Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La final de săptămână, „istoricul neconvenţional” Sterian Pricope îşi lansează cărţile la Mioveni

Publicat

in

Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, la Centrul Cultural din Mioveni, în cadrul programului „Oraşul Mioveni serbează unirea principatelor române”, jurnalistul câmpulungean Sterian Pricope îşi va lansa primele două volume din ciclul „Istorii neconvenţionale din Muscel”.
Primul volum de „istorii neconvenţionale” a fost lansat în anul 2013, iar cel de-al doilea un an mai târziu, seria istoriilor muscelene scrise în stil jurnalistic, de Sterian Pricope, fiind fără un final preconizat.
Ca fiu de preot, moldovean la origini, economistul – jurnalist Sterian Pricope a fost adoptat de Câmpulung în anul 1990 şi treptat a început să cunoască poveştile zonei, pe care a început să le prezinte într-un mod cu totul nou pentru cititorii iubitori de istorie.
În primele două volume, cu titlul „Istorii neconvenţionale din Muscel”, autorul a cuprins mai multe povestiri despre oamenii zonei, declarând chiar de la prima apariţie a cărţii că „nu am eu ani câte poveşti are Muscelul”.
„Ceea ce scrie în cele două cărţi este numai creaţia muscelenilor, nu este creaţia mea. Sunt foarte multe poveşti frumoase, inedite, despre Câmpulung, despre Muscel, despre câmpulungeni şi despre musceleni. Dacă Dumnezeu mă va ajuta, voi continua seria celor două volume, pentru că mai sunt multe de spus. Intenţia mea se vrea plasată între istorie şi jurnalism. Istorie fiindcă se referă la trecut, fără să urmăresc să-i concurez pe istorici, ci doar să suplinesc cumva eforturile lor, alăturând, ca într-un puzzle, date şi informaţii scoase la iveală în diverse momente şi locuri pentru a completa, cât mai exact, subiectul ales.”, sunt numai o parte din gândurile „istoricului neconvenţional” Sterian Pricope.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante’

Publicat

in

De

Prof. dr. Alexandru Rafila, a explicat cum trebuie înțeles ordinul privind obligativitatea măștilor în spațiile publice și a precizat că măștile chirurgicale, de unică folosință, trebuie folosite doar o singură dată.

”Trebuie să existe o pauză în purtarea măștii. Nu poți să păstrezi masca 8 ore, oricum ea trebuie schimbată în acest interval. La o oră – două, trebuie să respiri normal, fără mască.”

Profesorul a reiterat că măștile chirurgicale se poartă doar o singură dată, după care se aruncă cu grijă pentru a evita contaminarea.

„Măștile de unică folosință, chirurgicale sunt de unică folosință, se aruncă. Spălatul și călcatul se referă la măștile textile. O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante total și nu faci altceva decât să compromiți și calitatea măștii și scopul pentru care este purtată.”, a spus prof. dr. Rafila, conform Antena3.

„Mie nu mi place că oamenii iau măsurile în extrem. Trebuie să înțelem ce scrie în actul normativ, dar și spiritul acestor lucruri. Aceste lucruri trebuie și explicate, (…) nu doar să citim niște interdicții sau recomandări, pe care nici măcar nu putem să le comentăm. Sunt foarte multe elemente care schimbă percepțiile unei persoane, iar noi trebuie să răspundem tuturor oamenilor, indeiferent de individualitatea pe care o are fiecare”, a mai spus prof. Rafila în legătură cu etapele ce trebuie urmate atunci când se impun măsuri noi pentru cetățeni.

Citește și:

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Kelemen Hunor: ‘Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri’

Publicat

in

De

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că liberalii vor guverna, că ‘nu au încotro’, deși’abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare’. El a mai apreciat că nici PSD nu își dorește să guverneze.

”Nu s-au gândit să guverneze până în decembrie 2020. (…) Vor guverna, că n-au încotro. Nu ne-am gândit, nici măcar n-am discutat cu colegii din Parlament (despre o moțiune de cenzură – n.r.). Nu ne-au căutat. În acest moment am impresia că PSD își dorește să guverneze”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, PRO România au majoritate. Matematic ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR.

Citește și:

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend