Conecteaza-te cu noi

Mioveni

La Mioveni s-a produs fasciculul de combustibil nuclear cu numărul 150.000

Publicat

in

Fabrica de Combustibil Nuclear Pitești (FCN Pitești) a produs fasciculul de combustibil nuclear cu numărul 150.000. Fostul ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, a ținut cu această ocazie să puncteze înaltul profesionalism al specialiștilor de la FCN Pitești, ca de altfel al tuturor celor care lucrează pe platforma nucleară de la Mioveni.

„Mioveniul, prin platforma nucleară, beneficiază de vârful cercetării în domeniul nuclear românesc. Este deci evident că și întreaga activitate de pe această platformă este la cel mai ridicat nivel. În mandatul de la ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri am putut constata cu satisfacție aprecierea internațională de care se bucură oamenii de la FCN și ICN Mioveni. Țin să îi felicit pe cei de la Fabrica de Combustibil Nuclear Pitești pentru producerea fasciculul de combustibil nuclear cu numărul 150.000. FCN Pitești este singurul producător autorizat la nivel global, în afara Canadei, pentru producția de fascicule de combustibil aferente tehnologiei CANDU 6 de către AECL Canada (actuala Candu Energy) și Zircatec Precision Industries Inc Canada. Pentru ca publicul larg să își formeze o idee, anual, centrala nucleară de la Cernavodă consumă aproximativ 10.000 fascicule de combustibil nuclear produse de FCN Pitești.

Una din marile reușite din mandatul de la ministerul Energiei a fost faptul că am deblocat negocierile pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă astfel încât, recent, am reușit să semnăm Memorandumul de Înțelegere cu partenerii chinezi pentru cele două reactoare. În prezent, prin combustibilul nuclear produs la Pitești și folosit în cele două unități nucleare de la Cernavodă, Nuclearelectrica asigură 20% din producția totală de electricitate a României. Sunt convins că FCN Mioveni va avea o nouă deschidere a activității, din momentul în care vor fi date în folosință și celelalte două reactoare nucleare de la Cernavodă care vor fi construite împreună cu partea chineză.

Și, pentru că vorbim despre platforma nucleară de la Mioveni, mă bucur că am reușit ca proiectul ALFRED, reactorul nuclear de generația a IV-a dezvoltat pe platforma de la Mioveni, să fie inclus pe liniile de finanțare existente în acest moment. Prin acest program, România rămâne în topul mondial în acest domeniu. Sunt convins că, în viitorul pe termen mediu și lung, România, prin platforma nucleară de la Mioveni, grație reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și proiectului ALFRED, își va putea valorifica resursele umane și capacitățile de producere a energiei în condiții de înaltă performanță și siguranță. Este o șansă pe care specialiștii de la ICN, FCN Mioveni și în general din industria nucleară românescă o merită pentru că am ajuns aici în primul rând grație profesionalismului lor”, a afirmat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, fostul ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Percheziții în Argeș: Afaceri ilegale pe seama COVID

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează cercetări cu privire la condițiile de import și conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă argeșeană.

În ziua de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza orașului Mioveni, la sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale și locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie a.c., o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din aceeași localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate și modul de autorizare.

Cele două persoane, o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din Mioveni, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a 8 camere de izolare biologica (tip izolete),  pretins a fi importate de la un producător din China. 

Reprezentanții societății în cauză s-ar fi folosit de documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în țară și prezentarea către mai multe instituții publice, în vederea realizării operațiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

În vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și un telefon mobil. 

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Orban vizitează, mâine, Uzina Dacia

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban va merge, joi, la uzinele Ford Craiova si Dacia de la Mioveni, unde va avea consultari cu managementul companiilor. Prima oprire va fi la Ford, la ora 11:00, iar la finalul discutiilor Orban va sustine o conferinta de presa, se arata intr-un comunicat al Guvernului

După oprirea la Craiova, premierul Ludovic Orban ajunge si la uzina Dacia de la Mioveni, unde va avea consultări cu managementul companiilor. Premierul va ajunge la Mioveni la ora 14:30, iar după întâlnirea cu conducerea uzinei va susţine o conferinţă de presă. Reamintim faptul că Uzina Dacia şi-a reluat luni 4 mai activitatea, dupa ce a oprit producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Cea mai mare parte din salariati, 13.500 din cei 14.000 de angajati, au fost in somaj tehnic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend