Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Mioveni, doar 98 de cereri pentru ajutorul de incazlire

Publicat

in

Până în prezent, la Primăria Mioveni au fost înregistrate 98 cereri de acordare a ajutoarelor pentru încălzire în iarna 2016-2017, conform legii.
Dintre acestea, 88 sunt pentru încălzirea cu gaze, 9 pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi 1 cu energie electrică.
Toţi solicitanţii care au depus cereri până astăzi vor beneficia de ajutor de încălzire pentru tot sezonul rece (noiembrie 2016-martie 2017). După 20 noiembrie se vor înregistra cereri pentru consumatorii care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, iar stabilirea dreptului se face începând cu luna depunerii cererii pentru solicitanții care înregistrează documentaţia până pe data de 20 a lunii şi cu luna următoare pentru cei care înregistrează documentele după data de 20 ale lunii.
Cererile se pot procura şi de la sediul Primăriei (de la ofiţerul de serviciu), zilnic, după următorul program: luni și miercuri între orele 8 și 16, marţi și joi între orele 8 și 17, vineri între orele 8 și 14 şi sâmbătă între orele 9 şi 12. Acestea se depun la ghişeul din holul instituţiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ieșire fără precedent a lui Cătălin Drulă: ‘Patriotismul trebuie să rămână proiectul nostru de țară. Niciun om politic nu are voie să uite exemplul celor care au făcut România’

Publicat

in

De

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a pledat, luni, în plenul Parlamentului, pentru păstrarea patriotismului ca „proiect de ţară” al românilor, asemenea celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Sunt lucruri care se schimbă peste secole, dar sunt şi lucruri care nu se vor schimba niciodată. Şi ce uneşte generaţiile este patriotismul. În 1918, patriotismul însemna totul: de la o viziune pentru o ţară unită, până la lupta pe front, cu arma în mână. Azi, din fericire, în România nu suntem în război, dar patriotismul trebuie să rămână proiectul nostru de ţară. Ce vor românii? Ca şi atunci, acum vor libertate, prosperitate şi cinste, vor democraţie şi stat de drept. Vor şanse egale şi deschidere către lumea din jurul nostru. Dar ştim şi ce nu vor românii. Nu vor Bădălăi corupţi, nu vor licitaţii trucate, nu vor miniştri hoţi (…) şi nu vor elite hrăpăreţe„, a afirmat, Drulă, luni, în şedinţa solemnă a plenului reunit al Parlamentului, consacrată Zilei Naţionale a României.

Potrivit lui Drulă, patriotismul „înseamnă chiar a opta poruncă” şi „să aperi democraţia, drepturile civile şi libertăţile individuale, să combaţi legi nocive făcute în laboratoare obscure, să sprijini Justiţia şi statul de drept şi să nu cedezi nicio bucăţică din libertatea românilor care a fost plătită în istorie adesea cu prea mult sânge”.

Să nu furi, să administrezi onest un buget, să investeşti banii publici, adică ai oamenilor, în folosul lor, să te asiguri că fiecare părinte îşi ştie copilul în siguranţă la o şcoală bună şi cu acces la un spital atunci când e nevoie. Patriotismul înseamnă şi să înţelegi Constituţia, să crezi cu adevărat în acel articol 16, care spune că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice fără privilegii şi fără discriminări şi că nimeni nu este mai presus de lege.

Singurul moratoriu care ne trebuie este cel asupra furtului, asupra presiunilor în justiţie, asupra ameninţărilor. Niciun om politic nu are voie să uite exemplul celor care au făcut România. Ei luptau pentru binele unei întregi naţiuni, nu pentru binele propriu. Aşa că scopul oricărei decizii politice şi al actului de guvernare trebuie să fie şi acum ca şi atunci bunăstarea oamenilor. Binele public este misiunea omului de stat şi cer fiecărui politician din această sală să nu uite niciodată misiunea ce ne-a fost încredinţată de oameni„, a arătat Drulă.

Liderul USR consideră că „de fiecare dată când România a abandonat democraţia, nu ne-a fost bine în istorie. Istoria României a continuat cu multe zeci de ani în care am suferit după aceea Unire din 1918 şi abandonul democraţiei a dus tot timpul la mai multă suferinţă„.

„Ne arată şi istoria, dar ne arată şi prezentul ce tragedii se pot naşte din dictatură. Vedem tragedia de la graniţele noastre, consecinţele abandonului democraţiei şi ale dictaturii. Un regim cinic şi criminal ucide copii şi vrea să distrugă un popor doar pentru că nu poate tolera ideea de libertate„, a mai spus Drulă.

El a reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova şi a salutat „curajul şi rezistenţa îndârjită a vecinilor noştri ucraineni” şi i-a asigurat că au în România „un prieten şi un aliat care înţelege că democraţia, libertatea şi dreptul la un viitor prosper sunt idealuri legitime în Europa lui 2022.

„Şi dacă Ucraina luptă cu arme pentru democraţie, în România datoria noastră este să veghem ca democraţia noastră să nu sufere. Democraţia se păstrează cu luptă. O clipă de neatenţie ne poate transporta dintr-un moment luminos al istoriei în bezna autoritarismului şi a lipsei de discernământ. Însă, ori de câte ori am acţionat în interiorul sistemului occidental de valori, am câştigat. Aşa a fost posibilă Marea Unire, aşa a fost posibilă umbrela de securitate la adăpostul căreia trăim azi. Spre deosebire de orice formă de dictatură, proiectul democratic poate fi îmbunătăţit permanent. Este datoria noastră. Este esenţa patriotismului. Trăiască România!„, a transmis Drulă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune de la Comisia Europeană! A fost aprobat Programul de Dezvoltare Durabilă; investiții majore pentru infrastructura de apă și eficiență energetică

Publicat

in

De

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că astăzi Comisia Europeană (CE) a aprobat Programul de Dezvoltare Durabilă (PDD), care va aduce 3.768 kilometri de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distribuţie din reţeaua publică de alimentare cu apă şi 3.209 kilometri de conducte noi sau optimizate pentru reţeaua publică de colectare a apelor uzate.

Odată cu aprobarea PDD, nouă din cele 16 Programe aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027 sunt aprobate, precizează ministerul.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Dezvoltare Durabilă, aferent perioadei de programare 2021-2027. Programul Dezvoltare Durabilă beneficiază de o alocare totală de 5.254.203.319 euro şi va crea premisele pentru realizarea coeziunii sociale, economice şi teritoriale prin sprijinirea unei economii cu emisii scăzute de gaze cu efect de seră, astfel încât să se atingă neutralitatea climatică până în 2050 şi să se asigure utilizarea eficientă a resurselor naturale”, potrivit unui comunicat al MIPE, informează agerpres.ro.

Programul Dezvoltare Durabilă va finanţa din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Fondul de Coeziune (FC) mai multe priorităţi de investiţii: infrastructura de apă şi apă uzată (2.937.775.940 euro); managementul deşeurilor (480.000.000 euro); conservarea biodiversităţii (111.764.706 euro); calitatea aerului şi decontaminarea siturilor poluate (88.235.295 euro); managementul riscurilor (51.881.857 euro); adaptarea la schimbările climatice prin îmbunătăţirea eficienţei energetice, creşterea gradului de utilizare a energiei regenerabile şi dezvoltarea sistemelor inteligente de energie (1.118.545.521 euro).

România are parte de un moment important astăzi pentru ceea ce înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Vorbim despre investiţii record pentru adaptarea la schimbările climatice prin creşterea eficienţei energetice şi dezvoltarea sistemelor inteligente de energie, infrastructura de apă şi apă uzată, decontaminarea siturilor poluate şi managementul riscurilor.

Avem garanţia că toate cele 21 de proiecte, cu valoare de 4,5 miliarde euro, pe care le avem în pregătire, vor însemna racordarea la reţeaua de apă a peste două milioane de beneficiari. Iar aceste proiecte sunt doar o mică parte dintre obiectivele pe care le avem prin Programul Dezvoltare Durabilă. Conform analizelor disponibile, gradul de conectare a populaţiei la reţeaua de apă, după finalizarea tuturor investiţiilor din bani europeni, va fi de peste 85%„, a transmis ministrul de resort, Marcel Boloş.

Operaţiunile de importanţă strategică care se vor sprijini prin PDD cu perioadă de implementare intervalul 2021-2029 vor fi: dezvoltarea reţelelor inteligente de electricitate (Smart Grids); investiţii integrate de dezvoltare a sistemelor de apă şi apă uzată care contribuie la conformarea cu directivele; îmbunătăţirea modului de gestionare a deşeurilor municipale în vedere asigurării tranziţiei spre economia circulară; îmbunătăţirea monitorizării calităţii aerului pentru îndeplinirea cerinţelor de monitorizare şi reducere a emisiilor rezultate din directive; investigarea preliminară şi detaliată a siturilor contaminate.

Prin investiţiile ce se vor realiza se au în vedere următoarele rezultate majore: 3.768 km conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distribuţie din reţeaua publică de alimentare cu apă; 3.209 km conducte noi sau optimizate pentru reţeaua publică de colectare a apelor uzate; capacităţi suplimentare pentru reciclarea deşeurilor pentru o cantitate de 360.000 tone/an; protejarea a 116,955 ha din suprafaţa siturilor Natura 2000 care fac obiectul unor măsuri de protecţie şi de refacere; protecţia şi restaurarea a 2.310 ha de ecosisteme degradate din afara siturilor Natura 2000;

creşterea suprafeţei acoperite de sisteme de monitorizare a poluării aerului instalate în 54 de zone de calitate a aerului; investigarea a 1.183 situri potenţial contaminate; protejarea a 955 ha împotriva inundaţiilor prin infrastructuri verzi construite sau optimizate pentru adaptarea la schimbările climatice;

lucrări noi sau de consolidare pentru protecţia împotriva inundaţiilor pentru 4,5 km în zona de coastă; 155 km de conducte ale reţelei de termoficare şi răcire centralizată nou construite sau îmbunătăţite;

259 de întreprinderi sprijinite pentru investiţii în eficienţă energetică; capacitate de producţie suplimentară de 14 MW pentru energia din surse regenerabile şi 1.437 km conducte ale reţelei de transport şi distribuţie a gazelor nou construite sau îmbunătăţite.

În luna octombrie a avut loc evenimentul de semnare a Acordului de Parteneriat între Guvernul României şi Comisia Europeană, documentul strategic care acoperă fondurile Politicii de Coeziune şi cel al Politicii Maritime şi Pescuit pentru perioada de Programare 2021 – 2027. Astfel, în al treilea exerciţiu financiar prin care statul român va beneficia de fonduri europene, se vor implementa 16 programe, prin care României îi vor fi alocate peste 31 de miliarde de euro.

Până la acest moment au fost deja toate variantele finale ale programelor, 9 dintre ele fiind deja aprobate. Primul program aprobat de Executivul european din Politica de coeziune 2021-2027 a fost Programul Asistenţă Tehnică, la 23 august, cu o alocare de 0,96 miliarde de euro. Ulterior, şapte din cele opt Programe Regionale au primit avizul pozitiv al Executivului european.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend