Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Mioveni, legea e lege – primăria execută silit datornicii la bugetul local

Publicat

in

primaria-mioveniAducem la cunoştinţa locuitorilor oraşului Mioveni, că în perioada iulie – august a.c., se vor continua procedurile de  executarea silită prin poprire asupra veniturilor contribuabililor înregistraţi în evidenţa fiscală cu debite restante ce provin din impozit pe clădiri , impozit pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, amenzi  contravenţionale.
Se supun  executării  silite  prin poprire sumele reprezentând :
–                disponibilităţi băneşti la bănci;
–                venituri băneşti realizate ca angajat;
–                pensii de orice fel, etc.
                 Precizăm că, acestă procedură este în conformitate cu prevederile art. 149 din OG 92/2003  privind Codul de procedură fiscală.
                 Cetăţenii pot întâmpina situaţii neplăcute, în care cardul bancar nu poate fi utilizat ca urmare a înfiinţării  popririi asupra conturilor deschise la bănci.
                 În vederea prevenirii unor evenimente de acest gen ,vă rugăm să procedaţi la achitarea datoriilor către Bugetul Local la casieriile din cadrul Primăriei oraşului Mioveni.
Programul de lucru cu publicul al casieriilor Primăriei oraşului Mioveni este: luni şi miercuri între orele 08.00-16.00, marţi şi joi, între orele 8.00 şi 17.00, precum şi vinerea, între orele 8.00 şi 14.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Anunțul care îi vizează pe acești români: Vor fi scutiți de la impozitele pentru vehicule și locuințe

Publicat

in

De

Vești bune pentru aceste persoane! Vor beneficia de scutirea impozitelor pentru imobile şi vehicule.

Beneficiarii Decretului lege 118/1990 şi copiii lor beneficiază de scutire de impozite pentru imobile şi vehicule, au decis joi deputaţii, cu majoritate de voturi, prin adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ (Forumul Democrat al Germanilor din România) a precizat în plen că împreună cu deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Silviu Vexler, au amendat proiectul astfel încât beneficiarii Decretului Lege 118 şi copiii lor beneficiază de scutiri de impozite pentru imobile, adică case şi terenuri, dar şi pentru vehicule.

„Este un proiect important care are o serie de prevederi care vizează în mod special situaţia victimelor comunismului, beneficiare ale Decretului Lege 118 din 1990, pe lângă celelalte prevederi de natură fiscal bugetară. În baza unor amendamente admise, propuse de către domnul deputat Vexler şi de mine, am refăcut o situaţie existentă care a fost modificată din eroare, astfel încât am revenit la starea iniţială prin care beneficiarii Decretului lege 118 şi copiii lor beneficiază de scutiri de impozite pentru imobile, adică case şi terenuri, dar şi pentru vehicule. Este un gest reparatoriu absolut normal şi absolut simplu de explicat, el a existat, a fost legiferat, e normal să existe şi în continuare. Asta este opinia noastră, dar din fericire a fost şi opinia unanimă a colegilor din Comisia de buget-finanţe cărora le mulţumesc”, a subliniat Ovidiu Ganţ.

Potrivit unuia dintre amendamentele celor doi deputaţi, „terenul aferent clădirii de domiciliu aflat în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 şi art. 5 alin. (1) – (8) din Decretul-lege nr.118/1990, republicat, şi a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr.105/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului proprietăţii prin moştenire către copiii acestora, indiferent unde aceştia domiciliază.

„Mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 şi art. 5 alin. (1)-(8) din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, şi a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului; scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului mijlocului de transport prin moştenire către copiii acestora”, mai prevede un amendament al celor doi deputaţi.

Decretul Lege nr. 118 din 30 martie 1990 priveşte acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Prin proiectul adoptat joi de Camera Deputaţilor se reglementează transpunerea Directivei (UE) 2016/1164 de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale care au incidenţă directă asupra funcţionării pieţei interne, Directivei (UE) 2011/96 privind regimul fiscal comun care se aplică societăţilor-mamă şi filialelor acestora din diferite state membre şi Directivei (UE) 2021/1159 referitoare la scutirile temporare aplicate importurilor şi anumitor livrări de bunuri sau prestări de servicii, ca răspuns la pandemia de COVID-19. Se aduc modificări Codului fiscal în ceea ce priveşte impozitul pe profit, impozitul pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, impozitul pe veniturile nerezidenţilor, taxei pe valoarea adăugată şi impozitului şi taxelor locale.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Liviu Dragnea lansează acuze dure. SRI-ul nu l-ar fi lăsat să fie ministru: ‘George Maior mi-a spus să înțeleg că nu se poate, că o să intru și eu la un moment dat, dar nu se poate acum’

Publicat

in

De

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, la Realitatea Plus, că ”În perioada 2012-2015, când era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru în Guvern dacă nu exista permisiunea de la SRI”.

”In perioada 2012-2015, cand era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru in Guvern daca nu exista permisiunea de la SRI. Primul care a aflat de lucrul asta am fost eu, in 2012. A fost o motiune de cenzura depusa dinainte de Pasti si votata la sfarsitul lui Aprilie, pe 7 mai s-a facut Guvernul.

Dupa motiunea de cenzura ne-am intalnit cred ca 5, Crin Antonesc, Helvig, eu, Victor Ponta sa discutam despre Guvern intr-o zi de duminica. Am aflat ca nu pot sa intru in Guvern cu tot felul de motive, prostii. Mi-a spus Victor Ponta, ca nu pot sa fiu secretar general si ministru.

A doua zi am plecat impreuna spre Bucuresti, eram la Valea Prahovei, si mi-a zis ca trebuie sa inteleg ca nu pot sa intru in Guvern pentru ca i-a spus SRI-ul ca nu am cum sa intru. L-a sunat pe Maior si mi l-a dat la telefon. George Maior mi-a spus sa inteleg ca nu se poate, ca o sa intru si eu la un moment dat dar nu se poate acum. Nu aveam ce sa comentez. I-am zis atunci ca nu cred ca vom reusi sa facem ceva nici cu USL nici cu PSD daca in maniera asta se fac numiri.

Ulterior, absolut tot ce era numire care trebuia facuta de cabinetul primului ministru trebuia sa fie avizat de SRI. Cred ca inclusiv in 2016 in Guvernul Ciolos a fost asa. Pana in 2015 sigur. Din 2017 nu a mai fost aceasta situatie pentru ca le-am cerut celor care erau prim-ministri sa nu permita sa se faca Guvernul asa. Ceea ce i-a enervat foarte tare, mai ales ca nu se potoleau, nu voiau sa iasa din ministere, sa reduca influenta asupra ministrilor, secretarilor de stat, consiliilor de administratie din companiile nationale, in continuare nu vor dori sa iasa daca nu se schimba nimic in sistemul de putere din Romania, ma refer la institutiile de forta”, informează realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend