Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La 85 de ani trăieşte în casa altuia cu teama că îi cade tavanul peste ea

Avatar

Publicat

in

Într-una din multele case din zona centrală a Câmpulungului, ce stau să se dărâme la orice rafală de vânt ceva mai puternică, locuieşte cu chirie o femeie de 85 de ani împreună cu nepotul ei de 40 ani.
Gheorghiţa Badiu a ajuns chiar în faţa Consiliului Local pentru a-şi spune povestea, însă aleşii au trimis-o către Comisia Socială, unde coada la cereri pentru o locuinţă este interminabilă.
Proprietarii imobilului ruină de pe strada Brâncoveanu par a i total dezinteresaţi de stare casei şi posibil doar s-aştepte ca aceasta să se dărâme ca astfel să scape şi de chiriaşii ce locuiesc acolo fără plată încă dinainte de 1989.
Gheorghiţa Badiu este văduvă de 8 ani şi are un nepot de 40 de ani, Ion Badiu, care o mai ajută. Femeia are o pensie de 400 de lei, iar locul unde îşi trăieşte bătrâneţea este o casă mai degrabă a groazei decât una buna de locuit. Bătrâna locuieşte în respectivul imobil prin bunăvoinţa proprietarilor, care i-au pus la dispoziţie o cameră cu pereţii mâncaţi de mucegai şi tavanul găurit.
Femeia ne-a povestit cu lacrimi în ochi că de fiecare dată când plouă se urcă târâş la etajul casei să golească găleţile puse pentru a strânge apa ce curge şuvoaie prin ceea ce a mai rămas din acoperişul clădirii.
Singurii consilieri sensibilizaţi de soarta bătrânei, Ionică Udrea şi Nicolae Dumitrescu au solicitat Comisiei Sociale să găsească o soluţie urmând ca problema să fie discutată la nivel de comisie şi să se găsească pentru aceasta un spaţiu locativ adecvat. baba (1)
„Mă rog la Dumnezeu să nu cadă acoperişul pe mine în vreo noapte. Acum că domnul Ionică m-a dus la Consiliu, şi că domnul de acolo, parcă Dumitrescu, mi-a promis că mă va ajuta, sper să mor şi eu de bătrâneţe, cu o lumânare la cap, nu zdrobită de casa care stă să se prăbuşească. Locuim în casa asta de peste 5 decenii. Pe proprietarii casei i-am cunoscut împreună cu soțul meu de mult timp. Au fost niște oameni deosebiți. Pe vremea lui Ceaușescu le plăteam chirie, 300 de lei, și am făcut acest lucru până în 1990. Casa nu a arătat așa, dar s-a degradat odată cu trecerea timpului. Noi tot am reparat la ea, dar acum nu se mai poate face nimic. Ați văzut și dumneavoastră că pereții sunt umezi, când plouă, apa ne intră în casă, iar pereții sunt practic, ca niște bureți îmbibați cu apă. Soțul meu a lucrat ca zidar, iar eu am mai lucrat ca femeie de serviciu și am o pensie de 400 lei. Casa s-a baba (4)deteriorate așa rău de vreo doi ani încoace. Proprietarii ne-au spus să ne căutăm o camera ceva, că nu se mai poate trăi așa. Nu ne dau afară din casă. Dar, avem dosar făcut la Primărie, încă de pe vremea lui Călin Andrei. Am fost la el și i-am spus situația mea dar mi-a spus că nu are ce locuință să-mi dea doar dacă vreau în Blocul 17 unde nu este apă şi lumină.”, ne-a mai precizat bătrâna.
Cert este că numărul cererilor pentru o locuinţă este extrem de mare, iar situaţii de acest gen sunt destule la nivel de Câmpulung. Însă situaţia femeii este una destul de delicată şi rămâne de văzut ce soluţie va găsi primăria pentru a o rezolva.

baba (8)baba (2)baba (5)baba (6)baba (7)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vineri va fi protest în fața Primăriei conduse de Piedone! Părinții și copiii ies în stradă

Avatar

Publicat

in

De

Protest în fața Primăriei Sectorului 5, aflată sub comanda edilului Cristian Popescu Piedone.

Vineri, 26 februarie, începând cu orele 11:30, aproximativ 100 de părinți și copii din Sectorul 5 al Capitalei vor protesta în fața primăriei locale împotriva încercărilor repetate făcute de primarul Cristian Popescu Piedone în sensul închiderii programului”Academia Copiilor”.

Proiectul, demarat încă din anul 2018, oferă servicii sociale, educaționale și culturale before și after school pentru un număr de 361 de copii, fiind un real ajutor pentru părinții din Sectorul 5. Practic, pentru o contribuție proprie de 250 de lei, copiii înscriși beneficiază de un program de before&after-school cu activități cultural-educative, mese asigurate (mic dejun, masă principală cu doua feluri de mâncare, gustare și fructe proaspete) și transport de la centre la școală și de la școală înapoi la centre. Mare parte din finanțare era asigurată de Primăria Sectorului 5, care acum invocă motive neîntemeiate legal atât pentru suprimarea proiectului, cât și pentru neplata contribuției proprii, restante de aproape patru luni.

În prezent sunt înscriși în program 361 de copii, însă cu acordul Primăriei Sectorului 5 și al Consiliului Local exista posibilitatea de a înscrie până la 600 de copii, proiectul fiind aprobat a se desfășura cel puțin până în luna septembrie a anului curent”, a declarat Alina Cimpoieru, Președintele Asociației „Colorăm Zâmbete”.

La această dată avem aproximativ 300 de copii care sunt pe listele de așteptare, ceea ce arată că există o nevoie locală majoră pentru serviciile pe care le oferim, dar și o calitate ireproșabilă a acestora. La modul ideal ne doream să mai deschidem noi sedii astfel încât să putem răspunde pozitiv tuturor solicitărilor de înscriere, mai ales că vedem în numărul mare de cereri un strigăt de ajutor al părinților din sector.”

Nu înțelegem altfel decât politic presiunea pusă în sensul desființării proiectului și, de asemenea, bănuim interese meschine ale unor noi angajați ai Primăriei, care au, între altele, rude cu afaceri în domeniu și ar dori preluarea activităților. De câteva luni suntem permanent hărțuiți, amenințați și șicanați. Ce vor face acești copii dacă proiectul se închide? Vorbim de copii mici, care au nevoie de sprijin, în condițiile în care nu pot merge la școală. Ce vor face de mâine părinții, care trebuie să meargă zilnic la muncă și nu au venituri suficiente pentru a putea să plătească servicii private?” – a afirmat Alina Cimpoieru, Președintele Asociației „Colorăm Zâmbete”.

Proiectul „Academia Copiilor”, este desfășurat de Asociația Colorăm Zâmbete în parteneriat cu Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” și este finanțat prin aportul propriu al Asociației (prin cotizația lunară a parinților) și prin fonduri de la Primaria Sectorului 5.

Vezi și

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Elevii pot merge la cursuri în alte școli decât cele în care sunt înscriși. Vezi condițiile!

Avatar

Publicat

in

Elevii care nu au avut acces la tehnologie şi internet în timpul desfăşurării cursurilor didactice în sistem online, precum şi cei care se află în situaţie de corigenţă la finalul primului semestrul al acestui an şcolar sau care au nevoie de ajutor în parcurgerea materiei şcolare vor putea să urmeze cursurile programului „Şcoală după şcoală” pentru orele remediale, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, oficializat miercuri. Părinţii vor putea să îşi înscrie chiar de astăzi copiii pentru activităţile remediale.

Pentru acest program sunt eligibili elevii până în clasa a VIII-a inclusiv, aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii şi/sau în risc ori în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la şcoala online, precum şi elevii care aparţin grupurilor vulnerabile sau dezavantajate economic, cum sunt elevii din mediu rural, romii sau cei cu dizabilităţi.

Documentele de care au nevoie elevii pentru a se înscrie în acest program sunt următoarele:

-pentru cei care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la şcoala online: o solicitare scrisă a părintelui sau reprezentatul legal al elevului depusă la unitatea de învăţământ, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă să elevii nu au putut urma cursurile şcolii online;

-pentru elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină: lista elevilor corigenți sau cu situația neîncheiată la sfârșitul semestrului precedent prezentată de către unitatea de învățământ;

-pentru elevii care din alte motive au nevoie de activitate remedială: rezultate școlare/rezultate la evaluarea inițială de la începutul semestrului prezentate de unitatea de învățământ.

Unităţile de învăţământ care vor oferi programul „Şcoală după şcoală” vor fi stabilite de către inspectoratele şcolare, pe baza listelor cu elevii eligibili primite de la şcoli. Elevii aleşi vor putea să participe la orele remediale susţinute de alte şcoli decât cele la care sunt înscrişi, dacă la cele de care aparţin nu se organizează aceste clase.

În cadrul claselor remediale, o grupă va fi formată din 12 elevi, iar pe lună elevii vor participa la 20 de ore de activităţi remediale, cu prezenţă fizică în clasă. Aceste ore vor putea fi realizate şi pe durata vacanţelor şcolare, în cazul pregătirii elevilor pentru examenele de corigenţă sau de încheiere a situaţiei şcolare.

Ordinul ministerului prevede şi un calendar pentru acest program:

-25 februarie –2 martie 2021: informarea de către şcoli a potenţialilor beneficiari şi părinţii lor de existenţa programului, prin afişarea prevederilor legale la loc vizibil şi pe site-ul şcolii;

-3 martie: depunerea de către părinţi a solicitărilor scrise de înscriere a elevului în program;

-4 martie: transmiterea de către şcoli a listelor cu elevii eligibili;

-5 martie: stabilirea de către inspectoratele şcolare a şcolilor care vor realiza ore remediale;

-8 martie: începerea activităţilor remediale în cadrul programului „Şcoală după şcoală” de către unităţile de învăţământ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend