Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii Iranului, Arabiei Saudite şi Nigeriei

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Republicii Islamice Iran, Sayed Hossein Sadat Meidani, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Mohammed Abdulghani Mohammed Khayat, şi pe ambasadorul Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu, notează Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la întrevederea cu ambasadorul iranian, preşedintele Iohannis a subliniat importanţa continuării negocierilor diplomatice de la Viena, în vederea menţinerii viabilităţii Planului Comun de Acţiune Cuprinzător (JCPOA) şi a exprimat speranţa finalizării cu succes a negocierilor.
“Ambasadorul Republicii Islamice Iran a evidenţiat istoricul îndelungat al relaţiilor bilaterale şi a evocat celebrarea, anul viitor, a 120 de ani de la stabilirea misiunilor diplomatice între cele două ţări. Totodată, a exprimat dorinţa de dezvoltare a relaţiilor economice, în special în domeniul energetic, petrochimic, transport, sanitar”, arată Administraţia Prezidenţială.

La întâlnirea cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, şeful statului a reconfirmat dorinţa de aprofundare şi extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relaţiilor sectoriale, în baza cooperării dintre cele două ţări.

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite a arătat că, în timpul mandatului său, va urmări aprofundarea cooperării româno-saudite, în special pe palierele economic şi politic.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Nigeriei, preşedintele Iohannis a exprimat deschiderea părţii române pentru aprofundarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale şi a evidenţiat colaborarea existentă în prezent în domeniul educaţiei, cu perspectiva ca aceasta să se extindă în viitor.

Ambasadorul nigerian a subliniat preocuparea ţării sale pentru identificarea de noi proiecte de colaborare în domenii de interes comun, precum şi pentru promovarea şi continuarea dezvoltării relaţiilor bilaterale, cu accent pe cooperarea în domeniul cultural, educaţie, IT&C, tehnologie, precum şi în domeniul militar.

Şeful statului a salutat preluarea mandatelor de către noii ambasadori, urându-le succes şi asigurându-i de sprijinul autorităţilor române în activitatea lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Serie A: Napoli se detașează în fruntea clasamentului: 4-0 vs Lazio

Publicat

in

De

Napoli a profitat de înfrângerea suferită de AC Milan și s-a detașat în fruntea clasamentului din Serie A. Echipa antrenată de Luciano Spalletti a surclasat-o pe Lazio, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în etapa a XIV-a a campionatului Italiei.

Golurile au fost marcate de Zielinski (‘7), Mertens (’10, ’29) şi Ruiz (’85).

Ştefan Radu a fost rezervă la oaspeţi.


Rezultatele înregistrate duminică în Serie A:

Udinese vs Genoa 0-0
AC Milan vs Sassuolo 1-3
Spezia vs Bologna 0-1
AS Roma vs Torino 1-0
Napoli vs Lazio 4-0.

Clasament Serie A:

1. Napoli (30-7 golaveraj) 35 puncte
2. AC Milan (30-18) 32
3. Inter Milano (34-15) 31
4. Atalanta (28-17) 28
5. AS Roma (24-15) 25
6. Fiorentina (21-19) 21
7. Juventus (18-16) 21
8. Lazio (25-25) 21
9. Bologna (20-24) 21 etc.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

PROTEST| Cehii nu vor să mai audă de restricții, în timp ce spitalele sunt copleșite de cazuri COVID: ‘Să ne vaccinăm ? Doar peste cadavrele voastre!’

Publicat

in

De

Mii de persoane au protestat duminică la Praga împotriva restricţiilor antiepidemice, în timp ce multe spitale din Republica Cehă au suspendat intervenţiile care nu sunt urgente pentru a face faţă uneia dintre cele mai ridicate rate din lume a înmulţirii cazurilor de COVID-19, relatează Reuters, conform AGERPRES.

Adunaţi într-un parc din centrul capitalei Praga, protestatarii purtau drapele cehe şi scandau sloganuri precum: ”Să ne vaccinăm ? Doar peste cadavrele voastre!”.
În faţa valului de infectări, care săptămâna aceasta a trecut şi de 25.000 pe zi (la o populaţie de circa 10,3 milioane), guvernul ceh în exerciţiu a declarat joi stare de urgenţă şi a înăsprit restricţiile antiepidemice, interzicând inclusiv târgurile de Crăciun, una dintre temele protestului desfăşurat duminică.

Spitalele cehe, inclusiv spitalul Motol din Praga, cel mai mare al ţării, au suspendat operaţiile planificate ce nu sunt urgente şi au limitat alte îngrijiri, după ce numărul pacienţilor COVID-19 s-a dublat în ultimele trei săptămâni, ajungând la circa 6.000.

Premierul desemnat, Petr Fiala, a îndemnat duminică populaţia să se vaccineze, în condiţiile în care numai 58,5% dintre cehi sunt vaccinaţi anti-COVID-19, faţă de media UE de 65,8%.

Îngrijorarea este amplificată şi de noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron, un prim caz fiind deja confirmat în Republica Cehă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend