Conecteaza-te cu noi

Campulung

„La Câmpulung nu trebuie să existe deşeuri şi reziduuri periculoase”

Publicat

in

0326d2257ed76b5757de606ad1ef445b.jpgPrefectul Mihail Oprescu şi-a prezentat obiectivele
Noul prefect de Argeş, Mihail Oprescu, şi-a prezentat obiectivele mandatului, în cadrul primei conferinţe de presă susţinute în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Între acestea, un loc prioritar îl va ocupa transparenţa cu care Instituţia Prefectului are de gând să trateze atât relaţia cu mass-media, cât şi cu cetăţenii de pe întreg cuprinsul judeţului. Încă o prioritate este, în opinia noului prefect, fluidizarea accesului cetăţenilor la ghişee din serviciile subordonate (Pemise, Paşapoarte, Apostilă) şi din instituţiile deconcentrate care au, ca obiect de activitate, lucrul cu publicul. În acest sens, Oprescu a promis că, în cel mult două săptămâni, va prezenta un pachet de măsuri ce ar urma să fie aplicat, de comun acord, cu reprezentanţii din conducerea acestor instituţii. „M-am întâlnit cu directorii deconcentratelor şi, în maximum două săptămâni, vom comunica soluţii precise, pentru a simplifica procedurile şi pentru a elimina timpii de aşteptare şi cozile de la ghişee. M-am întâlnit şi cu cei de la Paşapoarte, Permise şi Serviciul de Apostilă şi am solicitat şi acestora soluţii pentru eliminarea cozilor”, a explicat Oprescu.

Prefectul a explicat de ce s-a întors Mariana Ionescu la conducerea Agenţiei  de Mediu

Tot în cadrul conferinţei de presă, prefectul Mihail Oprescu a declarat că în interiorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Piteşti e în derulare un control al Ministerului Mediului. Aceste verificări au început după producerea incendiului pe fosta platformă ARO, când au ars zeci de tone de deşeuri periculoase în hala închiriată de firma ieşeană Global Eco Center. După acest incident, directorul APM Piteşti, Mariana Ionescu, a fost suspendată, iar prefectul Oprescu a explicat că un funcţionar public nu poate fi suspendat mai mult de şase luni şi că în momentul expirării suspendării, automat, funcţionarul se poate întoarce pe postul avut, motiv pentru care, Mariana Ionescu a revenit la conducerea APM Piteşti.

„Mă interesează memoriul pe care l-au semnat locuitorii din Câmpulung”

Prefectul Mihail Oprescu a prezentat şi ce intenţionează să facă în următoarea perioadă, referitor la demersurile întreprinse de locuitorii Câmpulungului, care au cerut plecarea firmei Global Eco Center din Câmpulung, în mod direct, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, şi prin depunerea unei petiţii la Primăria Câmpulung, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu. „Mă interesează în mod primordial situaţia şi memoriul pe care l-au semnat locuitorii din Câmpulung. Tocmai din acest motiv, vreau să am o întâlnire cu primarul municipiului Câmpulung şi cu toţi factorii abilitaţi pe această problemă. Nu cred că putem pune chestiunea în schimbarea sau nu a unui om. Trebuie să rezolvăm faptul în sine. Din punctul meu de vedere, acolo nu trebuie să existe deşeuri şi reziduuri periculoase.”, a mai spus prefectul Mihail Oprescu.

Prima vizită în teritoriu, la Topoloveni

Marţi de dimineaţă, prefectul Mihail Oprescu a mers la Topoloveni, pentru a vedea cum se circulă pe podul al cărui parapet s-a aplecat spre albia Râului Cârcinov, existând pericol de prăbuşire. La faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale Poliţiei Rutiere şi ale secţiei Drumuri Naţionale Argeş, care au intervenit în apropierea oraşului Topoloveni, pe DN 7, spre a opri traficul rutier pe un sens şi pentru a stopa circulaţia pietonală pe un pod cu probleme. Potrivit informaţiilor primite de la prefectul Mihail Oprescu, un parapet şi trotuarul de pe podul respectiv s-au aplecat spre albia Râului Cârcinov. Autorităţile locale speră ca în perioada următoare să fie alocate fonduri pentru reabilitare şi consolidare. Podul este construit în anul 1979 şi de atunci nu a fost niciodată reabilitat. Problemele au fost generate, din câte se pare, de un pilon al podului, care este, cel mai probabil, afectat de eroziunea solului şi nu mai are stabilitate. „Se lucrează în zonă şi sunt echipajele celor de la Drumuri Naţionale Argeş, dar şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere. Am fost acolo cu primarul Gheorghiţă Boţârcă şi se circulă pe o singură bandă. Sperăm să se rezolve repede situaţia, iar traficul va fi reluat în condiţii normale.”, a declarat prefectul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Mașina lovită de tren la Curtea de Argeș –

Publicat

in

De

In urmă cu puțin timp, la Curtea de Argeș, un autoturism a acroșat de tren.
Din primele date, conducătoarea autoturismului, dar nici alte persoane, nu ar fi suferit leziuni.
Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș sunt la fața locului pentru primele măsuri.
Revenim cu detalii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Argeșul invadat de turiști – AGLOMERAȚIE MAXIMĂ la Mănăstirea Curtea de Argeș și în TOT JUDEȚUL

Publicat

in

De

Argeșul a fost luat cu asalt de zeci de mii de turiști în aceste zile. Curtea de Argeș, Transfăgărășanul , Corbii de Piatră și Campulung Muscel sunt zonele fierbinți unde se inregistreaza trafic infernal și densitate mare de turiști. Polițiștii și jandarmii argeșeni se află și astăzi la datorie, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona lăcașelor de cult de pe raza județului Argeș.
Principalele puncte de pelerinaj în această zi de sărbătoare sunt Mănăstirea Curtea de Argeș și Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung.
Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Argeș recomandă credincioșilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să aibă grijă de bunurile personale și să acorde o atenție deosebită copiilor care îi însoțesc.
De asemenea, jandarmii și polițiștii transmit pe această cale un sincer „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Sfintei Maria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend