Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

La asta nu se mai aștepta nimeni! Cazurile grave și internărie cu COVID 19 se prăbușesc în China

Publicat

in

Febra COVID și spitalizările de urgență au ajuns la apogeu în China, iar numărul pacienților COVID spitalizați continuă să scadă, a declarat sâmbătă un oficial chinez din domeniul sănătății, citat de Reuters. La nivel național, „numărul de vizitatori ai clinicilor de febră se află în general pe o tendință de scădere după ce a atins un vârf, atât în orașe, cât și în zonele rurale”, a declarat Jiao Yahui, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Mediafax.

NATIONAL

Papa Francisc a decis să îi pedepească și pe homosexualii și pedofilii catolici laici

Publicat

in

Vaticanul a publicat sâmbătă un amendament la dreptul canonic în ceea ce priveşte lupta împotriva agresiunilor sexuale în Biserica Catolică, extinzând răspunderea penală şi asupra liderilor catolici laici care conduc asociaţii recunoscute de Sfântul Scaun, şi subliniind că atât minorii, cât şi adulţii pot fi victime ale abuzurilor, relatează AFP şi Reuters.

Papa Francisc a emis în 2019 un „motu proprio” – o scrisoare emisă direct de papă care modifică legislaţia internă a Bisericii universale (drept canonic) – făcând obligatoriu pentru toţi preoţii şi membrii ordinelor religioase să raporteze orice suspiciune de agresiune sexuală şi făcându-i direct răspunzători pe episcopi pentru orice abuz comis de ei sau muşamalizat, scrie agerpres.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

Hochei – Erste Liga: FTC-Telekom a câştigat cu 3-2 meciul împotriva echipei ACSH Gheorgheni

Publicat

in

ACSH Gheorgheni a fost învinsă de FTC-Telekom cu scorul de 3-2 (3-1, 0-0, 0-1), sâmbătă, la Budapesta, în al patrulea meci al finalei Erste Liga la hochei pe gheaţă, informează Agerpres.

Ferencvaros are 3-1 în la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga trofeul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend