Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Muzeul Judeţean Argeş au fost marcate cele două titluri cucerite de FC Argeş

Publicat

in

Astăzi, la Muzeul Judeţean Argeş, mai precis la secţia Muzeul Sportului Argeşean au fost sărbătorite marile performanţe ale lui FC Argeş. Vorbim aici despre cucerirea celor două titluri de campioană, acestea venind la finalul sezoanelor 1971 – 1972 şi 1978 – 1979. Astăzi s-au împlinit 45 de ani de la cucerirea primului titlu, iar sâmbătă s-au împlinit 38 de ani de la cucerirea celui de-al doilea titlu. Nume importante ale fotbalului piteştean, din trecut sau oameni care au legătură cu noul club, au fost prezente la eveniment. Astfel, Iordan Eftimie, Iulian Crivac, Jean Barbu, Vasile Popa, Vasile Stan, Nicolae Radu au fost doar câţiva dintre cei ce au fost prezenţi la eveniment. Totul a început cu intonarea imnului naţional al României şi cu intonarea imnului clubului din Trivale. După aceea, Sevastian Tudor, fostul director al Teatrului „Alexandru Davila” a făcut o scurtă prezentare a primului titlu cucerit de FC Argeş, cel ce venea la finalul ediţiei de campionat 1971 – 1972. „Nimic nu anunţa această mare performanţă penru fotbalul piteştean. Campionatul începuse cu un eşec, 4 – 1 la Bacău şi cu un antrenor Titu Ozon ce nu mai era ascultat de jucători şi nu reuşea să se mai impună. Atunci a venit decizia ce a schimbat absolut totul. În funcţia de principal a fost numit Florin Halagian, cel ce tocmai lăsase jambierele şi terminase cu cariera de jucător. Era un antrenor tânăr, dar poate tocmai asta a contat enorm. Echipa aprogresat fantastic şi a devenit campioană. Piteştiul devenea doar al şaselea oraş al ţării ce cucerea titlul de campioană la fotbal, după oraşe precum Bucureştiul, Aradul sau Ploieştiul. Putem spune că a fost şi campionatul revanşei pentru fotbalul piteştean şi spun asta pentru că am reuşit să devenim campioni la doi ani după ce Nicolae Dobrin a fost lăsat în tribune la Mondialul din Mexic. Acesta şi-a luat revanşa în faţa multor jucători din acea perioadă şi a arătat tuturor că ce s-a întâmplat în Mexic a fost o greşeală”, a povestit Sevastian Tudor.

Vasile Stan a retrăit acele momente

Vasile Stan, portarul echipei în acel campionat, a retrăit respectivele momente şi a afirmat că totul a fost incredibil şi că nimeni nu credea că formaţia poate să devină campioana României. „Nu credea nimeni în şansa noastră şi poate că tocmai acest lucru a contat foarte mult. Am pornit de undeva de jos, am început şi slab campionatul, dar am reuşit să ne revenim şi după o serie de 11 meciuri consecutive fără înfrângere am ajuns pe primul loc al clasamentului şi am devenit campioni, asta chiar înaintea ultimei etape, atunci când am jucat la Dinamo şi am învins cu 3 – 2”, a povestit Vasile Stan.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Social-democrații nu au intrat la guvernare din dragoste pentru PNL! Laura Vicol: ‘Nu mai puteam sta, efectiv, pe margine’

Publicat

in

De

Laura Vicol, deputat PSD, a spus care este motivul pentru care Partidul Social Democrat a ales să facă o alianţă de guvernare cu PNL.

„Toată lumea a condamnat PSD-ul că a făcut alianţă cu PNL. Noi nu am făcut alianţă cu PNL-ul din dragoste pentru PNL. Am făcut-o pentru că nu mai puteam sta, efectiv, pe margine. Puteam să stăm şi să vedem cum creştem în sondaje pe ceea ce greşeau ei sau pe ceea ce nu făceau ei bine pentru România. Dar atunci eram un partid oportunist care nu mai merita nici măcar un singur vot. Dacă nu alegeam să pierdem, poate, din numărul de voturi, să fim înjuraţi de oameni, de electorat, pentru că am făcut această alianţă, dar omul care ne înjură astăzi poate mâine va avea un lucru bun în plus datorită acestei alianţe. Eu, personal, aşa văd lucrurile.

În momentul în care îţi asumi o guvernare în această perioadă critică pentru România – avem această criză sanitară care nu a fost gestionată cum trebuie, avem o campanie de vaccinare eşuată, nu sunt de acord cu certificatul verde atât timp cât condiţionează dreptul omului la muncă, dar vreau ca oamenii să se testeze – atât timp cât această alianţă poate să facă ceva bun, constructiv, pentru România, lumea trebuie să înţeleagă că este un lucru bun pentru noi toţi, până la urma urmei. Avem probleme sociale foarte mari, iar acest lucru a fost promovat încă de la începutul negocierilor în această alianţă. Trebuie făcut un echilibrul între problemele sociale reale din România şi ceea ce se întâmplă la nivel mondial”, a explicat deputatul PSD Laura Vicol la DC News.

De ce ”deranjează” Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților

„Sunt obișnuită să fiu o țintă. Nu intru în jocul pe care ei îl fac. Până la urmă, politicul este o artă, o artă a posibilului și important este să găsim soluții posibile pentru a dărâma imposibilul. Nu sunt adepta compromisului și probabil deranjează acest lucru. Cred că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui, drumul pe care l-a ales. Eu aleg să merg pe drumul meu, cred în dreptate și cred într-o luptă dreaptă cu cei care se pun contra dreptății”, a spus Laura Vicol, conform dcnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertisment din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Încă sunt cifre îngrijorătoare. În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm’

Publicat

in

De

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila  trage un semnal de alarmă privind aglomeraţia şi haosul de la târgurile de Crăciun organizate anul acesta. Acesta a declarat, că din cauza comportamentului iresponabil al românilor, ne-am putea confrunta cu un nou val de infectări după sărbători.

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o sa o intampinăm de sărbători si mai ales dupa sarbatori, in ianuarie. Faptul ca ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Macar să se golească spitalele. Înca sunt cifre îngrijorătoare. Asteptarile doar din partea MS sunt insuficiente”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a făcut şi câteva precizări privind tulpina Omicron a coronavirusului. „Pana acum această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmita mai repede, dar patogenitaea sa fie mai mică. Ar deveni o viroza respiratorie obisnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata fata de varianta Delta. Asta ar duce la o si mai mare aglomerare a sistemului de sanatate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evolutie in care ai un număr mare de cazuri si o simptopatologie mai gravă decat in cazul variantei Delta. Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, in cazul acestor viroze, cu cat creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde sa scadă”, a precizat ministrul, luni seară, la România Tv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend