Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

La Catedrala Mântuirii Neamului se lucrează la placările cu piatră, tencuiala decorativă şi pictura în mozaic

Avatar

Publicat

in

La Catedrala Naţională din Capitală lucrările se concentrează în prezent pe placările cu piatră, tencuiala decorativă, pictura în mozaic şi subsolurile adiacente.

Inginerul Vlad Florin Popescu a oferit mai multe detalii pentru Basilica.ro cu privire la lucrările efectuate pe şantier.

Publicitate

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

„La turla Pantocrator s-au finalizat placările cu piatră la primele 8 coloane până la capiteluri. La următoarele 6 coloane s-au placat bazele şi se lucrează la placările cu piatră la fusurile acestora”.

De asemenea, la baza turlei Pantocrator s-a început montajul „la ancadramentele cu piatră de la ferestrele aferente cotei +56”.

În ceea ce priveşte turlele mici, acolo se lucrează la tencuieli. „La turlele 1 şi 2 tencuielile pereţilor sunt finalizate. Se lucrează intens la turlele 3 şi 4, dar şi la turla clopotniţă”.

În interiorul lăcaşului de cult se continuă cu montajul mozaicului de la cota +28 în jos.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

În exterior, la subsolurile adiacente, se lucrează „la completarea lucrărilor la scările de acces: beton de protecţie pentru hidroizolaţia cu plumb, completări la parapeţi şi elemente prefabricate”, a mai adăugat inginerul.

El a precizat şi că a fost montată balustrada de inox la lanternou*. Tot acolo va fi executată în perioada următoare o structură metalică suplimentară în vederea placării cu tablă a coloanelor, grinzilor şi plafonului.

Mai multe detalii despre Catedrala Naţională, puteţi afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

*Lanternou (definiţie DEX): Porțiune mai ridicată din acoperișul unei clădiri, prevăzută cu numeroase ferestre pentru a permite luminarea și aerisirea interiorului.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Noi tensiuni în Spania! Destituit, liderul separatist catalan NU acceptă sentința: ‘Nu abandonez şi nu mă resemnez’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul separatist catalan Quim Torra a fost destituit luni de justiţia spaniolă, care a confirmat condamnarea sa pentru “nesupunere” la 18 luni de ineligibilitate, dar a replicat că îşi va continua la nivel european lupta pentru independenţa provinciei, notează AFP, conform agerpres.ro.

“Nu abandonez şi nu mă resemnez”, a spus el într-un discurs în catalană la sediul Generalitat (guvernul autonom la Cataloniei), la Barcelona, înconjurat de membri ai guvernului său.

Publicitate

Quim Torra a adăugat că nu acceptă sentinţa pronunţată în cursul zilei la Madrid de Tribunalul Suprem, cea mai înaltă instanţă judiciară din Spania, care a confirmat că nu poate ocupa funcţii publice timp de 18 luni pentru nesupunere.

Acest verdict “doreşte să răstoarne guvernul Cataloniei”, a spus el, anunţând că vor avea loc noi alegeri regionale şi îndemnând electoratul să facă “un nou plebiscit” pentru independenţă.

DESCOPERIREA care poate salva milioane de vieți – Un spray nazal frânează reproducerea SARS-CoV-2

Confirmarea de către Tribunalul Suprem a condamnării în primă instanţă a lui Quim Torra la 18 luni de ineligibilitate atrage după sine destituirea lui din funcţia de şef al guvernului Cataloniei, o regiune bogată din nord-estul Spaniei cu autonomie extinsă şi care a fost în 2017 scena unei tentative de secesiune.

Quim Torra a fost condamnat în decembrie de tribunalul superior din Catalonia pentru că a refuzat să asculte ordinul de a retrage simboluri separatiste de pe instituţii publice în timpul campaniei electorale pentru legislativele din aprilie 2019.

“Voi duce cauza libertăţii de exprimare şi cauza independenţei la nivelul Europei şi vom câştiga”, a spus el, fără a specifica exact ce acţiuni intenţionează să întreprindă.

Destituirea lui Quim Torra riscă să reanime tensiunile din Catalonia, unde condamnarea în octombrie 2019 a unor lideri separatişti la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017 a antrenat numeroase manifestaţii, dintre care unele au degenerat în violenţe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Vela, după ce PNL a câştigat în Caraş-Severin, unde a candidat ministrul: ‘Vom arăta că se poate și în Banatul de Munte!’

Avatar

Publicat

in

De

Marcel Vela a candidat pentru un post de consilier județean la Caraș – Severin, cu scopul de a urca scorul PNL în județul care era controlat la PSD, după alegerile din 2016. Planul ministrului de Interne a funcționat perfect, iar liberalii au șefia Consiliului Județean și vor da și pe cei doi vicepreședinți.

Mai mult, liberalii dețin majoritatea simplă în plen de unii singuri. „Felicit pe toti candidații, fie că au pierdut sau au câștigat, indiferent de culoarea lor politică. Ca președinte de filială, sunt fericit pentru că vom face majoritatea în CJ si vom arăta că Se Poate și în Banatul de Munte! Le mulțumesc pentru implicare și dăruire colegilor care nu au câștigat și nu au fost și ei eroii și sărbătoriții zilei de ieri. Le spun că pentru mine sunt și vor rămâne și ei eroi, pentru că viața este o luptă. Au pierdut o bătălie dar nu au pierdut războiul!”, a transmis Marcel Vela, liderul PNL Caraș-Severin,, după alegeri, scrie expressdebanat.ro.

Publicitate

Citește și: Rareș Bogdan, anunțul momentului: ‘Vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută’

„Felicit noul Președinte al județului Caraș-Severin, Romeo Dunca, pe toți camarazii care au fost aleși primari, consilierii locali și județeni, urându-le tuturor mult succes în această nouă provocare! Greul abia acum începe și voi fi mereu alături de toți!”, a mai spus Vela.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend