Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO ! La Festivalul Naţional de Umor “Podul minciunilor” de la Sibiu, Iulia Uţă a adus Argeşului premiul I!

Avatar

Publicat

in

La doar 7 ani, fiica directorului ziarului PROFIT şi Cercul Militar Curtea de Argeş au luat locul I  la cea mai grea secţiune a festivalului, devansând reprezentanţii Braşovului, Iaşiului sau Clujului

 

120 de participanţi din toată ţara, 3 zile de concurs şi un juriu foarte exigent, cam acestea ar fi coordonatele principale ale celei de-a 22 a ediţii a Festivalului Naţional de Umor Cazon “Podul minciunilor” desfăşurat la Sibiu în perioada 23-27.04.2012 în organizarea Ministerului Apărării Naţionale prin Secţia Tradiţii Militare şi Educaţie Civică. Evenimentul a cuprins mai multe secţiuni de concurs precum interpretare-monolog, caricatură,  poezie şi epigrame, film-scurtmetraje, toate având un caracter satirico- umoristic. La ediţia din acest an,  judeţul Argeş a fost reprezentat de Cercurile Militare din Piteşti şi Curtea de Argeş acesta din urmă, sub îndrumarea Cristinei Anghelina, reuşind prin intermediul Iuliei Uţă, fiica directorului ziarului PROFIT, să ia premiul I la cea mai grea secţiune, cea de interpretare-monolog.

Publicitate

 

A încântat publicul şi juriul devenind la doar 7 ani vedeta festivalului

 

Deşi a intrat în concurs a noua, după echipe de profesionişti maturi din ansamblurile de la Iaşi, Brasov, Cluj sau Buzău, micuţa Iulia, absolventă a Şcolii de Teatru şi Film Pygmalion Bucureşti sub îndrumarea actriţei Stela Popescu, nu a căzut pradă emoţiei şi a interpretat impecabil o scenetă, o parodie în fapt, intitulată sugestiv ” Singură acasă”. Textul şi melodia, bine concepute de Cristina Anghelina de la Cercul Militar Curtea de Argeş, au fost transformate de mica actriţă într-un show de excepţie care a stârnit ropote de aplauze dar mai ales aprecierea celor nouă membri ai exigentului juriu. În cadrul Galei de premiere desfăşurată a doua zi, previziunile celor prezenţi s-au adeverit, Iulia Uţă primind premiul I la cea mai grea secţiune, aducând în acest fel Cercului Militar Curtea de Argeş mândria de a devansa reprezentanţii Iaşiului, favoriţi la începerea festivalului, Braşovului, Clujului sau Buzăului. Momentul înmânării premiului a fost unul deosebit, o întreagă sală răsplătind cu aplauze prelungite prestaţia micii actriţe. Tot în seara Galei de premiere, Iulia Uţă a fost solicitată pentru o sedinţă foto profesionistă, deoarece organizatorii au decis ca ea să fie imaginea ediţiei din 2013 a  Festivalului Naţional de Umor  “Podul minciunilor”. De precizat că Iulia Uţă, elevă în clasa I la Şcoala Generală Mircea cel Bătrîn, la doar 7 ani, a jucat deja în două filme de televiziune dar şi în câteva reclame difuzate la TV iar în vara acestui an, urmează să joace un important rol într-un lung metraj după ce a trecut de un casting desfăşurat la Bucureşti.

 

Cercul militar din Curtea de Argeş, apreciat la nivel naţional

 

Aşa cum spuneam, la Festivalul Naţional de Umor de la Sibiu, judeţul Argeş a fost reprezentat de Cercurile Militare din Piteşti şi Curtea de Argeş. Acesta din urmă însă, a demonstrat că, cel puţin din punct de vedere artistic, este de departe cel mai performant din judeţ şi chiar din ţară şi asta datorită Cristinei Anghelina. Dovadă stau aprecierile primite la recent încheiatul Festivalului Naţional de Umor  de la Sibiu, acolo unde, echipa condusă de inimoasa dar ambiţioasa doamnă, pe lângă marele premiu de la secţiunea interpretare a ocupat şi un loc doi la o altă secţiune mizând  tot pe tineri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
4 Comentarii

4 Comments

 1. Avatar

  mariana

  2 mai 2012 la 8:22

  FELICITARI ,DAR NU ESTE FRUMOS SA EVIDENTIATI DOAR PE ACEASTA FETITA SI NU POMENITI NIMIC DE CEILALTI DOI PARTICIPANTI CARE AU OBTINUT SI EI UN REZULTAT FOARTE BUN FARA NICI O PREGATIRE SUPLIMENTARA………… NU UITATI CA SUNT SI EI COPII …

 2. Avatar

  petrescu alexandru

  2 mai 2012 la 21:21

  detalii. ..cine sunt ..,la ce sectiune au participat ..pe ce loc s-au clast???

 3. Avatar

  mariana

  3 mai 2012 la 0:10

  nu cunosc multe detalii …

  am inteles ca erau nerabdatori sa apara ziarul …iar cand a aparut… deceptie ….nimic despre ei…in 2 pagini…..
  Au participat la doua sectiuni, cu doua piese, s-au clasat pe -locul 2 la sectiunea duet
  -locul 2 la sectiunea grup
  tot sub indrumarea doamnei Cristina Anghelina, care are tot meritul pentru succesul intrgului grup din Curtea de Arges.
  FELICITARI !

  cei doi baieti ,din CURTEA DE ARGES , au muncit ,si au reprezentat cu cinste judetul ARGES …impreuna cu IULIA

  ALEXANDRU ANGHELINA scoala nr.6 ; clasa a 7 -a
  ADRIAN CONSTANTIN BADESCU scoala nr.4 ; clasa a 7 -a
  doi baieti talentati .
  Mult succes mai departe baieti !

  S-A SCRIS SI DESPRE VOI…
  ,,a ocupat şi un loc doi la o altă secţiune mizând tot pe tineri.”
  [Save as PDF]

  – felicitari IULIEI UTA mult succes mai departe!
  -felicitari baieti !!!! nu a-ti facut pregatire cu actori profesionisti nu aveti experianta ,succesul vostru este valoros …sunteti talentati, continuati .

  ,, Valoarea acordata de noi fiecarui lucru atarna de conceptia noastra generala despre lume si viata.”
  Autor: Vasile Pârvan
  ,,Unii oameni au demnitatea ambiţiei lor, alţii al situaţiei lor, cei mai puţini demnitatea persoanei lor” – autor Nicolae Iorga

 4. Avatar

  stops

  13 noiembrie 2012 la 13:28

  DACĂ NU DĂDURĂ NIKA DE BEUT JAPITZEI CONCURRARĂ PI DIJEABA !

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă ne uităm la ultimele trei zile, avem o staţionare ca număr de cazuri, dar să nu ne amăgim. Suntem într-un moment în care gestionăm în spital numărul de cazuri atât cele uşoare, cât şi cele severe şi grave care merg spre ATI.

Acest moment este un moment decesiv, dar problema nu se tranşează în spitale. Se tranşează în acea transmitere comunitară. Dacă acea transmitere comunitară rămâne accentuată, vom avea un număr de cazuri care vin peste unităţile spitaliceşti şi gestinoarea acestora va fi din ce în cea mai grea, mai ales pentru secţiile de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a avertizat că „nu suntem în scădere.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca „să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

„Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii.

Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „o parte dintre concetăţenii noştri nu au înţeles nimic”.

„Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie când aveam 120-130 de cazuri pe zi.  (…) Dacă se respectă regulile, putem să scădem sub 1.000. Gândiţi-vă că este problemă care trebuie să participe toţi factorii, nu numai corpul medical, nu numai minisrul Sănătăţii, nu numai Guvernul”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend