Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kylian Mbappe va juca la Real Madrid, anunță Marca

Publicat

in

Red. Sport • HotNews.ro

Jurnaliștii de la Marca titrează luni: Kylian Mbappe va juca la Real Madrid începând din sezonul viitor. În vârstă de 23 de ani, atacantul francez este unul dintre cei mai importanți jucători din fotbalul mondial.

Kylian MbappeFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mbappe va fi liber de contract după 30 iunie, iar Real Madrid l-a dorit cu insistență și la finalul sezonului trecut. Cele două cluburi, PSG și Real, nu s-au înțeles asupra sumei de transfer, iar Kylian a rămas pe Parc des Princes.

Kylian Mbappe și contractul care-l așteaptă la Real Madrid

Starul francez va semna un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane, iar la nivel de salariu Mbappe va primi mai puțin decât îi promisese PSG pentru o prelungire a înțelegerii.

Unele surse precizau că atacantul va primi undeva în jurul a 25 de milioane de euro pe sezon la gruparea de pe Santiago Bernabeu. În plus, atacantului i s-a promis un bonus impresionant la semnătură: 100 de millioane de euro.

În această stagiune, Mbappe a marcat 25 de goluri în Ligue 1, cucerind încă un titlu de campion al Franței alături de PSG.

Kylian evoluează la Paris din 2017, atunci când a fost transferat de la AS Monaco.

Conform Transfermarkt, Kylian Mbappe este cotat în acest moment la 160 de milioane de euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Acuzată de corupţie, compania de software Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Publicat

in

De

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA (SEC) 23 de milioane de dolari, sumă reprezentând o amendă şi câştiguri ilicite obţinute în urma mituirii unor oficiali străini pentru a obţine contracte, relatează marţi agenţia EFE.

Acest acord între Oracle şi SEC a fost fost dezvăluit de cea din urmă într-un comunicat transmis presei.

Potrivit SEC, subsidiarele Oracle din Turcia, India şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au creat şi folosit fonduri speciale pentru mituirea responsabililor în vedere încheierii de contracte, potrivit Agerpres.

În cazul Turciei şi EAU, comisia menţionată a descoperit în plus că o parte din acele fonduri erau folosite pentru a plăti călătorii ale respectivilor oficiali şi familiilor acestora la conferinţe tehnologice sau excursii în California.

”Această afacere demonstrează nevoia imperioasă de a menţine controale interne de contabilitate asupra întregului ansamblu de operaţiuni ale unei companii”, a subliniat în comunicat şeful unităţii anticorupţie a SEC, Charles Cain.

Compania nu a recunoscut faptele, dar s-a angajat să plătească SEC suma de 8 milioane de dolari reprezentând venituri ilicite, plus o amendă de 15 milioane de dolari.

Oracle a mai fost amendată de SEC şi în anul 2012, după ce această instituţie a descoperit că filiala indiană a companiei americane crease un fond paralel de milioane de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea imnului naţional la meciul de fotbal Bulgaria-Macedonia de Nord

Publicat

in

De

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea publică a imnului naţional bulgar la meciul de fotbal de luni, la Skopje, dintre echipele naţionale ale Bulgariei şi Republicii Macedonia de Nord, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe şi adjunctul ministrului de externe, Kostadin Kodzhabashev.

Discursul de ură împotriva Bulgariei şi a bulgarilor de pe tribunele stadionului naţional din Skopje este o negare fără echivoc a valorilor fundamentale ale societăţilor democratice contemporane şi este în contrast puternic cu principiile şi normele europene de comportament, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Recunoaştem reacţia Ministerului de Externe al Republicii Macedonia de Nord care a denunţat discursul instigator la ură în timpul meciului de fotbal. În acelaşi timp, cerem autorităţilor de la Skopje să ia măsuri ferme şi ireversibile pentru eradicarea agresiunii anti-bulgare în spaţiul public din ţară”.

„Reamintim că prin Tratatul de prietenie, bună vecinătate şi cooperare din 2017 şi protocoalele bilaterale la acesta semnate în 2019 şi 2022, cele două ţări şi-au declarat ferm angajamentul de a lua măsuri eficiente împotriva discursului instigator la ură”.

„Menţinerea progresului realizat în dialogul politic în ultimele luni impune ca astfel de acte să devină un lucru al trecutului pentru totdeauna. Numai în acest spirit cele două ţări vor putea să întoarcă o nouă pagină în relaţiile lor, bazate pe respect reciproc şi bună vecinătate”, se arată în comunicat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend