Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La Curtea de Argeș cetățenii întreabă, Primăria nu răspunde: Unde sunt punctele de hidratare și mașinile care stropesc strazile ?

Publicat

in

Cum temperaturile au crescut peste pragul caniculei, mulți argeșeni au observat ca in Curtea de Argeș nu s-au luat măsuri de protejare a populației, așa cum s-au luat în alte orașe. Oamenii sustin ca, pe canicula aceasta (care va persista pana duminica), nu au observat puncte de hidratare decat pe terasa la Puicanesxu sau Ciucu si nici masinile care, in ați ani, mai stropeau si racoreau cat de cat strazile. Am contactat primaria si am fost informati ca exista doar un punct de hidratare care ar trebui să funcționeze la parterul Primăriei. In rest…. nimic !

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Situația pare să degenereze în Extremul Orient! Teatrul de Est al Armatei Populare de Eliberare chineze a început noi pregătiri de luptă în marea și spațiul aerian din jurul Taiwanului

Publicat

in

De

Republica Populară Chineză a anunţat că a organizat noi exerciţii militare în jurul Taiwanului, unde cinci parlamentari americani se află în prezent în vizită.

La 15 august, Teatrul de Est al Armatei Populare de Eliberare chineze a organizat o patrulare de pregătire de luptă interarme şi exerciţii în marea şi spaţiul aerian din jurul Taiwanului„, a declarat comandamentul Teatrului de Est al armatei chineze într-un comunicat, informează Reuters şi France Presse.

Anunţul intervine în timp ce un grup de parlamentari americani se află în vizită în insula revendicată de chinezi pentru a se întâlni cu preşedinta Tsai Ing-wen, în ceea ce Beijingul declară că este o încălcare a suveranităţii sale, notează Reuters.

Cei cinci parlamentari americani, conduşi de senatorul Ed Markey, au sosit la Taipei într-o vizită neanunţată duminică noapte, al doilea grup de nivel înalt în vizită după cel al preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi la începutul lunii august, care a declanşat mai multe zile de exerciţii militare chineze.

Exerciţiile desfăşurate luni în jurul Taiwanului sunt „un factor de descurajare sever pentru Statele Unite şi Taiwan, care continuă să joace trucuri politice şi să submineze pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan„, a precizat comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, unitatea militară chineză responsabilă pentru zona adiacentă Taiwanului.

Ministerul chinez al Apărării a declarat într-un comunicat separat că vizita parlamentarilor americani încalcă suveranitatea Chinei şi integritatea teritorială, „expunând pe deplin adevărata faţă a Statelor Unite ce subminează pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan„.

Vizita lui Pelosi a înfuriat China, care a răspuns cu teste de lansări de rachete balistice deasupra Taipeiului pentru prima dată şi renunţarea la unele linii de dialog cu Washingtonul, inclusiv pe plan militar şi despre schimbările climatice.

Acest ultim grup de parlamentari americani care vizitează Taiwanul avea programată o întâlnire cu Tsai luni dimineaţă. Biroul ei nu a comentat încă acea întâlnire.

Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul dar sunt obligate prin lege să asigure insulei guvernate democratic mijloace de a se apăra, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Motive de îngrijorare pentru Statele Unite? China și Thailanda au început antrenamentele militare comune

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Argeșul invadat de turiști – AGLOMERAȚIE MAXIMĂ la Mănăstirea Curtea de Argeș și în TOT JUDEȚUL

Publicat

in

De

Argeșul a fost luat cu asalt de zeci de mii de turiști în aceste zile. Curtea de Argeș, Transfăgărășanul , Corbii de Piatră și Campulung Muscel sunt zonele fierbinți unde se inregistreaza trafic infernal și densitate mare de turiști. Polițiștii și jandarmii argeșeni se află și astăzi la datorie, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona lăcașelor de cult de pe raza județului Argeș.
Principalele puncte de pelerinaj în această zi de sărbătoare sunt Mănăstirea Curtea de Argeș și Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung.
Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Argeș recomandă credincioșilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să aibă grijă de bunurile personale și să acorde o atenție deosebită copiilor care îi însoțesc.
De asemenea, jandarmii și polițiștii transmit pe această cale un sincer „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Sfintei Maria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend