Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Pitești, luna iunie plină de evenimente cultural-artistice organizate în aer liber – VEZI PROGRAMUL PE ZILE SI ORE

Avatar

Publicat

in

  • Spectacole și piese de teatru, în aer liber
  • Consiliul Județean Argeș organizează evenimente cultural-artistice în spații neconvenționale din Pitești

Consiliul Județean Argeș, prin instituțiile de cultură aflate în coordonare, își propune să redea publicului argeșean bucuria de a se reîntâlni cu artiștii și de a participa la reprezentații cultural-artistice organizate în aer liber, în spații publice neconvenționale din municipiul Pitești, pe perioada weekend-urilor. Pentru o bună organizare a evenimentelor, acestea se vor desfășura cu sprijinul Primăriei Muncipiului Pitești.

Astfel, în luna iunie 2020, sunt programate următoarele evenimente organizate, în Pitești, de instituțiile de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Argeș:

Sâmbătă – 13 iunie:
– Ora 11.00: “Ursul păcălit de vulpe”- Teatrul Alexandru Davila – Ceas Trivale
– Ora 18.00: “Revista în aer…liber!” – Teatrul Alexandru Davila – Lunca Argeșului


Duminică – 14 iunie:
– Ora 11.00: Fanfara “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș – Grota Trivale
– Ora 18.00: Fanfara “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș – Lunca Argeșului


Sâmbătă – 20 iunie:
– Ora 11.00: Fanfara “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș – Parcul Prundu
– Ora 18.00: Fanfara “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș – Lumina Parc


Duminică – 21 iunie:
– Ora 11.00: “Amintiri din copilărie” – Teatrul Alexandru Davila – Ceas Trivale
– Ora 18.00 – “Revista în aer…liber!” – Teatrul Alexandru Davila – Parcul Ștrand


Sâmbătă – 27 iunie:
– Ora 11.00: “Lădița fermecată” – Teatrul Alexandru Davila – Grota Trivale

Duminică – 28 iunie:
– Ora 11.00: Fabian Sanchez, artist al Centrului Cultural Județean Argeș – Ceas Trivale
– Ora 18.00: Fanfara “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș – Lunca Argeșului

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Deputații au votat ca suporturi pentru biciclete să fie montate obligatoriu lângă școli, clădiri publice, gări și piețe

Avatar

Publicat

in

Dotarea cu suporturi pentru biciclete va deveni obligatorie în cazul clădirilor publice/de utilitate publică și nu numai, dacă o propunere legislativă adoptată marți la Camera Deputaților va deveni lege. Autoritățile care nu vor lua măsuri vor risca amenzi de câteva mii de lei.

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, trecut marți de Parlament, va obliga autoritățile și instituțiile publice să aloce bani proprii pentru dotarea cu suporturi pentru biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică, școlilor și grădinițelor de stat, piețelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor și stațiilor de cale ferată pentru traficul de călători. Nici clădirile istorice nu vor scăpa de obligație.

Cel puțin zece biciclete vor trebui să poată fi parcate concomitent la fiecare dintre acestea, stabilește propunerea. De asemenea, sistemele metalice vor trebui să permită și montarea sistemelor antifurt pe perioada cât bicicletele sunt staționate.

Dacă propunerea va deveni lege, în cel mult două luni de la intrarea în vigoare a prevederilor ei, Guvernul trebuie să emită norme metodologice de aplicare, iar în alte șase luni, sistemele vor trebui montate.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu vor lua măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Ea are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Blat între PSD și USR, la votul dat pentru Florin Iordache? ‘Să spunem lucrurilor pe nume’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Florin Iordache, acuză un blat între PSD și USR, la votul dat pentru numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

Conform lui Tomac, la schimb USR ar fi primit susținerea PSD pentru numirea lui George Dîrcă (senator USR) în funcția de președinte Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Statuia moralității s-a prăbușit
Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat!
La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului.
În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi – pe al nostru.
Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist.
Singurii parlamentari care nu au participat la mascarada de ieri au fost colegii mei din PMP. La fel ca la votul pentru Bădălau, noi am fost singurii care am votat împotrivă. Asta se poate verifica în procesul verbal. Numărul celor care au votat împotrivă este exact numărul parlamentarilor PMP prezenți în sală.
La sfârșitul zilei de ieri, la Consiliul Legislativ au plecat prin vot Florin Iordache de la PSD și George Dircă de la USR. Aceasta este poza zilei, oricât ar încerca unii și alții să o justifice altfel.
Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament.
Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori.”, spune Tomac.

Vezi și

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend