Conecteaza-te cu noi

Mioveni

La Mioveni, 1 decembrie, cu tehnica militara si torte

Publicat

in

La Mioveni se organizeaza numeroase evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie. O  expoziţie de tehnică şi armament militar, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, expoziţie foto, depuneri de coroane, defilări militare şi retragere cu torţe.

Iată programul:
M A R Ţ I, 1 Decembrie
Ora 11.00: Depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Cartierul Colibaşi;
Ora 11.00: Depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Cartierul Făget;
Ora 11.00: Depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Cartierul Racoviţa;
Ora 11.00: Depunere de coroane la Monumentul Eroilor din faţa Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, Mioveni;
Ora 12.00: Premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în sala festivităţi a Primăriei oraşului Mioveni.
Ora 14.00: Expoziţie tematică a FotoClub Mioveni cu prilejul Zilei Naţionale a României, în holul Primăriei oraşului Mioveni;
Vernisarea Expoziţiei de tehnică şi armament, maşini şi autoutilitare pe strada Tudor Muşatescu. Expoziţia va conţine: TABC 79 (Transportor Amfibiu Blindat de Cercetare model 1979), autoatelier A.I.T.T. (Autoatelier pentru întreţinerea tehnicii de tancuri), 2 autospeciale I.S.U. şi maşini din gama Dacia modificate: Duster Army, Duster Buster, Duster Poliţie, Duster Ambulanţă, Lodgy Ambulanţă, Doker Ambulanţă. Expoziţia va putea fi admirată de locuitori începând de luni, 30 noiembrie, după ora 12.00, până miercuri, 2 decembrie.
Ora 14.30: Defilarea blocului militar format din cadre M.A.p.N. (Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” şi Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul”), cadre M.A.I. (Jandarmerie, ISU), şi de la Penitenciarul Colibaşi, în centrul civic;
Depunere de coroane şi slujbă religioasă la Monumentul Eroilor din cartierul Mioveni – centrul civic;
Ora 18.00: Retragere cu torţe (Bulevardul Dacia, centrul civic), la care vor participa cadre ISU, M.A.p.N. şi Fanfara Centrului Cultural Mioveni;

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO – După semnalul tras de PROFIT, CONTROALE ÎN FORȚĂ LA MAXI TAXI, în Argeș – NEREGULI ȘI AMENZI MAJORE

Publicat

in

De

După ce ziarul nostru a relatat, marți dimineața, despre neregulile din transportul de călători, prefectul Emanuel Soare a luat la cunostință și, imediat după apariția cu aglomerația din mijloacele de transport, acesta ne-a declarat că va lua măsuri. La fel și Poliția. Dacă ieri, echipajele de la rutieră au desfășurat contorale si au amendat firme de transport public, azi a venit randul Prefecturii să se țină de cuvânt și să ia in serios reclamatiile calatorilor prin inetrmediul ziarului nostru. Așa se face că, dis de dimineață, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat la o acțiune amplă de control, desfășurată în Pitești, împreună cu șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Lupescu și cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Mihai Neagoe. Încă de la primele ore ale dimineții au fost controlate mijloacele de transport în comun- autobuzele Publitrans, mașinile de tip maxi-taxi- dar și taxiurile și mașinile de școală. La acțiune au participat echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști. S-au mobilizat aproximativ 20 de jandarmi și mai multe echipaje de Poliție.

Au fost efectuate verificări la agenți economici, în zonele comerciale și la transportatori, la trei dintre ieșirile din oraș (Calea Câmpulung, Craiovei, Podul Viilor și Podul peste Râul Doamnei). Operatorii de tip maxi-taxi și taxiurile au fost controlate și în orașul Ștefănești, verificându-se respectarea măsurilor de protecție individuală. Deși astfel de acțiuni s-au desfășurat cu regularitate, mai mulți șoferi și pasageri au fost surprinși fără mască de protecție și sancționați. Prefectul Emanuel Soare a asistat la acțiunile de control și a declarat că acestea vor continua în forță până când argeșenii vor înțelege să respecte măsurile de protecție individuală. Același lucru se va întâmpla și în piețele și zonele comerciale din județ, unde mai mulți vânzători sfidează regulile de protecție sanitară și refuză sfaturile primite din partea jandarmilor și polițiștilor și plătesc amenzi usturătoare (între 500 și 2500 lei, conform Legii 55/2020).
“Toate instituțiile cu atribuții de control sunt pe teren, este operațional și în Argeș numărul de TelVerde (0800800165) la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Vom face tot ceea ce este instituțional posibil să verificăm modul cum se respectă măsurile. Sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

STATISTICĂ RUȘINOASĂ: Eurostat anunță că România e campioana UE în materie de explozie a prețurilor la imobiliare

Publicat

in

De

Piața de imobiliare din România o ia complet razna și e în total dezacord cu veniturile românilor. Preţurile locuinţelor din România au urcat cu 3,3% în primul trimestru din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta fiind a şasea mare creştere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

Comparativ, preţurile la locuinţe au înregistrat o creştere trimestrială de 1,2% în Uniunea Europeană şi de 0,9% în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Portugalia (4,9%), Estonia (4,8%), Slovacia (4%), Luxemburg (3,8%), Polonia (3,6%) şi România (3,3%), singurele scăderi fiind în Malta (minus 4,3%), Ungaria (minus 1,1%), Irlanda (minus 0,8%) şi Belgia (minus 0,1%)

În primul trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, preţurile locuinţelor au crescut cu 5,5% în Uniunea Europeană şi cu 5% în zona euro. Este cel mai semnificativ avans al preţurilor locuinţelor în zona euro din trimestrul doi din 2007.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Luxemburg (14%), Slovacia (13,1%), Estonia (11,5%), Polonia (11,3%), Portugalia (10,3%), Croaţia şi Letonia (ambele cu 9,1%) şi România (8,1%), iar singura scădere s-a înregistrat în Ungaria (minus 1,2%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend