Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kremlinul nu se aşteaptă la progrese majore de la întâlnirea virtuală dintre Vladimir Putin și Joe Biden

Publicat

in

Kremlinul a anunţat luni că nu se aşteaptă la ”progrese majore” de la întâlnirea virtuală dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, prevăzută marţi, în toiul unor tensiuni între Moscova şi Washington, relatează AFP.

”Este dificil să te aştepţi la progrese majore ale acestor negocieri”, a apreciat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţii ruse de presă.

Citește și: Joe Biden și Vladimir Putin vor avea marţi o întrevedere prin videoconferinţă

El consideră că este puţin probabil să se facă ordine în harababura relaţiilor ruso-americane ”în cele câteva ore” ale acestei reuniuni, potrivit News.ro.

”Să sperăm cel puţin că cei doi lideri vor putea să-şi prezinte unul celuilalt îngrijorările, să formuleze aceste îngrijorări în mod clar şi să le răspundă”, a adăugat el.

”Chiar dacă relaţiile noastre bilaterale se află în continuare într-o stare tristă, există o animare în anumite domenii, un dialog care începe”, a mai declarat Peskov.

În opinia sa, ”chiar dacă acest dialog nu ajunge pentru moment la unisonul poziţiilor, acordurilor, este mai bine să comunici”.

Această întâlnire prin videoconferinţă a lui Vladimir Putin cu Joe Biden este foarte aşteptată mai ales din cauza unor tensiuni sporite în centrul cărora se află situaţia în Ucraina.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali acuză Rusia de faptul că a comasat trupe şi blindate la frontieră, în vederea unui atac.

Moscova a negat în mai multe rânduri orice voinţă belicoasă şi a acuzat Occdentul de o multiplicare a unor ”provocări”, prin efectuarea unor exerciţii militare la Marea Neagră, un spaţiu pe care Rusia îl consideră drept ”curtea” sa.

Ucraina este sfâşiată din 2014 de un război, care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, între Kiev şi separatişti proruşi, în Donbas (est), pe care Moscova este acuzată de către Occident că îi susţine.

Războiul a izbucnit după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici! Ce au descoperit oamenii de știință

Publicat

in

De

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea drept urmare astmul și alergiile pe viață. Cuvântul cheie este însă ”timpurie”, subliniază oamenii de știință.

Concret, studiul a arătat că rozătoarelor expuse la antibiotice în primele zile de viață li s-a modificat flora intestinală, ceea ce le-a afectat și sistemul imunitar, făcându-i mai susceptibili la alergenii comuni, scrie IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Mucosal Immunology.

E prima dovadă solidă a unei legături cauzale între antibioticul administrat în copilărie și apariția astmului și alergiilor, mai târziu, se notează în raport.

Sfatul specialiștilor e simplu: antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici, pentru că riscul apariției unor astfel de probleme, pe termen lung, este considerabil, după cum a explicat autorul studiului, Martin Blaser.

În cadrul experimentului, rozătoarele au fost expuse la azitromicină sau amoxicilină în primele nouă zile de viață. Deloc întâmplător, acestea sunt și cele mai prescrise antibiotice în cazul copiilor. Ambele au dat aceste efecte, dar în cazul primului antibiotic au fost și mai pronunțate.

Interesant este că, la maturitate, cele două antibiotice nu mai au același efect, semn că e importantă ”fereastra” în care acestea sunt administrate, când vine vorba despre posibila apariție a astmului și alergiilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Valentin Gheorghe, debut cu un gol superb în campionatul Turciei

Publicat

in

De

​Valentin Gheorghe, internațional român împrumutat de FCSB la Umraniyespor, a debutat cu gol la noua sa echipă într-un meci contra lui Fenerbahce din campionatul Turciei.

Valentin GheorgheFoto: Valentin Gheorghe / Instagram

În vârstă de 25 de ani, Gheorghe a fost întrodus în minutul 64 și a avut nevoie de doar trei minute pentru a marca.

Noul jucător al echipei turce a șutat din afara careului fără preluare direct în poarta lui Fenerabahce.

Partida s-a terminat 3-3, Umraniyespor fiind egalată în prelungiri.

FCSB l-a împrumutat pentru doar 50.000 de euro pe Valentin Gheorghe, iar turcii îl pot transfera definitiv dacă sunt mulțumiți de evoluțiile lui.

Rezumatul partidei dintre Umraniyespor și Fenerbahce

*Golul lui Valentin Gheorghe este la minutul 1:40

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend