Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

La ORDINUL lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban pregătește o LOVITURĂ DE PALAT: Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu vor fi EXECUTAȚI

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că există voinţă politică din partea PNL pentru a schimba preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar a menţionat că pentru a se ajunge la acest lucru e nevoie de negocieri cu partenerii.

Întrebat dacă există voinţă politică, în momentul de faţă, pentru a impune schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis în şedinţa PNL, Orban a spus că la Senat se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale, iar la Camera Deputaţilor e nevoie de negociere cu partenerii care susţin Guvernul.

Citește și: Traian Băsescu s-a prăpădit de râs: Niciodată

„În ceea ce priveşte Senatul, aşteptăm decizia Curţii Constituţionale. În ceea ce priveşte preşedintele Camerei, voinţă politică din partea PNL există”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că PNL a iniţiat, în urmă cu mai mult timp, procedura de demitere a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, invocând încălcări ale Constituţiei şi încălcări grave ale regulamentului de către acesta.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui Rareș Bogdan: ‘Le vom tăia’

„Există şi această posibilitate care nu prevede obligativitatea iniţierii procedurii de demitere strict de către grupul care l-a propus în funcţia de preşedinte al Camerei, adică PSD. Evident că lucrul acesta trebuie negociat cu toţi partenerii, care nu sunt PSD, şi cu siguranţă vom negocia acest lucru. Eu m-aş simţi de 10 ori mai confortabil cu un preşedinte al Camerei Deputaţilor şi cu un preşedinte al Senatului din partea PNL sau a unui partid din coaliţia care susţine Guvernul”, a afirmat premierul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

India reia zborurile interne după două luni de pauză forțată

Publicat

in

De

Zborurile interne au fost reluate în India, după două luni de la impunerea restricţiilor privind mobilitatea ca încercare a autorităţilor de a stopa răspândirea Covid-19, informează BBC potrivit news.ro.

Până în prezent, în India au fost confirmate 138.845 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.024 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Duminică, au fost raportate 6.000 de noi contaminări. În ţară, restricţiile au început să fie ridicate.

„Noua normalitate” a adus cu sine noi reguli privind deplasările – pasagerii sunt acum obligaţi să descarce o aplicaţie guvernamentală care urmăreşte legăturile şi le va fi luată temperatura.

Anumite state, precum Assam şi Uttar Pradesh, au spus că pasagerii care ajung aici vor fi plasaţi în carantină.

Altele, ca Punjab şi Karnataka, au anunţat diverse grade de carantină – instituţionalizată şi la domiciliu.

Delhi a anunţat că nu îi va plasa în carantină pe călătorii asimptomatici.

Între cei care au efectuate luni primele zboruri au fost studenţi, muncitori migranţi şi personal paramilitar.

Cu peste 1,3 miliarde de locuitori, India pare să nu fie foarte afectată de noul coronavirus, însă experţii avertizează că aici au fost efectuate puţine teste.

Măsurile stricte impuse în India au dus la închiderea fabricilor, astfel că milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă. Fără un venit, mulţi au decis să se întoarcă în satele lor. Unii au reuşit să găsească un mijloc de transport, dar majoritatea au mers pe jos mii de kilometri. Mulţi nu au reuşit să ajungă la destinaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe mare operaţiune de testare pentru COVID-19 a bucureştenilor – Gabriela Firea anunţă câte persoane s-au înscris în program

Publicat

in

De

Gabriela Firea a anunţat că luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci cele de tip anticorpi, şi se vor realiza pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, în primă fază. Până luni dimineaţă, s-au înscris 8500 de bucureşti pentru a fi testaţi. Mai sunt 6000 de locuri disponibile.

„8500 de bucuresteni s-au inscris pentru a se testa gratuit, sa afle daca sunt contaminati cu noul coronavirus. Dupa inscriere, veti fi contactati si programati pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat si private partenere ale programului “Testam pentru Bucuresti”.

Testele sunt PCR – cele mai performante la nivel mondial. Constau in analizarea unei probe din exudatul nazal si faringian.

Mai jos, platforma unde va puteti inscrie in continuare. Mai sunt 6 000 de locuri.

http://testampentrubucuresti.assmb.ro/”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Testele se vor realiza la Arena Naţională. Firea a precizat ieri că mulţi bucureşteni ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiţi să meargă la spital, în urma rezultatului.

Primarul consideră că Ministerul Sănătăţii s-ar putea consulta cu specialiştii, iar persoanele cu simptome uşoare să rămâmă, acasă, în familii, dar într-o cameră separată: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend