Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

La Electroargeș SA investiții pentru un viitor mai sigur – Compania a publicat datele financiare pentru primul semestru

Avatar

Publicat

in

Compania argeșeană Electroarges SA (ELGS) a publicat, ieri, rezultatele financiare aferente primului semestru din 2018. Potrivit cifrelor, o concluzie generala ar fi că, și în prima jumătate a acestui an, Electroargeș SA rămâne o companie stabilă și profitabilă în ciuda faptului ca unii indicatori ar putea fi văzuți cu oarece scepticism. Având în vedere, însă, turbulențele economiei nationale și chiar europene (piața principală de desfacere a produselor fabricate la Curtea de Argeș) se poate spune ca echipa de conducere a Electroargeș SA a reusit nu doar sa mențină stabilitatea companiei ci și sa asigure, pe termen mediu și lung, o siguranță a producției la capacitate maxima.

Astfel, cifrele din raportul pe semestrul I al acestui an arata că veniturile din exploatare au inregistrat o crestere cu 11.11% fata de aceeași perioada a anului trecut, iar cheltuielile de exploatare cu 13.53%.
În ceea ce privește exportul, de evidențiat ca ponderea acestuia in totalul vanzarilor in semestrul I anul 2017 era de 93.73%, iar in sem. I 2018 a fost de 98.68%, fiind inregistrata preponderent pe relatia Kaercher. Amintim ca exportul majoritar se deruleaza in tari UE.
Veniturile financiare au inregistrat o scadere fata de perioada anterioara in procent de 64.75%, in timp ce cheltuielile financiare au crescut cu 86.35%, ceea ce a determinat o pierdere financiara in suma de 1.104.896 lei.
Ponderea cheltuielilor financiare in total costuri a crescut la 1.57% fata de semestrul I 2017, determinata de cresterea cheltuielilor din diferentele de curs valutar, precum si de pierderile din reevaluarea portofoliului de actiuni, precum si vanzarea pachetului de actiuni detinut la Carbochim SA.

Publicitate

De remarcat faptul ca profitul financiar este dictat de piață , având in vedere programul Electroarges SA de restructurare/consolidare a portofoliilor de acțiuni deținute la alte companii.

Reprezentanții conducerii Electroarges SA susțin ca datele financiare reflecta corect noua viziune manageriala și au punctat faptul ca numai în ultimele 12 luni au fost efectuate investiții, reparații și modernizări de peste 2 milioane €.

Referitor la profitul din exploatare, acesta a fost mai mic cu 18% având in vedere, asa cum arătam mai sus, programul de reparații, modernizări și investiții cât și ușoară scădere a vânzărilor.

Reprezentanții conducerii Electroarges SA mai susțin ca datele din raportul semestrial arata ca  va rămâne mai mult in fabrica, mai mult in Curtea de Argeș, decât către actionari, dar și acționarii vor fi multumiți. Cifrele din raportul pe primul semestru mai indica și faptul ca se fac și se vor face demersuri pentru stabilitatea pe termen mediu și lung a companiei, demersuri al căror efect se vor resimți pe toate planurile în scurt timp.

Că viziunea și demersurile echipei manageriale sunt benefice companiei Electroarges SA, orașului dar și acționarilor, o confirma și liderii de sindicat de aici care mai susțin ca, pentru prima dată după mulți ani forța de muncă, salariații, sunt priviți și tratați cu totul altfel.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pensionari în acțiune! TENTATIVĂ DE PRELUARE A PUTERII LA ELECTROARGEȘ SA, ÎN RESTAURANT: Dumitru Tudor vrea, cu orice preț, controlul societății – Cine-i plătește nota ?

Avatar

Publicat

in

De

La finalul lunii iulie 2020, Dumitru Tudor, acționar și membru al Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A. a solicitat Tribunalului Specializat Argeș să-l autorizeze să convoace o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor în anul 2020. Până aici nimic deosebit cu excepția faptului că unele dintre punctele de pe ordinea de zi propusă țin de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor și nu de cea Ordinară.


Așa cum s-a „întâmplat” de la momentul intrării în acționariatul Societății, Dumitru Tudor pretinde că își exercită un drept, drept care, de altfel, a fost recunoscut și respectat și de ceilalți acționari.
Revenind la cerere, deși Electroargeș S.A. are posibilitatea de a asigura ținerea ședințelor într-un sediu modern ce oferă toate condițiile necesare desfășurării în bune condiții a unor astfel de întâlniri ale acționarilor și cu respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, Dumitru Tudor vrea ca această adunare să fie ținută la restaurantul Capra Neagră. Mizând probabil pe faptul că ar trebui să asigure mai întâi „petrecerea” și mai apoi să se treacă și la eventuale discuții referitoare la bunul mers al Societății, Dumitru Tudor crede că regulile sub care se desfășoară sau ar trebui să se desfășoare activitatea Electroargeș S.A. sunt la cheremul lui.
Este explicabilă decizia de a avea o întrevedere la restaurant, în condițiile în care la Electroargeș S.A. tocmai a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la care Dumitru Tudor a fost „vocalistul” principal. Dincolo de aceea că nu s-a dovedit un bun orator, iritând acționarii cu țipetele și inepțiile sale, Acționarii, fie minoritari, fie majoritari, au decis în mod liber asupra tuturor problemelor reale ale Societății, în cea mai mare parte fiind în total dezacord cu Dumitru Tudor.
Simțindu-se profund rănit în orgoliul propriu, sentiment nutrit în fiecare an, acest Gică Contra al acționariatului Electroargeș S.A. înțelege să aibă o manifestare total ostilă față de bunul mers al Societății, exprimându-și drepturile în contra acesteia, reiterând fără succes, an de an, aceleași solicitări deja soluționate în cadrul Adunărilor Generale.

Publicitate


În spiritul acestei conduite total ostile față de Electroargeș S.A. și de ceilalți acționari față de care are aceleași drepturi, dar și obligații, Tudor vrea să readucă în discuția acționarilor aspecte deja epuizate și tranșate definitiv de Adunarea Generală, să revină asupra hotărârilor adoptate, solicită includerea și aprobarea unor puncte pe ordinea de zi fără să parcurgă procedurile legale prealabile și obligatorii.
Dumitru Tudor intenționează să se instaleze la conducerea Electroargeș S.A. alături de o echipă de pensionari din care nu avea cum să lipsească Ion Gavrilă. Noii membrii ai Consiliului, propuși de Tudor, sunt total lipsiți de cunoștințe elementare de business. Sub conducerea lui Dumitru Tudor este elocventă situația magazinelor deținute și administrate de firma de casă a acestuia – Vidraru S.A., toate bucurându-se de un grad de ocupare alarmant de mic ce demonstrează lipsa cunoștințelor manageriale.
Deși este membru în Consiliul de Administrație, calitate ce îi conferă posibilitatea de a cunoaște situația societății, se opune atat în sedintele Consiliului de Administratie cat si în adunarea generală efectuării oricăror proiecte si oricăror investitii, cu scopul evident de a prejudicia Electroargeș S.A. dar și pe ceilalți acționari.


Este clar că Electroargeș S.A. nu este și nu poate fi „jucăria” niciunuia dintre acționari, iar modul de acțiune trebuie să fie și să rămână unul transparent, supus majorității decidenților și în interesul tuturor acționarilor, instanța urmând să rămână ultima pârghie de acțiune și, în orice caz, nu una abuzivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES – APIA a început plata ajutorului de stat pentru crescătorii de animale!

Avatar

Publicat

in

De

APIA informează printr-un comunicat de presa, că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna iunie 2020, aferente serviciilor prestate în luna mai 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 1.224.344 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 25 de solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările
ulterioare.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend