Conecteaza-te cu noi

Campulung

„La mulţi ani!” Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung

Publicat

in

Astăzi, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung a împlinit 147 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale „Carol I”.

La „Ziua Şcolii” au spus „prezent” elevii, profesorii, dar şi mai mulţi politicieni locali şi oameni de afaceri din zona Muscel, mulţi dintre ei foşti elevi ai Colegiului.

Directorul George Radu şi-a primit invitaţii în cancelaria şcolii, iar după un scurt cuvânt de deschidere a festivităţilor, oaspeţii au făcut un tur al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, care în ultima perioadă şi-a schimbat radical faţa printr-un amplu program de reabilitare.

Elevii şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice, au pregătit o serie de activităţi cultural – educative, multe dintre ele având ca temă Ziua Naţională a României.

Unul dintre momentele marcante a fost cel al primirii invitaţilor de către profesorii şi elevii şcolii. Liceeni au oferit flori fiecărui oaspete, în timp ce cei mai mici dintre elevi, cei din clasele primare, au surprins nu numai prin faptul că au fost îmbrăcaţi în portul naţional, ci şi prin modul în care, pe toate vocile posibile, au intonat Imnul de Stat.

La Secţiunea de muzică, o parte dintre elevii Şcolii de Muzică au susţinut un scurt recital, la pian şi vioară, urmat de un alt recital susţinut de Camelia Pavlenco (pian şi voce), profesor la Universitatea de Muzică, şi de Doina Arsenescu (pian).

Festivităţile dedicate „Zilei Şcolii” s-au încheiat cu un spectacol omagial, ce a avut loc în aula Colegiului, aulă recent amenajată, cu scaune şi cortine noi.

carol I 28 11 2014 073 carol I 28 11 2014 076 carol I 28 11 2014 103 carol I 28 11 2014 105 carol I 28 11 2014 020 carol I 28 11 2014 121

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

SCANDALOS! Casa de Pensii Argeș a pus pe drumuri aproape 10.000 de pensionari și a blocat instanțele

Publicat

in

De

Casa Judeţeană de Pensii Argeş, instituție cu propriul serviciu juridic dar cu șef numit politic, este campioană la cheltuieli din cauza miilor de procese pe care le generează – a transmis conducerea PNL Argeș. Practic, conducerea de la Casa de Pensii interpretează legea în detrimentul beneficiarilor și într-un mod total diferit față de alte instituții de gen din țară. Ca atare, a trimis mii de oameni în justiție, ca să câștige acolo drepturi pe care Casa de Pensii refuză să le acorde. Șocant este că, deși au fost câștigate mii de procese în instanță, adică pensionarii au demonstrat că le-a fost calculată în mod greșit pensia, conducerea instituției insistă să aplice același algoritm de calcul. Mai mult, a reușit performanța să blocheze instanța cu mii de dosare în care, invariabil, se dă aceeași soluție: Casa de Pensii Argeș se află în eroare.

Vorbim de aproape 9.500 de dosare în care este angrenată Casa de Pensii Argeș, instituția care a trimis mii de oameni prin tribunale ca să câștige acolo drepturi pe care Casa de Pensii refuză să le acorde. 9.500 de dosare de recalculare a pensiei înseamnă, înainte de toate, 9.500 de oameni puși pe drumuri. Vorbim de persoane care, în bună parte, au probleme de sănătate, se confruntă cu probleme financiare sau trebuie să facă drumuri la Pitești pentru a-și obține ceea ce li se cuvine, după o viață de muncă.

Casa de Pensii nu a oferit nicio explicație. Aida Enache este de aproximativ 10 ani manager al acestei instituții și o apropiată a președintelui PSD Argeș, Ion Mînzînă. Din sursele noastre, juriștii Casei de Pensii nu s-ar prezenta în instanță la procesele în care trebuie să apere instituția și asta nu de ieri, de azi, ci de vreo șapte ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM, VIDEO! Proiectil găsit într-o grădiniță din Argeș – Zeci de copii evacuați

Publicat

in

De

In subsolul unei gradinițe din municipiul Campulung a fost găsit un proiectil. S‐au evacuat 28 de copii și 5 adulții la o distanță de siguranță, iar din primele informații, nu sunt ar fi un pericol.
La fața locului sunt pompierii cu o autospecială de intervenție și în vederea cercetării, identificării și ridicării se deplasează echipajul pitotehnic al ISU Argeș.

revenim cu detalii…

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend