sau national care va debuta pe 29 octombrie, la Pitesti si se va termina pe 21 decembrie, la Bucuresti.

Povestea vietii unui OM va fi spusa in doua planuri, unul real unde muzica si interpretarea artistului Smiley se imbina cu show-ul coregrafic si maiestria instrumentala a trupei prezente pe scena si un plan virtual creat de mixul video, spectacolul de lumini si tehnologia de ultima generatie in concertistica internationala care impreuna vor crea magia emotiei in sala de spectacol. „Suntem multi, zeci, daca nu chiar peste 100 de oameni care ne punem mintile, creativitatea, sufletele, zilele si noptile la bataie pentru ca @Smiley_Omul sa fie un show mare si plin de emotie despre si pentru fiecare OM care va veni sa ne vada.”, spune Smiley nerabdator sa inceapa calatoria prin tara.

Peste 200 de lumini, o suprafata video totala de 185 mp alcatuita atat din module de ecran LED, cat si din aparate de lumina multielement si folosirea tehnologiei revolutionare de live pixelmaping vor crea o prelungire a planului bidimensional si un efect ce perceptie tridimensionala in salile de concert. Etapa de proiectare a scenei pentru turneul @Smiley_Omul si a sistemelor aferente a cumulat peste 200 ore de lucru, iar etapa de preprogramare depaseste si ea 150-200 de ore.

Turneul national @Smiley_Omul va incepe la final de octombrie, pe 29 octombrie, la Pitesti, in orasul natal al lui Smiley, la Sala Sindicatelor si va continua pe 30 octombrie la Buzau, la Sala Sporturilor, pe 5 si 6 noiembrie la Constanta, la CCS, pe 7 noiembrie la Galati, la Sala Sporturilor, pe 10 si 11 noiembrie la Ploiesti, la CCS, pe 12 noiembrie la Brasov, la Sala Sporturilor, pe 13 noiembrie la Targu Mures, la Sala Polivalenta, pe 18 noiembrie la Cluj, la Sala Polivalenta, pe 19 noiembrie la Timisoara, la Sala Sporturilor, pe 20 noiembrie la Arad, la Sala Sporturilor Victoria, pe 25 noiembrie la Craiova, la Sala Sporturilor, pe 10 decembrie la Bacau, la Teatrul de vara, pe 11 decembrie la Botosani, la Sala Polivalenta, pe 12 decembrie la Iasi, la Sala Polivalenta si se incheie pe 21 decembrie la Bucuresti, la Sala Polivalenta.

Biletele la cele 17 concerte din cele 15 orase ale tarii din cadrul turneului @Smiley_Omul se mai gasesc inca online aici: https://bilete.smiley.ro/.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ce se întâmplă cu dosarele de pensie ale românilor: Raluca Turcan – ‘Ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro pentru digitalizare’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că pentru următorii ani se va face o investiție ce depășește 200 milioane de euro în domeniul digitalizării și acest lucru va ajuta la ”consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.

”Ar fi greu să ne imaginăm viața noastră fără tehnologie și digitalizare, mai ales după un an în care criza sanitară ne-a forțat să regândim modul în care muncim și relaționăm, dar și accesul la serviciile publice, la educație sau sănătate. Conferința ”Women in Data Science” organizată în România de Asociația 360 cu sprijinul Universității Stanford, la care am participat astăzi, a adus în prim plan preocupările din spațiul public în ceea ce privește digitalizarea în România și m-am bucurat să constat că specialiști, decidenți și reprezentanți ai societății civile avem în comun acest obiectiv.

➡️ Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, sunt extrem de interesată de orice inițiativă care poate face munca oamenilor mai eficientă, dar și de orice demers care conduce la inovare și dezvoltare, la creșterea calității vieților noastre.
➡️ Din acest punct de vedere, pandemia ne-a adus un plus important: progresele pe care le-am făcut în digitalizare au fost mai însemnate și mai rapide decât toate rezultatele ultimilor 30 de ani la un loc.
🙌 Pentru digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro. Vom finanța, prin PNRR:
🔵 HUB-ul de Servicii Sociale (servicii on-line pentru solicitarea și plata beneficiilor sociale);
🔵 Digitalizarea ANOFM și ANPIS, precum și a agențiilor județene din subordinea acestor instituții;
🔵 Digitalizarea CNPP și consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.
✅ Tehnologia ne pune la dispoziție un volum fabulos de informații și date, dacă știm să utilizăm inteligent potențialul pe care aceasta îl are. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu nou – experți accesare și evaluare date – o nouă profesie pe piața muncii din România, care are nevoie de reglementare. Ne propunem ca, împreună cu cele trei universități care deja pregătesc astfel de specialiști (Universitatea Tehnică București, ASE București, și Universitatea Tehnică Iași) să stabilim standardele profesionale corespunzătoare noii ocupații, cu atât mai mult cu cât există o mare cerere pe piața muncii pentru acest tip de profesioniști”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Recomand testarea elevilor care prezintă simptome, a contacților și a colegilor’

Avatar

Publicat

in

De

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că ” școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor”.

„În primul rând aș vrea să vă spun că, dacă mă veți întreba care este diferența dintre două săli de clasă, în aceeași școală în scenariul roșu, pe același palier, cu suprafață identică, într-una sunt elevii de clasa a patra, care pot merge la școală în scenariul roșu, cu efective întregi, fără niciun fel de restricții, și în cea de lângă, în care sunt elevi de clasa a opta, care trebuie să aibă efective înjumătățite, și care dau și examenele naționale, evaluare națională, n-am să știu să vă răspund.

    ”Îndemn la respectarea tuturor regulilor”

Dar la Ministerul Educației avem competențele limitate și am înțeles că e necesară o precauție suplimentară.

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, mai exact ventilația, aerisirea sălilor de clasă, asigurarea unei distanțări adecvate, purtarea măștii de protecție și recomand și testarea elevilor care prezintă simptome și a contacților lor, colegilor lor.

Sistemul hibrid este neperformant, o spun în continuare.

    ”Nu vorbim despre un sistem hibrid impus”

Ordinul de ministru este comun. Precizează acel maximum cu prezență fizică de jumătate de clasă. Am clarificat aceste lucruri raportându-ne la articolul 63 din legea educației naționale și am spus că prezența fizică este permisă la nivelul clasei a opta până la 15 elevi, iar la nivelul claselor terminale din liceu, învățământul postliceal și profesional, până la 17 elevi.

Nu vorbim de un sistem hibrid impus. Atunci când peste 17 elevi o să dorească să vină și al 18-lea elev în clasă, avem o situație pe care directorii școlilor o tratează ca atare. Nu putem vorbi de rotație, ca atare, între 17 și 1 pe de altă parte…

Dacă însă avem o clasă de 34 de elevi – nu s-a întâmplat până acum – abia atunci putem vorbi de acea rotație învățământ online-predare fizică, deci de învățământ hibrid.

Ministerul Educației, fiind pus în situația de a alege între a nu-i oferi niciunui elev din clasele terminale posibilitatea să meargă la școală și a accepta această condiție de maximum jumătate, între două variante problematice pentru sistemul de educație am fost nevoiți să alegem această variantă.

  Orice elev poate recupera materia

Ordinul comun de ministru dă posibilitatea oricărui elev din orice clasă, orice scenariu, să meargă fizic pentru recuperarea materiei pierdute în anul de predare online.

Singura condiție necesară este să se înscrie în acest program de ore remediale. Am flexibilizat programul național de ore remediale, în care, la nivelul săptămânii trecute, s-au înscris 225.000 elevi, 75.000 de elevi de învățământ primar, 60.000 de elevi de gimnaziu și 90.000 de elevi de liceu.

Prin ordinul de ministru pe care îl vom publica astăzi în M.O. am eliminat termenul-limită pentru înscriere, am lăsat înscrierea deschisă, pentru a profita orice elev.

Totodată, școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Gândul.ro.

Citește și: 

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend