Conecteaza-te cu noi

Pitesti

La Bascov se lucrează de zor la extinderea reţelei de canalizare

Publicat

in

Inca din primavara acestui an, în comuna Bascov se lucrează la extinderea reţelei de canalizare. Realizată în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A. în cadrul unui mare proiect de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare, investiţia vizează mai multe sate şi străzi ale comunei. Prin intermediul proiectului „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Merişani şi Bascov”, în comuna Bascov  vor fi executate lucrări atât la reţeaua de canalizare, cât şi la reţeaua de apă.
Pe reţeaua de apă se au în vedere următoarele lucrări: reabilitarea reţelei de distribuţie apă pentru aproximativ 1,4 km; extinderea reţelei de distribuţie apă pentru aproximativ 4,8 km (inclusiv subtraversări); instalare cămine pe conducte, hidranţi de incendiu şi contorizare consumatori; execuţia a 3 puncte de măsură clor şi presiune. În ceea ce priveşte canalizarea, investiţiile vizează următoarele lucrări: extinderea reţelei de canalizare gravitaţională pentru aproximativ 19,4 km (inclusiv subtraversări); instalare cămine pe conducte şi racordare consumatori; execuţia a 9 staţii de pompare apă uzată şi execuţia conductelor de refulare aferente în lungime de aproximativ 3,4 km (inclusiv traversări). Proiectul face parte dintr-unul mai amplu, „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, implementat de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, operatorul regional pentru judeţul Argeş, şi de el beneficiază aproximativ 224.000 de argeşeni, printre care şi cetăţeni ai comunei Bascov. Proiectul, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu prin Axa prioritară 1 – „Extinderea şi modernizarea sistemelor  de apă şi apă uzată”, are o valoare totală eligibilă de 434.205.197 lei, din  care 324.736.033 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii  Europene prin Fondul de Coeziune.
La finalul lucrărilor, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Stancu,  administraţia locală va efectua pietruiri și asfaltări pentru a reface drumurile afectate de lucrări.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ARGEȘ – Mașina Poliției a lovit un tânăr de 18 ani la o trecere de pietoni

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliție Pitești, aflat în patrulare, a fost implicat într-un eveniment rutier cu pieton, pe raza de competență. Mai exact, la o trecere de pietoni, mașina poliției a lovit un tânăr de 18 ani care se angajase on traversarea strazii pe zebră. Din fericire, în urma evaluării de către echipajul medical solicitat la fața locului, a rezultat că tânărul implicat nu a suferit leziuni. La acest moment, polițiștii rutieri desfășoară verificări pentru stabilirea naturii evenimentului rutier și luarea măsurilor legale care se impun. Revenim cu date, în funcție de rezultatul verificărilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sebi David este noul Manager al Casei de Cultură Bascov- Avertismentul Lorenei Toma

Publicat

in

De

Cunoscutul interpret de muzică populară, Sebi David, este noul manager al Casei de Cultură Adriana Trandafir din Bascov. Acesta a câștigat concursul de proiecte de management organizat după ce instituția a rămas fără manager la începutul acestui an.  Tânărul manager are toate premisele și toate condițiile pentru a continua cu succes proiectele începute si derulate cu migală și pasiune de fostul manager. Am contactat-o pe Lorena Toma pentru a afla ceea ce crede despre succesorul ei la una dintre cele mai active si performante instituții de cultură din Argeș. ” Mă bucur că un tânăr precum Sebi va continua munca mea acolo. Îl cunosc bine și am mare încredere în el dar nu-mi cereți să fac previziuni cu privire la performanțele sale ca manager. Să-l lăsăm să muncească și il asigur ca am lăsat acolo un colectiv bine închegat și o bază solidă sau , dacă vreți , o ștachetă mult înâlțată de la care poate pleca și performa ușor. Desigur, nu voi ezita să fiu prima care-l va trage de urechi dacă va călca pe bec”, ne-a declara Loren Toma, fostul manager.

Noul manager, Sebi David, vine la Casa de Cultură Bascov având în spate o carieră de succes în lumea artistică. A activat ca solist vocal în cadrul Ansamblului ,,Doina Bascovului ” timp de 8 ani de zile și a fost sef de promotie, licențiat în muzică si telogie. A avut numeroase apariții la posturile naționale de televiziune și are multe conexiuni în zona de folclor și tradiții populare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend