Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

La Electroargeş SA, investiţii majore în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung

Avatar

Publicat

in

Compania argeșeană Electroarges SA (ELGS) a anunţat, zilele trecute, majorarea plafonului Programului de investiţii pentru anul 2018 la suma de 3.870.000 Euro (în totalitate fonduri proprii), din care s-au realizat obiective în proporţie de peste 80%. Această majorare reprezintă o creştere cu peste 280% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2017 şi o creştere cu peste 630% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2016. De precizat că, iniţial, plafonul aprobat de AGA Electroargeş SA fusese de 2,8 milioane Euro dar, ulterior, acesta a fost majorat cu încă 1 milion de Euro.
Surse din interiorul Electroargeş SA au declarat redactorilor PROFIT că aproximativ 2 milioane de euro au fost investite numai în echipamente şi utilaje necesare eficientizării secţiilor direct sau indirect productive ale companiei argeşene.

O altă sumă importantă de bani a fost direcţionată pentru o mai mare siguranţă a capacităţilor de producţie. Vorbim, în primul rând, de alinierea la cerinţele impuse de lege, prin ISU, în materie de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI). Astfel, în acest sector, o achiziţie importantă a fost cea a unor noi poduri rulante adaptate actualelor cerinţe de producţie dar şi normelor de siguranţă.
O altă direcţie unde s-a investit serios, a fost cea privind reparaţia si modernizarea unităţii de producţie, în ansamblul ei. În acest sens, a fost extinsă şi modernizată infrastructura societăţii iar numarul rampelor de încărcare a fost dublat. Nu a fost uitat nici confortul angajaţilor, astfel că au fost modernizate vestiarele, locurile de luat masa, toaletele. De asemenea, au fost reamenajate, chiar pe multe porţiuni înlocuite, tâmplăria, traseele apei şi a agentului termic, otutl pentru imbunătăţirea confortului termic a angajaţilor.
Nu a fost uitată nici zona de depozitare a produselor finite şi nici acoperişurile unităţii de producţie care au fost dotate cu luminatoare noi si eficiente.

Publicitate

Privind în ansamblu programul de investitii pentru anul 2018, efectele implementării acestuia se vor resimți pe toate planurile în scurt timp, inclusiv in ceea ce priveste cota de încredere a partenerilor comerciali.
Dacă ar fi să tragem şi concluzii, privind ciferele de sfârşit de an si programul de investiţii aproape finalizat, iată, si realizat in totalitate din fonduri proprii, se poate afirma că noua conducere a Electroarges SA investeste în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung a companiei.

Dar, cu siguranţă, cea mai importanta concluzie la aproape doi ani de la venirea noii echipe manageriale este că Electroarges SA, în ansamblul său, s-a schimbat radical în bine, iar aceasta stare de fapt poate fi sesizata chiar de la intrarea în fabrică. Putem vorbi chiar de un restart în care vechi concepte manageriale, modul de a privi relaţiile de munca sau comerciale precum şi gestionarea fluxului de producţie au fost înlocuite cu altele noi, adaptate cerintelor actuale. Toate acestea înscriu Electroargeş pe un nou trend, mult mai dinamic, cu efecte benefice atat in relatiile de munca dar mai ales comerciale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pensionari în acțiune! TENTATIVĂ DE PRELUARE A PUTERII LA ELECTROARGEȘ SA, ÎN RESTAURANT: Dumitru Tudor vrea, cu orice preț, controlul societății – Cine-i plătește nota ?

Avatar

Publicat

in

De

La finalul lunii iulie 2020, Dumitru Tudor, acționar și membru al Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A. a solicitat Tribunalului Specializat Argeș să-l autorizeze să convoace o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor în anul 2020. Până aici nimic deosebit cu excepția faptului că unele dintre punctele de pe ordinea de zi propusă țin de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor și nu de cea Ordinară.


Așa cum s-a „întâmplat” de la momentul intrării în acționariatul Societății, Dumitru Tudor pretinde că își exercită un drept, drept care, de altfel, a fost recunoscut și respectat și de ceilalți acționari.
Revenind la cerere, deși Electroargeș S.A. are posibilitatea de a asigura ținerea ședințelor într-un sediu modern ce oferă toate condițiile necesare desfășurării în bune condiții a unor astfel de întâlniri ale acționarilor și cu respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, Dumitru Tudor vrea ca această adunare să fie ținută la restaurantul Capra Neagră. Mizând probabil pe faptul că ar trebui să asigure mai întâi „petrecerea” și mai apoi să se treacă și la eventuale discuții referitoare la bunul mers al Societății, Dumitru Tudor crede că regulile sub care se desfășoară sau ar trebui să se desfășoare activitatea Electroargeș S.A. sunt la cheremul lui.
Este explicabilă decizia de a avea o întrevedere la restaurant, în condițiile în care la Electroargeș S.A. tocmai a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la care Dumitru Tudor a fost „vocalistul” principal. Dincolo de aceea că nu s-a dovedit un bun orator, iritând acționarii cu țipetele și inepțiile sale, Acționarii, fie minoritari, fie majoritari, au decis în mod liber asupra tuturor problemelor reale ale Societății, în cea mai mare parte fiind în total dezacord cu Dumitru Tudor.
Simțindu-se profund rănit în orgoliul propriu, sentiment nutrit în fiecare an, acest Gică Contra al acționariatului Electroargeș S.A. înțelege să aibă o manifestare total ostilă față de bunul mers al Societății, exprimându-și drepturile în contra acesteia, reiterând fără succes, an de an, aceleași solicitări deja soluționate în cadrul Adunărilor Generale.

Publicitate


În spiritul acestei conduite total ostile față de Electroargeș S.A. și de ceilalți acționari față de care are aceleași drepturi, dar și obligații, Tudor vrea să readucă în discuția acționarilor aspecte deja epuizate și tranșate definitiv de Adunarea Generală, să revină asupra hotărârilor adoptate, solicită includerea și aprobarea unor puncte pe ordinea de zi fără să parcurgă procedurile legale prealabile și obligatorii.
Dumitru Tudor intenționează să se instaleze la conducerea Electroargeș S.A. alături de o echipă de pensionari din care nu avea cum să lipsească Ion Gavrilă. Noii membrii ai Consiliului, propuși de Tudor, sunt total lipsiți de cunoștințe elementare de business. Sub conducerea lui Dumitru Tudor este elocventă situația magazinelor deținute și administrate de firma de casă a acestuia – Vidraru S.A., toate bucurându-se de un grad de ocupare alarmant de mic ce demonstrează lipsa cunoștințelor manageriale.
Deși este membru în Consiliul de Administrație, calitate ce îi conferă posibilitatea de a cunoaște situația societății, se opune atat în sedintele Consiliului de Administratie cat si în adunarea generală efectuării oricăror proiecte si oricăror investitii, cu scopul evident de a prejudicia Electroargeș S.A. dar și pe ceilalți acționari.


Este clar că Electroargeș S.A. nu este și nu poate fi „jucăria” niciunuia dintre acționari, iar modul de acțiune trebuie să fie și să rămână unul transparent, supus majorității decidenților și în interesul tuturor acționarilor, instanța urmând să rămână ultima pârghie de acțiune și, în orice caz, nu una abuzivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES – APIA a început plata ajutorului de stat pentru crescătorii de animale!

Avatar

Publicat

in

De

APIA informează printr-un comunicat de presa, că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna iunie 2020, aferente serviciilor prestate în luna mai 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 1.224.344 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 25 de solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările
ulterioare.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend