Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Curtea de Arges – Persoanele cu HANDICAP UMILITE de soferii de microbuze

Publicat

in

Mai multe sesizari referitoare la modul in care sunt tratate persoanele cu handicap de catre soferii microbuzelor de transport public in comun au fost inregistrate in ultima perioada la Serviciul Public de Asistenta Sociala din Curtea de Arges.

Din cate se pare argesenii cu probleme de sanatate, care beneficiaza de gratuitate, in baza unor bilete oferite de administratia publica, la transportul in comun, sunt luate “la misto” de soferii care prefera banii in locul abonamentelor.

Mariana Moise, sefa SPAS, spune ca a facut adrese in acest sens catre Asociatia Translocal si a semnalat aceasta problema.
Cel putin deocamdata insa nu s-au luat masuri pentru ca mai multi consilieri din municipiu, au auzit si ei de aceste probleme. Cum si cei aflati in conducerea orasului au fost informati, poate ca in perioada urmatoare, persoanele cu dizabilitati nu vor mai fi umilite iar cei care fac asta vor plati, chiar cu locul de munca daca este necesar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Alexandru Rafila, scenariu optimist: ‘Anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută’

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat că 2022 ar fi anul în care ”vom încheia această urgență medicală”, conform ”istoriei naturale a pandemiilor”.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

Ultimul val al pandemiei de coronavirus

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică”, a mai spus Alexandru Rafila, conform europafm.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Date de la ora 10:00. O nouă creștere-record a cazurilor de coronavirus! Aproape 20.000 de noi cazuri de Covid și 49 de decese, în ultimele 24 de ore!

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică facă public un nou bilanț al cazurilor de coronavirus înregistrate pe teritoriul României.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.649 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 49 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, transmite GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend