Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor să-i pregătească pe ruși pentru o înfrângere în războiul din Ucraina

Publicat

in

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor rusești și presei de propagandă să îi pregătească pe ruși pentru o posibilă înfrângere în războiul din Ucraina, afirmă serviciul de informații militare al Ucrainei, citat de Ukraîinska Pravda.

Vladimir Putin la televizorFoto: Alexander Ryumin /TASS / Profimedia Images

„Pentru a schimba percepția rușilor despre ‘invincibilitatea’ militară și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media rusă a primit ordin să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca fiind o confruntare armată între Federația Rusă și toate țările Uniunii Europene și NATO”, afirmă serviciul de informații al armatei ucrainene.

Acesta afirmă că analiștii și consilierii politici ai Kremlinului au recomandat acest lucru pentru a reduce rușinea unei eventuale înfrângeri, prezentând-o ca fiind în fața unui adversar mult mai puternic decât doar Ucraina.

Serviciul ucrainean de informații mai susține că șefii televiziunilor rusești, canalele de propagandă de pe internet și „armata de boți pro-Putin” sunt deja instruiți să treacă la această nouă politică de informare care include și inocularea unei „încrederi oarbe în politicile dictatorului de la Kremlin.

Îi pregătesc televiziunile de la Moscova pe ruși pentru o posibilă înfrângere?

Deși este posibil ca această informație să facă parte din războiul informațional dus de Kiev, jurnaliștii cotidianului La Libre Belgique evocau luni un caz bizar de la postul Rossiya 1 în care unui colonel rus în rezervă i s-a permis să explice de ce decretarea mobilizării generale nu ar ajuta campania militară din Ucraina.

„Cât de curând putem primi primul regiment de avioane de luptă? Nu înainte de Anul Nou”, începe colonelul Mihail Hodarianok. „Nave noi? Nu înainte de doi ani”, continuă el. „Și când va fi gata o nouă divizie de tancuri? În cel puțin 90 de zile”, explica acesta, cu o zi înainte de Ziua Victoriei.

Hodarianok a explicat de asemenea că Rusia nu are în rezervă echipamente și arme moderne:

„Trimiterea soldaților cu armele de ieri într-un război al secolului XXI împotriva celor din NATO nu ar fi lucrul corect. Mobilizarea nu ar fi de mare ajutor în această situație”, afirma militarul, comentariile sale părând să îi lase siderați pe prezentatorii ruși.

Asemenea afirmații ce ar putea fi considerate chiar defetiste ar fi fost de neimaginat în primele stadii ale „operațiunii militare speciale” ordonate de Vladimir Putin pe 24 februarie, un prezentator al postului Zvezda, televiziunea armatei ruse, dându-l afară din emisiune pe un analist militar ce a cerut un moment de reculegere pentru soldații ruși ce mor în Ucraina.

Incidentul ce a avut loc pe 10 martie s-a viralizat pe platformele social media din cauza reacției isterice a prezentatorului emisiunii care a sărit de pe scaun, țipând la invitat să se oprescă.

Urmărește ultimele evoluții din a 76-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Preşedintele COSR, mesaj pentru părinţii lui Popovici: Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România

Publicat

in

De

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat, duminică seară, după revenirea în ţară a lui David Popovici de la Campionatul Mondial de nataţie, că sportivul a “creat un val extraordinar”, care speră să nu se oprească, informează News.ro.

“Se cuvine a începe cu felicitări lui David, Robert, Adrian, întregii echipe şi familiei. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru, aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească. Sunt şi alţi sportivi care pot ajunge la această performanţă. David poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, şi asta am auzit-o la Budapesta. Avem datoria să-l ajutăm pe David să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Eu îi aştept pe David, pe Robert, pe ceilalţi sportivi în selectul club al campionilor olimpici ai României”, a spus Covaliu.

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a cerut ca înotătorii români să fie susţinuţi în continuare.

“Maxime felicitări întregii echipe de înot a României. Avem în continuare în competiţie săritori în apă, pe care îmi doresc să îi încurajaţi la fel de mult. Sperăm ca în continuare să-i încurajaţi pe toţi cei din nataţie. Ei merită toată aprecierea. Mesajul meu pentru dumneavoastră e de a-i susţine şi de acum încolo. Cred că mai sunt multe lucruri de rezolvat, începând de mâine trebuie să sne aşezăm la masă şi să discutăm. (…) Felicitări, dragi părinţi. Sunteţi minunaţi. Bravo şi sănătate multă. Felicitări David, felicitări Adrian, felicitări întregii echipe. Astăzi e o zi de sărbătoare şi de mâine se începe pregătirea pentru următoatrele competiţii”, a spus Potec.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Polițiștii au rămas ‘mască’! Tânăr din Brăila, cu permisul suspendat și două dosare penale, prins a treia oară la volan în mai puțin de un an

Publicat

in

De

Un tânăr de 29 de ani a fost plasat duminică sub control judiciar după ce a fost prins de trei ori la volan deși avea dreptul de a conduce suspendat, anunță mediafax.

Potrivit IPJ Brăila, în noaptea de sâmbătă spre duminică polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un tânăr vârstă de 29 de ani din Brăila, care conducea pe Șoseaua Buzăului.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că tânărul are dreptul de a conduce suspendat ca urmare a faptului că în zilele de 19 și 24 august 2021 a condus tot cu permisul suspendat, fiindu-i întocmite dosare penale.

Tănărul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști.

Duminică, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend