Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Curtea de Argeș, neștiința costă: Terasele închise la 22 toată săptămâna, deși aveau voie până la 23 – LA CONAC, singurul restaurant… inteligent

Avatar

Publicat

in

In timp ce la Curtea de Arges patronii de restaurante orăcăie că afacerile au de suferit de pe urma masurilor anti COVID, majoritatea iși arată slaba pregatire si minimul interes fata de legislatie. Așa se face ca, in ultima saptamana, toate restaurantele din Curtea de Arges au inchis jelind terasele tot la ora 22:00, in cursul saptamanii, desi reglementarile le permiteau sa inchida cu o ora mai tarziu, la 23:00, sporindu-si astfel incasarile. Daca patronilor de restaurante nu le pasa de incasari si de legislatie, clientilor, argeseni sau turisti, le-a picat foarte greu sa ajunga la 21:30 la restaurantele de fite de pe bulevard si sa nu fie primiti pe motiv ca trebuie sa inchida la 22:00 că “așa știe patronu`”. Așa se face ca toata saptamana trecuta, singurul restaurant din oras care a respectat normele legale in vigoare si a inchis la ora 23:00 a fost LA CONAC, acolo unde patronul l-a interesat sa fie la curent cu legislatia anti COVID. Asa se face ca intre orele 22:00 si 23:00 singura terasa functionala si plina de clientii a fost LA CONAC, de castigat avand nu numai patronul dar si clientii care fusesera refuzati la restaurantele de pe bulevard.

Acestora le spunem ca, daca inca nu au aflat, inca de luni, 3 august, in judetul Arges inchiderea restaurantelor a fost stabilita la ora 23:00 in toate zilele saptamanii, inclusiv zilele lucratoare, si nu la ora 22:00 cum a fost pana luni.

Publicitate

Iată decizia de care , la Curtea de Arges, nu au aflat decat cei de la restaurantul LA CONAC si care au fiost singurii din oras care au respectat-o. Restul, din neștiință, au inchis la 22:00.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi, 03 august, în ședință extraordinară și a adoptat hotarârea nr. 28. Ținând cont de situația epidemiologică din județ și de hotararea CNSU nr. 38, hotărâre care are aplicabilitate și în Argeș, s-a dispus armonizarea acesteia cu hotărârea CJSU nr. 26 din 28.07.2020, prin modificarea prevederilor art. 3 pct. 3.2 care va avea următorul conținut: “Activitățile comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri , se suspendă între orele 23.00 – 06.00, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”. Decizia intră în vigoare din această seară, 3 august 2020, începând cu ora 23.00.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Incendiu la o casă din Argeș după explozia unei butelii

Avatar

Publicat

in

De

Incendiu puternic într-o gospodărie din orașul Costești, în care o butelie a explodat și o altă butelie a fost evacuată înainte să explodeze. La fața locului, au intervenit pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta la o anexă construită din lemn (magazie) și două case din apropiere, existând pericolul de propagare și la alte vecinătăți.
Au ars: 10 metri liniari de gard din lemn, magazia de circa 35 mp și obiectele din interior, două camere cu suprafața totală de aproximativ 40 mp și acoperișul din dreptul acestora, la prima casă, iar la a doua locuință, acoperișul pe aproximativ 10 mp;
Sursa probabilă: scurtcircuit electric;
Împrejurarea: conductori electrici improvizați.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, lovitură devastatoare pentru Ludovic Orban: ‘Vom depune plângeri penale la DNA pentru aceste fapte’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că va depune plângere penală la DNA împotriva premierului Ludovic Orban pe motiv că acesta a continuat să facă campanie electorală și după ce aceasta a luat sfârșit.

„Aş vrea să mă refer la ceea ce face prim-ministrul României în acest moment. Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei ţări europene să încalce legea cu bună-ştiinţă şi să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârşit ieri, la orele 24,00. S-a deplasat în două judeţe, în Dâmboviţa şi Giurgiu, s-a întâlnit cu candidaţi şi cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente şi dovezile necesare, atât filmări, cât şi poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România aşa ceva, această disperare a domnului Orban şi a PNL că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru aceste fapte”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional al partidului.

El a adăugat că plângerile penale vor fi depuse de către preşedinţii de organizaţii de la Dâmboviţa şi Giurgiu.

Publicitate

„De asemenea, am depus la AEP plângeri pentru nişte platforme online folosite pe Facebook după ce campania electorală a luat sfârşit. (…) Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către PNL care astăzi au fost folosite, după ce campania electorală a luat sfârşit”, a menţionat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend