Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kristalina Georgieva, în linie dreaptă spre șefia FMI – Fondul ridică un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării sale

Publicat

in

Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că boardul său executiv a propus eliminarea limitei de vârstă pentru cei care ocupă postul de director general al instituţiei financiare, renunţând astfel la un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării candidatului european, Kristalina Georgieva, pentru acest post, informează AFP şi Reuters, conform agerpres.ro

În prezent regulile interne ale FMI cer ca directorul general să aibă vârsta sub 65 de ani în momentul preluării postului şi că nu poate să ocupe acelaşi post după ce a împlinit 70 de ani. Kristalina Georgieva, care anterior a ocupat postul de director general al Băncii Mondiale, a împlinit 66 de ani săptămâna trecută. 

Publicitate

Într-un comunicat de presă, FMI a precizat că boardul său executiv, format din 24 de membri, a recomandat ca eliminarea limitei de vârstă să fie aprobată de consiliul guvernatorilor FMI, instanţă ce include reprezentanţi din toate cele 189 de state membre ale Fondului. Procedura de vot ar urma să se deruleze în perioada cuprinsă între 21 august şi 4 septembrie, iar pentru adoptarea modificărilor este suficientă o majoritate simplă.

Tudorel Toader, reacție la decizia PSD-ALDE de a respinge amnistia și grațierea: acum este mai simplu de înțeles

Potrivit FMI, eliminarea limitei de vârstă pentru postul de director general va aduce normele care se aplică postului de director general în linie cu cele pentru alte posturi de conducere de la FMI, directori şi guvernatori, precum şi cu cele care se aplică postului preşedinte al Băncii Mondiale. Niciuna din aceste poziţii nu este supusă unei limite de vârstă, a precizat FMI. 

Kristalina Georgieva a fost desemnată de Uniunea Europeană pentru a-i succeda în funcţie lui Christine Lagarde, prima femeie care a condus vreodată Fondul Monetar Internaţional. Începând cu data de 31 octombrie 2019, Christine Lagarde urmează să preia postul de postul de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) de la Mario Draghi. 

Conform unei tradiţii nescrise, care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale (BM) şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea BM a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la şefia Fondului Monetar Internaţional.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Spania: Aproape 100.000 de nurci americane, pozitive la coronavirus, vor fi sacrificate

Publicat

in

De

Regiunea spaniolă Aragon (nord-est) a anunțat joi că a ordonat sacrificarea a aproape 100.000 de nurci americane (sau vizoni) într-o crescătorie în care aproape 90% dintre animale au fost testate pozitiv la noul coronavirus, scrie AFP.

“Vorbim de sacrificarea obligatorie a tuturor animalelor care fac parte din această exploatație”, respectiv 92.700 specimene din aceste mamifere foarte apreciate pentru blana lor, a explicat un responsabil regional, Joaquin Olona, într-o conferință de presă.

Crescătoria, situată în localitatea Puebla de Valverde, era supusă din 22 mai unei măsuri de “imobilizare preventivă”, care interzicea ieșirea animalelor sau a produselor derivate, după ce șapte angajați au fost testați pozitiv, a precizat el.

Publicitate

De atunci, autoritățile au efectuat în mod regulat teste PCR pe animale, până când 87% din eșantioane s-au dovedit pozitive la testele al căror rezultat a fost cunoscut în 13 iulie, determinând autoritățile să ordone sacrificarea animalelor, pentru a “evita riscurile pentru populație”, a explicat Olona.

Focarul de contagiune a avut la origine un angajat infectat în afara fermei, singura crescătorie de nurci din Aragon, iar autoritățile cred că animalele ar putea să fi fost contaminate de salariați.

Dar nu este posibil să se concluzioneze cu certitudine “dacă există o transmisie de la animale la oameni sau invers”, a subliniat Olona.

În Olanda, zeci de mii de nurci din circa 20 de crescătorii au fost sacrificate de la începutul pandemiei, după ce au fost detectate infectate.

În mai, autoritățile olandeze au stabilit că doi angajați au contactat “foarte probabil” boala în contact cu nurcile, ceea ce ar putea constitui primul caz cunoscut de transmisie de la animal la om, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Spania, una dintre țările europene cele mai afectate de epidemie, cu peste 28.400 de morți, a reușit să reducă ritmul de infectare la minimum în iunie, dar în ultimele zile se constată o creștere a cazurilor, cu peste 120 de focare active.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CEDO a condamnat Ungaria pentru că nu a permis unei femei să-și schimbe genul în bărbat

Publicat

in

De

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis joi că Ungaria a încălcat drepturile unui transgender iranian prin faptul că a refuzat schimbarea numelui şi genului înregistrate oficial, informează dpa.

Citește și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile .

Publicitate

CEDO a notat că o femeie din Iran (33 de ani) care s-a identificat drept bărbat de la o vârstă timpurie a primit azil în Ungaria în anul 2015 întrucât a fost persecutată în Iran din cauza identităţii sale de gen.

Totuşi, atunci când a solicitat în anul următor schimbarea numelui şi genului oficiale, autorităţile ungare i-au comunicat că nu există nicio procedură pentru a face acest lucru în cazul refugiaţilor.

În iunie 2018, Curtea Constituţională a Ungariei a confirmat că nu există niciun temei juridic pentru recunoaşterea schimbării numelui sau a genului pentru cetăţenii străini rezidenţi legal.

Situaţia a fost neconstituţională şi în aceste condiţii s-a solicitat parlamentului să găsească o soluţie până la finalul lui 2018, dar potrivit CEDO aleşii ungari nu au dat curs până acum acestei cereri.

CEDO a explicat că, prin faptul că nu i-a oferit bărbatului acces la procedura juridică de recunoaştere a genului, Ungaria a încălcat fără niciun motiv dreptul lui la respectarea vieţii private.

Conform hotărârii CEDO, autorităţile ungare vor trebui să-i plătească bărbatului daune în valoare de 6.500 de euro. Decizia nu poate contestată în apel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend