Conecteaza-te cu noi

Campulung

La multi ani, rucareni ! Mesajul primarului Ionel Dulama

Avatar

Publicat

in

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

M├óine, se deschide centrul de vaccinare de la Colegiul Vlaicu Vod─â ╚Öi alte colegii din jude╚Ťul Arge╚Ö – Sute de elvi vor s─â se vaccineze

Avatar

Publicat

in

De

Cele mai cunoscute colegii na╚Ťionale din jude╚Ť intr─â ├«n campania de vaccinare. Peste 600 de elevi sau membri ai familiilor acestora au solicitat program─âri pentru vaccinare. M├óine, de la ora 9, nu doar la Colegiul Na╚Ťional I.C.Br─âtianu ╚Öi Colegiul Na╚Ťional Zinca Golescu, din Pite╚Öti, ci ╚Öi ├«n alte dou─â ora╚Öe reprezentative ale jude╚Ťului, respectiv ├«n C├ómpulung, la Colegiul Na╚Ťional Dinicu Golescu ╚Öi ├«n Curtea de Arge╚Ö la Colegiul Na╚Ťional Vlaicu Vod─â se vor desf─â╚Öura ac╚Ťiuni de vaccinare.

“╚ścoala┬á╚Öi-a demonstrat, chiar ╚Öi ├«n aceste vremuri dificile, rolul ei social, insufl├ónd valori de ├«ncredere, solidaritate, respect ╚Öi siguran╚Ť─â.┬á╚Üin├ónd cont de valorile asumate ale ╚Öcolii rom├óne╚Öti, ├«n triunghiul minte-corp-suflet, ne dorim ca prin deschiderea┬á╚Öcolilor,┬ácare reprezint─â un etalon ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul arge╚Öean,┬ás─â sus╚Ťinem intrarea ├«n normalitate prin┬ávaccinare.┬áAstfel, ac╚Ťiunile┬áde vaccinare anti-Covid┬á├«ncepute s─âpt─âm├óna trecut─â de Inspectoratul ╚ścolar, cu ajutorul DSP┬á╚Öi cu sprijinul nemijlocit al personalului medical,┬ávor continua, ├«n firescul lor, nu doar la Pite╚Öti, ci ╚Öi ├«n alte dou─â ora╚Öe reprezentative ale jude╚Ťului, ├«n C├ómpulung┬á╚Öi ├«n Curtea de Arge╚Ö. P├ón─â ├«n acest moment┬á(n.n., ieri, la ora 12),┬ácentrele de vaccinare stabilite┬á├«n cele patru colegii de elit─â┬áau primit solicit─âri┬áde a se imuniza┬áde la peste 600 de elevi sau membri ai familiilor acestoraÔÇŁ, a declarat Elena Liliana Murgule╚Ť, inspector┬á╚Öcolar┬ágeneral.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Camion cu lemne f─âr─â acte depistat de poli╚Ťie ├«n Arge╚Ö – P─éDURAR IMPLICAT

Avatar

Publicat

in

De

├Än ziua de 13 mai a.c., poli╚Ťi╚Ötii Sec╚Ťiei de Poli╚Ťie Rural─â Valea Mare Prav─â╚Ť au depistat un transport de material lemnos av├ónd documentele de ├«nso╚Ťire cu valabilitatea expirat─â.
Pornind de la acesta, poli╚Ťi╚Ötii au verificat ├«ntregul circuit al lemnelor, fiind aplicate 3 amenzi ├«n valoare total─â de 17.000 de lei ╚Öi a fost confiscat─â faptic ╚Öi valoric cantitatea de aproape 70 de metri cubi de material lemnos.

├Än ziua de 13 mai a.c., ├«n jurul orei 12:00, poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Sec╚Ťiei de Poli╚Ťie Rural─â Valea Mare Prav─â╚Ť au depistat un b─ârbat de 42 de ani, din Dragoslavele, care efectua transport de material lemnos cu un autocamion cu remorc─â specializate, pe raza localit─â╚Ťii Albe╚Ötii de Muscel, documentul de ├«nso╚Ťire al transportului de material lemnos av├ónd valabilitatea expirat─â.
Din verific─âri, s-a stabilit c─â valabilitatea avizului de ├«nso╚Ťire emis ├«n format electronic, era expirat─â din ziua de 13.05.2021, orele 03:55.
Cantitatea de material lemnos transportat─â a fost evaluat─â de un specialist silvic, stabilindu-se c─â ├«n autocamion ╚Öi remorc─â se aflau, ├«n total, peste 35,5 metri cubi de material lemnos, esen╚Ť─â r─â╚Öinoase, material lemnos ce a fost confiscat.

├Än urma celor constatate, conduc─âtorul ansamblului auto a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â ├«n valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contraven╚Ťiile silvice, iar materialul lemnos confiscat a fost predat reprezentan╚Ťilor Ocolului Silvic C├ómpulung.

Poli╚Ťi╚Ötii au continuat verific─ârile, astfel constat├ónd c─â o societate comercial─â cu obiect de activitate exploatarea de material lemnos cu sediul ├«n comuna Albe╚Ötii de Muscel, destinatar─â a materialului lemnos, a implementat ├«n aplica╚Ťia SUMAL 2.0 cantitatea consemnat─â ├«n documentele de ├«nso╚Ťire, ca fiind recep╚Ťionat─â, de╚Öi faptic, acest lucru nu fusese realizat.
Drept urmare, reprezentantul societ─â╚Ťii, respectiv un b─ârbat de 57 de ani, din aceea╚Öi localitate, a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar valoarea materialului lemnos, ce constituia diferen╚Ť─â ├«ntre stocul scriptic ╚Öi cel faptic, respectiv 33,6 metri cubi, a fost confiscat─â.

Totodat─â, din verific─âri a mai reie╚Öit c─â emitentul avizului de ├«nso╚Ťire, respectiv un p─âdurar din cadrul Ocolului Silvic Aninoasa, nu a respectat prevederile legale la emiterea avizului de ├«nso╚Ťire, fapt pentru care a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â ├«n valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.

├Än contextul opera╚Ťionaliz─ârii aplica╚Ťiei SUMAL 2.0 privind controlul provenien╚Ťei ╚Öi trasabilit─â╚Ťii materialului lemnos, ╚Öi al intr─ârii ├«n vigoare, la 31 ianuarie 2021, a prevederilor HG 497/ 25.06.2020, ╚Öi a Ordinului 118/27.01.2021 privind obliga╚Ťiile utilizatorilor SUMAL 2.0., activit─â╚Ťile de control al t─âierii, transportului ╚Öi de╚Ťinerii de material lemnos sunt desf─â╚Öurate de c─âtre poli╚Ťi╚Ötii arge╚Öeni ├«n mod curent ╚Öi vor continua ├«n perioada urm─âtoare.

Reamintim c─â sanc┼úiunile prev─âzute de legisla┼úia din domeniul silvic sunt cuprinse ├«ntre 1.000 ┼či 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar de┼úinerea ori transportul de material lemnos f─âr─â forme legale de sanc┼úioneaz─â cu amend─â ├«ntre 1.000 ┼či 15.000 de lei.

Totodat─â, pentru agen┼úii economici care de┼úin sau efectueaz─â activit─â╚Ťi de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse ├«ntre 1.000 ╚Öi 15.000 de lei, cu m─âsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activit─â╚Ťii, iar pentru t─âierea ╚Öi sutragerea de arbori ├«n cadrul exploat─ârilor forestiere de c─âtre operatori economici atesta╚Ťi, amenzile pot fi de la 8.000 p├ón─â la 12.000 de lei, precum ╚Öi retragerea atestatului care permite desf─â╚Öurarea unor astfel de activit─â╚Ťi.

Tot din categoria m─âsurilor complementare, materialul lemnos t─âiat, de┼úinut sau transportat ilegal se re┼úine ├«n vederea stabilirii provenien┼úei ┼či/sau confisc─â, iar ├«n func┼úie de ├«mprejur─ârile depist─ârii, poate fi confiscat ┼či MIJLOCUL DE TRANSPORT ┼či uneltele folosite la t─âierea materialului lemnos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend