Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kremlinul nu se aşteaptă la progrese majore de la întâlnirea virtuală dintre Vladimir Putin și Joe Biden

Publicat

in

Kremlinul a anunţat luni că nu se aşteaptă la ”progrese majore” de la întâlnirea virtuală dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, prevăzută marţi, în toiul unor tensiuni între Moscova şi Washington, relatează AFP.

”Este dificil să te aştepţi la progrese majore ale acestor negocieri”, a apreciat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţii ruse de presă.

Citește și: Joe Biden și Vladimir Putin vor avea marţi o întrevedere prin videoconferinţă

El consideră că este puţin probabil să se facă ordine în harababura relaţiilor ruso-americane ”în cele câteva ore” ale acestei reuniuni, potrivit News.ro.

”Să sperăm cel puţin că cei doi lideri vor putea să-şi prezinte unul celuilalt îngrijorările, să formuleze aceste îngrijorări în mod clar şi să le răspundă”, a adăugat el.

”Chiar dacă relaţiile noastre bilaterale se află în continuare într-o stare tristă, există o animare în anumite domenii, un dialog care începe”, a mai declarat Peskov.

În opinia sa, ”chiar dacă acest dialog nu ajunge pentru moment la unisonul poziţiilor, acordurilor, este mai bine să comunici”.

Această întâlnire prin videoconferinţă a lui Vladimir Putin cu Joe Biden este foarte aşteptată mai ales din cauza unor tensiuni sporite în centrul cărora se află situaţia în Ucraina.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali acuză Rusia de faptul că a comasat trupe şi blindate la frontieră, în vederea unui atac.

Moscova a negat în mai multe rânduri orice voinţă belicoasă şi a acuzat Occdentul de o multiplicare a unor ”provocări”, prin efectuarea unor exerciţii militare la Marea Neagră, un spaţiu pe care Rusia îl consideră drept ”curtea” sa.

Ucraina este sfâşiată din 2014 de un război, care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, între Kiev şi separatişti proruşi, în Donbas (est), pe care Moscova este acuzată de către Occident că îi susţine.

Războiul a izbucnit după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Primul caz de Flurona, înregistrat în Moldova: Pacientul are doar 5 ani

Publicat

in

De

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de „Flurona” – termenul folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană sau co infecție cu gripă și COVID-19.

Este vorba despre un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră, transmite Replicamedia.md.

„Marți, a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

De menționat că, la începutul lunii ianuarie a acestui an, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Israelul a raportat primul caz de „Flurona”, infectarea simultană cu SARS-CoV-2 şi virusul gripei sezoniere

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Florin Cîțu CERE ANCHETĂ în cazul Huawei – Câciu: E decizia instituțiilor statului

Publicat

in

De

Președintele PNL Florin Cîțu cere organelor competente să deschidă o anchetă în cazul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, care este acuzat că ar fi făcut lobby pentru Huawei, companie aflată pe lista neagră  a SUA și a partenerilor strategici din cauza acuzațiilor de spionaj.

“Eu, când eram premier, am procedat altfel, și nu am permis un astfel de lobby. Eu aș fi văzut lucrurile altfel. E o decizie a instituțiilor statului să vadă dacă lucrurile stau altfel”, a declarat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend